Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 13 tulosta

Nelson
elo 27, 2005, 10.15
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Joo ja paras tapa kilpailla on laittaa lapset hakkaamaan toisiaan kehään ja se joka hakkaa toista enemmän on voittaja? Järki hoi!

Jos niin kova vietti on viedä omaa lastansa hakattavaksi niin halvemmalla pääsisi kun hakkaa itse.
Nelson
elo 26, 2005, 14.44
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Miten voidaan pitää huolta siitä, että hän ei käytä taitojaan väärin? Kasvatus, kasvatus, kasvatus. Lajeja ei pidä syyllistää vaan vanhemmat.
Kasvatus...niin mutta kun niiden lajien harrastaminen vaikuttaa kasvatukseen. Ei kasvatus ole pelkästään sitä että sanotaan ettei saa lyödä, siihen vaikuttaa kaikki ympäristö, kanssaihmisten käyttäytyminen(joista lapset yleensä mallia ottavat) yms yms. Vaikka vanhemmat olisivat kuinka "hyviä kasvattajia" tahansa niin jos kaikki muu ympäristö opettaa huonoja tapoja niin ei se paljon auta. Tosin minusta se on vanhempien vastuulla, että ympäristöstä tulevat vaikutteet ovat lapselle sopivia.

Mutta eipä minulla ainakaan enää ole mitään lisättävää. Joten jätän tämän nyt tähän. Eiköhän oma mielipiteeni tullut selväksi. Oli pakko antaa poikkeava näkemys kun alkoi tulla liikaa hyväksyä viestejä ja tätä forumia voi lukea kuka tahansa. Jokainen sitten viime kädessä tekee omat päätöksensä asian suhteen.
Nelson
elo 26, 2005, 11.20
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Andy kirjoitti: Kerro nyt niistä ongelmista, joita ihan oikeasti on olemassa juniorikamppailulajiharjoittelijoiden kohdalla.
Mitä tarkoitat juniorikamppailulajiharjoittelijalla? Ei taida kovin yleisiä olla vielä nuo juniorivapaaotteluryhmät. Mitä tulee paini,judo,aikidoon niin siellähän se linja on leikkimistä. Niinkuin on jo mainittukin. Jotkut ohjaajat toki voivat olla idiootteja, mutta se on eri asia. Ei kai niitä ongelmia tule jos se homma on lapsille soveltuvaa leikkimistä? Miten ihmeessä voit verrata sitä tuohon häkkitappeluun?
Nelson
elo 26, 2005, 11.10
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Minua eivät kiinnosta sinun pääsi sisäiset kuvitelmat, vaan se, millaisia ongelmia on oikeastiolemassa. Onko sinulla esittää niitä? Jos ei, niin jätä mollaamatta se vapaaottelu.
Yhtäkkiä mollaan vapaaottelua jos se ei minusta sovi lapsille? Voi tsiisus.

Voisitko sinä sitten esittää minkä lapsenkasvatus teorian mukaan lapset oppivat, että toisten lyöminen on väärin, jos niitä opetetaan lyömään toisia ja palkitaan siitä? Vai onko kenties vain mutua siellä päin?
Lapsen roolimalleina ainakin tuntemani vapaaottelijat ovat mielestäni ihan hyviä. Jos puhutaan kansainvälisistä staroista, niin mielestäni hekin esiintyvät huomattavan edukseen verrattuna vaikkapa jääkiekkoilijoihin tai rokkareihin. Sääntöjä kunnioitetaan ja likaisen pelin pelaajia pääosin halveksitaan. Jääkiekossa parhaimmat ylpeilevät rikkomuksillaan.
Eli sinusta lapsille antaa hyvää esimerkkiä se että isot äijät hakkaavat toisia niin että veri lentää? Mitä sinä luulet että joku 8v lapsi näkee siinä? Eli siis jos oikein ymmärsin niin sinusta lapsi oppii että toisia ei saa lyödä, jos niitä opettaa lyömään, palkitaan siitä ja näytetään videoita joissa muut hakkaavat toisiaan? Tästä olisi kiva nähdä tutkimus. Linkkiä kehiin vain.
Nelson
elo 26, 2005, 10.22
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Ronin kirjoitti: Vanhemmat pitävät huolen siitä, että seuraja sekä ohjaaja ovat ok.
Eli mikä tahansa seura ei välttämättä ole sopiva, mutta edelleen, mikä tahansa laji on.
Eli lapsi oppii mielestäsi oikeita toimintamalleja siten, että ensin pistetään ne hakkaamaan toisiaan ja sen lisäksi vielä palkitaan ne siitä(esim kisoissa)? Juu juu....juujuuuuu.
Nelson
elo 26, 2005, 10.04
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Kaikissa perheissä asiat eivät todellakaan ole niin hyvin. Ja meinaatko ettei näistä perheistä lapsia tulisi harrastukseen mukaan? Ongelmia tulee taatusti. Sen takia homma pitää jo lähtökohtaisesti olla sellaista ettei ongelmia tule. Aika hurja ajatus jo sinänsä, että "minä opetan mitä opetan. Vanhempien vastuulla ettei taitoja käytetä väärin".

Ja usko pois, lapset leikkii. Lapsille se tulee olemaan leikkiä. Siksi homma tarvitsee pitääkin leikkinä.
Nelson
elo 26, 2005, 00.07
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Pliiis. Vaikka lapsi olisi kuinka hyvin koulutettu ja hyväkäytöksinen niin lapsi on silti edelleen lapsi. Tottakai ne oppivat vastuuta mitä vanhemmaksi he tulevat. Niinhän se menee. Siihen vain kun menee niitä vuosia. Kun ne vuodet ovat kuluneet niin ei ollakaan enää lapsia.

Väkivalta ei ole minusta parhaimpia arvoja joita lapselle tulisi opettaa.
Eli, niin kauan kun vanhemmat hoitavat hommansa, mikään laji ei mielestäni ole epäsopiva lapselle.
Tässä olet kyllä täysin väärässä. Lapsen kasvatukseen vaikuttaa ympäristö, myös se kamppailulajitreeni. Siksi on erittäin tärkeää, että myös sieltä tulevat vaikutteet ovat "oikeita". Se kuuluu siihen oikeaan kasvatukseen, joka taas on vanhempien vastuulla. Tottakai jos vanhemmat hoitavat hommansa niin he pitävät huolen, että myös sieltä tulevat vaikutteet ovat lapselle sopivia. Mutta silloin päädytäänkin siihen ettei mikä tahansa laji tai seura kelpaa vaan on valittava se sopiva.
Nelson
elo 25, 2005, 22.45
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

liri kirjoitti: Ja edelleen Nelsonille. Jos et uskalla antaa lapsellesi opettaa kuristusta, niin olen kyllä sitä mieltä, että ei sitä lasta voi päästää yhteiskuntaan muutenkaan. Tuolla nyt kuitenkin lojuu kiviä, karahkoja ja jopa kirveitä joilla lapsi saa aikaan paljon pahempaa jälkeä kuin kuristuksella. Ja vaikka ne aseetkin laittaa kaappiin niin ei se estä fiksua kakaraa löytämästä avainta ja ottamaan asetta.
Se on vanhemman vastuulla löytääkö lapsi avaimen vai ei. Aina sitä voi kantaa vaikka mukana jos tilanne vaatii. Avain nyt mahtuu sopivasti avainnippuun muiden avaimien kanssa.
Vain oikeanlainen kasvatus ja opetetut asenteet estävät lasta tekemästä pahaa. Jos näitä ei ole niin jälki on paljon pahempaa kuin sen kuristuksen opettaminen.
Nimenomaan. Mutta meinaatko, että oikeanlainen kasvatus lähtee siitä, että annetaan lapselle ase käteen ja sanotaan "menes nyt leikkimään sillä". Sitten huudetaan vielä perään "niin ja hei ei sitten ammuta muita ihmisiä". Tämä on juuri sama asia kuin jos laitetaan lapset opettelemaan vähänkään vaarallisia tekniikoita kovin nuorena samantien. Lapsille touhu on leikkiä. Ja siksi lapsille homma pitää pitää leikkinä. Ilmeisesti sinusta kuristaminen, nivelten rikkominen ja muiden hakkaaminen on kivaa leikkiä lapsille?

Myöskin on erittäin arvelluttavaa jos lapset alkavat ottamaan esikuvansa nykyisestä MMA scenestä. Ilmeisesti myös suosittelet pikkukakkosen sijaan lapsille kovimpia toimintaleffoja? "hyviä leffojahan ne on. Täytyy vain kasvattaa oikein".

Just joo. Voin sanoa etten tule olemaan tässä asiassa samaa mieltä vaikka mitä sanoisit. Mutta voin vannoa ettei minun elämäni kaadu jos ihmisillä on mielipide-eroja. Joten sinällään kaikki on hyvin.
Junnuaikido on... öö...(olin just tänään junnuaikidotreeneissä, mutta se kyllä kuuluis ihan toiselle keskustelualueelle) ei siellä hirveästi mitään tehdä, millä pystyis ketään satuttamaan. Kuntopiiriä, perusasento - ja liikkumisharjoituksia, ukemia, tekniikoita perushyökkäysmuodoista. Niistä epärealistisimmista, eli katatedorit (pari nappaa kädestä kiinni)

Ja tietenkin polttopalloa
Juuri tällaista se pitää olla lapsille. Lajinomaista, lajia tukevaa leikkimistä. Sellaista joka antaa pohjan sitten, jos vanhempana laji vielä kiinnostaa.
Nelson
elo 25, 2005, 17.35
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

liri kirjoitti: Riskitekijät minimoidaan kasvatuksella, ei sillä mitä lapsi osaa. Tuolla sinun periaatteellasi ampumaharrastusta aloittavat lapset opetetaan ampumaan ohi.
Ei vaan ampumaharrastusta aloittavat lapset harrastavat sitä tiukan valvonnan alla ja ase pistetään piiloon lukkojen taakse kun harjoitukset loppuvat. Vapaaottelu on vähän sama mutta tätä "asetta" on vaikea ottaa pois ja pistää lukkojen taakse treenien loputtua.

Vähän sama kuin lapsi aloittaisi ampumaharrastuksen, annettaisiin käydä ampumassa yksin ja pitää asetta missä haluaa.
Nelson
elo 25, 2005, 16.12
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Näistä lukkojen ja kuristusten harjoittelun vaarallisuudesta on varmaan olemassa jotain tutkimustuloksia jotka haluaisin mielelläni nähdä. Olisiko jollakin heittää linkkejä tai vinkkejä?
Nuo vaativat sen, että harrastaja osaa ottaa vastuun tekemisestään. Jos lapsi joutuu mihin tahansa rähinään(tai matsissa) ja kuristaa/lukottaa ja tekee vaurioita toiselle, niin lapsi ei ole vastuussa vaan vanhemmat. Sinä et voi pistää lapsen vastuulle sitä että se osaa lukottaa oikein ja kuristaa "sopivasti". Varsinkin kun lapset voivat leikkiä näitä leikkejä ties missä ilman valvontaakin.

Riskitekijät minimoidaan. Siksi junnujudossa/aikidossakin noita on karsittu oleellisesti.
Nelson
elo 25, 2005, 15.25
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Andy kirjoitti: Ja jos jotain rähinää tulee, niin kai se on parempi, että joku muu kuin oma penska saa turpaansa?
Juu ja jos oma penska aloittaa tappelun niin onhan se kiva että se voittaisikin sen. :?
Elina kirjoitti: Aika pöljää touhua.
Kyllä.
Nelson
elo 25, 2005, 14.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

liri kirjoitti: ... Se on urheilua siinä missä muukin. Jos lapsi haluaa harrastaa MMA:ta niin miksei vanhempi voisi häntä sinne viedä? Ensin tietysti vanhemman kannattaa ottaa selvää mistä on kyse esimerkiksi käymällä katsomassa harjoituksia.

Mihinkäs touhuun Nelson sitten lapsensa veisi? Shakkiin vai satubalettiin?
Lapset eivät osaa ottaa vastuuta tekemisistään. Vanhemmat ovat vastuussa.

Shakki ja satubaletti sopii lapsille vallan mainiosti.
Nelson
elo 25, 2005, 09.45
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 50669

Joo ihan kiva opetetaan lapset tappelemaan jo aikaisessa vaiheessa, että pärjäävät nakkikiskalla sitten paremmin. :shock:

Omia lapsia en touhuun veisi, vaikka maksettaisi.