Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Andy
marras 8, 2019, 00.44
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 14944

Tunas Close Combat (TCC)

Andy kirjoitti: tammi 13, 2016, 22.20on olemassa lukuisa määrä vähemmän onnistuneita yrityksiä. Parhaat ovat toimineet jo pidempään yhden tai parin seuran voimin, useimmat kuolleet nopeasti tajuihinsa tulematta.
...
TCC:n kohdalla jää uupumaan niin paljon etten ennusta sille loistavaa tulevaisuutta.
TCC näyttää sekin kuolleen tajuihinsa tulematta jo vuonna 2017.
Andy
tammi 14, 2016, 17.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 14944

Tunas Close Combat (TCC)

Tuo shuko-torjunta vaikuttaa minusta mielikuvitustekniikalta, jonka on keksinyt joku sellainen joka ei ole heiluttanut miekkaa tappomielessä. Nähdäkseni järkevämpää olisi treenata miekan väistämistä. Luullakseni harjoitelleen samurain heilauttamana terävä katana tekisi ikävää jälkeä vaikka torjunta onnistuisikin. Tämä ei kai kuitenkaan liity Tunasiin mitenkään?

Tämän lajin ongelma on mielestäni se että se ei luullakseni pysty oikein tarjoamaan hyvää opetusta aiheestaan pl. ehkä ampuma-asetekniikat. Aseettoman taistelun suorituskyky ei ole kovin korkea ja ainakin noissa ampuma-aseen riistotekniikoissa on jo ihan maallikkojärjellä analysoituna päädytty hyvin kummallisiin ratkaisuihin (lippaan irrotus) niin lähtökohdat korkeatasoiselle opetukselle on heikot.

Laji on varmaan kehitysvaiheessa mutta kehittymisen edellytykset eivät nähdäkseni ole kovin hyvät. Esimerkiksi Scandinavian Defendon tai Krav Magan kehitysryhmillä on kohtuullisen hyvät kontaktit ja verkostot tahoihin, jotka oikeasti jopa käyttävät noita tekniikoita ja sitä kautta voidaan saada ihan oikeaa kokemusta asiasta. Jos tätä verrataan siihen että kaveriporukalla koetetaan jossain yhteiskoulun liikuntasalissa miettiä miten se pyssy kannattaisi ottaa pois niin ei ole vaikea arvata kummassa päädytään toimivampiin ratkaisuihin.

Edellytykset tasokkaalle toiminnalle ovat heikot ja mielestäni olisi viisaampaa hakeutua jonkun jo olemassaolevan lajin pariin.

Suurmestarilla ei ollut tarkoitus pilkata vaan pyrin vaihtelemaan termiä välttääkseni ns. tautologiaa eli saman sanan toistamista tiheään tekstissä. Tämän johdosta puhuin suurmestarista, päägurusta, pääopettajasta ja pääohjaajasta tarkoittaessani lajin korkeinta auktoriteettia.

PS. Noiden kolmen "onnistuneen suomalaislajin" lisäksi on tietysti myös Kokusai Shorinjiryu ja siihen liittyvät Matsuoin kehittämät lajit. Ne kuitenkin liittyvät niin kiinteästi Renshinkaniin etten laskenut niitä samalla tavalla mukaan mutta ne ja Matsuoi täyttävät mainitut onnistumisen edellytykset erinomaisesti.
Andy
tammi 13, 2016, 22.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 14944

Tunas Close Combat (TCC)

Periaatteessa on tietysti niin että jos haluaa opettaa kamppailua ja oma näkemys poikkeaa radikaalisti olemassaolevasta tarjonnasta niin kannattaa perustaa oma laji. Kuitenkin mielestäni kannattaisi ensin miettiä että johtuuko se poikkeava näkemys varmasti siitä että itsellä on parempi asiantuntemus opetettaviin asioihin kuin muilla toimijoilla.

Oman lajin perustamisessa on se hankala puoli että jos on suurmestari niin on vähän vaikea olla jonkun oppilaana samassa asiassa, eli sen opin kehittyminen lakkaa tai ainakin hidastuu. Tämän johdosta lajin päägurun pitäisi mielellään olla sen verran pätevä että ainakaan ihan joka toisella opettajalla ei ole hänelle kauheasti annettavaa. Nähdäkseni noissa lyöntipotkujutuissa taso ei nyt ole hirveän korkea ja asehommissa on noita muita kummallisuuksia. Mielestäni tällä tasolla olisi parempi toimia jonkun tunnetumman opettajan alaisuudessa ja kehittää vielä omia taitoja ennen suurmestariksi julistautumista.

Suomessa kehitetyistä lajeista mielestäni oikeasti onnistuneita on vain kolme: Hokutoryu, Hanmoodo ja Scandinavian Defendo. Näissä on onnistuttu kehittämään laji joka toimii ja joka ei ole pelkästään pääopettajan jatkuvan toiminnan varassa. Jos Ave jäisi tänään rekan alle se olisi vakava isku mutta Hokutoryu jatkaisi toimintaansa pätevissä käsissä.

Näiden kolmen lisäksi on olemassa lukuisa määrä vähemmän onnistuneita yrityksiä. Parhaat ovat toimineet jo pidempään yhden tai parin seuran voimin, useimmat kuolleet nopeasti tajuihinsa tulematta. Näitä kolmea onnistunutta tapausta yhdistää muutama seikka.

- Pääopettaja oli kaikissa kokenut ja taitava pitkän linjan kamppailija. Oli sekä teknistä osaamista että vankkaa tietämystä lajiskenen toiminnasta.

- Pääohjaajat panostivat lajin kehittämiseen paljon. Käytännössä puhutaan henkilön elämäntyöstä.

- Laji ei alunalkaen ollut vain yhden henkilön varassa vaan pääohjaajilla oli muutamia päteviä apulaisia sekä kontaktit ja verkostot jotka auttoivat lajin alkuunsaattamisessa.

Nähdäkseni nämä ovat kaikki edellytyksiä (mutteivät takeita) sille että saadaan luotua todella toimiva ja onnistunut laji. TCC:n kohdalla jää uupumaan niin paljon etten ennusta sille loistavaa tulevaisuutta.
Andy
tammi 11, 2016, 21.55
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 14944

Veitsiä vastaan toimiminen

Hmm. Pari juttua tulee mieleen.

Jos kyseessä on lajin eikä siis pelkästään seuran tms. virallinen esittelyvideo niin siihen kannattaisi panostaa vähän enemmän. Nyt tuo koulun liikuntasalissa maiharit jalassa ja kommandopipot päässä tetsaaminen tuo mieleen lähinnä Titan Fistin. En siis muuten halua verrata lajia titan Fistiin vaan kyseessä on selkeästi paljon asiallisempi toiminta, mutta videot on vähän samaa luokkaa vaikka paremmalla laadulla.

Minä en osaa noista puukko- ja pyssyjutuista niin sanoa mutta tuo aseeton puoli näytti siltä että omasta mielestä olisi ollut ehkä hyvä treenata vielä vähän lisää ennen oman lajin perustamista.