Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Andy
elo 23, 2019, 23.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5191

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Tulipa mieleen, että huonoin mahdollinen ohjaaja olisi varmaan sellainen, joka on todella karismaattinen, mutta taitamaton. Hän opettaisi siis huonosti ja jopa väärin, mutta karismansa ansiosta saisi oppilaat vakuuttuneiksi, että opetus on oikeilla linjoilla. Tehtyä vahinkoa olisi vaikea edes korjata millään.
Andy
elo 16, 2018, 11.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5191

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Tarkoitin siis että pyrkimykseni on, että opetukseni tosiaan olisi niin hyvää, että harjoittelijat kehittyvät nopeasti ja tuntevat itsensä hyviksi sen takia. Varsinkin alkuvaiheessa tämä onkin mahdollista, jos oppilas käy paljon treeneissä eikä ole täysi lahjattomuus. Harrastajaryhmissä se taso sitten on yleisesti niin heikko, että jo ihan yksittäisellä treenillä on mahdollista saada lähes kaikille silminnähtävää edistystä jossain asiassa, kun keskittyy siihen ja opetusmetodit on kunnossa.

En itseasiassa näe, että olisi mitenkään kauhean haitallista, jos ottelija pitää itseään jonkin verran parempana kuin todellisuudessa on. Ainakin se on selvästi parempi tilanne kuin että hän pitäisi itseään todellista huonompana. Tämä johtaa itsevarmuuden kasvuun ja parempaan suorittamiseen kilpailuissa, kun on vakuuttunut omista kyvyistään. Tietenkään se ero oman käsityksen ja todellisuuden välillä ei saa olla tähtitieteellinen, koska se johtaa sitten romahdukseen, mutta yleisesti huipuiksi kehittyvät juuri ne, jotka ovat vakuuttuneita omasta erinomaisuudestaan.

Kuntoilijoiden kohdalla asialla nyt ei ole suurta väliä, mutta jos he uskovat kehittyvänsä nopeasti, niin he jatkavat todennäköisemmin treenaamista ja kehittyvät ainakin johonkin.
Andy
elo 9, 2018, 13.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5191

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Tämä nyt menee vähän laajemmin ohjaamiseen, mutta minusta on lähtökohtaisesti huono asia, jos oppilaat tuntevat itsensä huonoiksi. Harrastukset kuuluvat ihmisen tarvehierarkiassa sinne "arvonannon saaminen", "itsearvostus" ja "itsensä toteuttaminen" -luokkiin, eikä niitä tehdä ainakaan kovin pitkään, jos ne eivät täytä näitä tarpeita.

Kun ohjaan tavallista harrasteryhmää, pyrin pitämään opetussisällön sellaisena, että se suorittaminen alkaa sujua nopeasti. Tähän voi vaikuttaa myös opetustekniikalla esim. paloittelemalla pidemmän suorituksen osiin, jolloin haparointivaihe jää minimiin. Lisäksi annan positiivista palautetta sellaisistakin onnistumisista, joita en todellisuudessa pidä kovin ihmeellisinä. Tällöin oppilas kokee edistyvänsä ja luultavasti myös kuvittelee itsensä paremmaksi kuin on ja taitoeron ohjaajaan verrattuna pienemmäksi kuin se todellisuudessa on.

Tämä ei välttämättä ole aina tehokkain opetustapa per harjoituskerta, mutta pitkässä juoksussa se on, koska se sitouttaa harrastajia ja saa nämä käymään treeneissä. Jos harrastaja lopettaa treenaamisen, niin sitten hän ei ainakaan kehity mihinkään.

Jos puhutaan kilpailijoista tai muuten HC-treenaajista, niin heidän harjoittelunsa voi olla selvästi vaikeampaa (myös suhteessa kykyihin) ja enemmän epämukavuusalueella, koska korkeampi motivaatiotaso mahdollistaa tällaisten harjoitusten läpiviennin tuloksekkaasti.
Andy
elo 8, 2018, 23.48
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5191

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Minä olen ohjaajana pyrkinyt siihen, että oppilaat tuntevat itsensä mahdollisimman nopeasti tosi hyviksi, koska kehittyvät niin nopeasti tasokkaan ohjaukseni ansioista.