Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Benu
tammi 10, 2018, 09.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?
Vastaukset: 160
Luettu: 15239

Mitkä lajit ovat nuorten keskuudessa muodissa?

Hipkon junnumääristä en osaa sanoa mitään tarkkoja lukuja. Perstuntumalla sanoisin että TKDssä käy eniten ja BJJ tulee lähellä hyvänä kakkosena. Toki TKD ja BJJ ovat suurimmat lajit muutenkin, niin selittänee tuon.

Itse vedän nuorten vapaaottelu ryhmää (12-15v) Hipko Leppävaaran salilla. Syyskaudella taisi käydä pyöreästi 20 eri junnua treeneissä enemmän kun kerran. Treeneissä on keskimäärin 12 junnua, parhaimmillaan oli 14 ja huonoimmillaan 4. Kun treenataan pikkusalissa, niin ei sinne kyllä mahtuisi hirveästi enempää porukkaa kerralla sisään :)

Kyllähän vapari tuntuu juuri tuon ikäisten mielestä todella siistiltä "Hip ja cool" (niinkun Janne sano). Mutta kyllähän se totuus on se, ettei lyöntien vastaaottaminen ole kaikkien juttu. Toki monelle kyse on siitä ettei ole tottunut siihen ja toiset vuorostaan ei näytä ikinä tottuvan siihen. Siksi painilajit taitaa vetää harrastajamäärissä pidemmän korren (suhteessa vapariin). Painiminen (matto ja pysty) on se mikä tuon ikäisiä "vapaaottelijoita" oikeestaan näyttäis kiinnostavan eniten. Toki youtube on tehnyt tehtävänsä ja tornadopotkuja sun muita kysellään aina välillä :D

Sinänsä ajattelen itse että hyvä pystypaini ja kohtuullinen matto on todella hyvä lähtökohta jos aikuisena/vanhempana haluaa lähteä vapaaottelemaan.