Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Andy
tammi 15, 2020, 12.23
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Gloryssa on minusta parhaat säännöt clinchin osalta.
A fighter may clinch in order to immediately attack with a legal knee strike (or strikes). If the knee attack and/or counter attack by the opponent is continuous and productive the referee may allow it to continue for in his estimation up to five seconds; otherwise the fighters should disengage the clinch and continue to fight. If a fighter clinches and fails to immediately attack with a legal knee strike or completes the knee attack and does not release the clinch this may be considered “holding” which is a foul and will result in a caution, warning or penalization.
Varsinainen painiminen clinchissä on kuitenkin Gloryssa kielletty:
Wrestling or judo techniques, strangulation techniques or submissions;
Throws, leg sweeps, foot sweeps or pushing of any kind as an effort to off-balance or down an opponent; any attempt to off-balance or down an opponent with anything other than a legal strike may be considered a foul.
Grabbing, or holding for any reason other than to immediately attack with a knee strike (or strikes) is a foul; this includes holding to rest, or grabbing an opponent in order to stop them from striking.
Andy
tammi 11, 2020, 00.25
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Ottelijoiden erot ovat pikemminkin tyyleissä.

On esimerkiksi thainyrkkeilijöitä, jotka pärjäävät hyvin potkunyrkkeilyssä ja sellaisia jotka eivät pärjää. Jälkimmäiset ovat kuitenkin yleensä sellaisia, jotka ovat taidoiltaan erikoistuneet thai-clinchiin, jota ei saa potkunyrkkeilyssä tehdä. Mutta jos he olisivat alunalkaenkin treenanneet potkunyrkkeilyä, tätä ongelmaa ei olisi.

En näe että synnynnäiset ominaisuudet vaikuttaisivat asiaan ratkaisevasti, koska samassakin lajissa voi olla fyysisiltä ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia ottelijoita huipputasolla.
Andy
tammi 10, 2020, 22.04
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Hemmukka kirjoitti: tammi 10, 2020, 15.41Niin että thainyrkkeilyn vois lopettaa?
Näin en sanonut. Mielestäni maailmaan riittäisi yksi laji, jossa kehässä lyödään ja potkitaan. Sinänsä olisi ihan sama olisiko säännöt sitten thainyrkkeily, potkunyrkkeily, shootboxing, sanda tai vaikka savate, kunhan olisi vain yksi.

Käytännössä näistä on kaksi muita selkeästi suurempaa, eli thainyrkkeily ja K1-potkunyrkkeily. Nämä eivät realistisesti katoa mihinkään, mutta kaikkien muiden lajien harrastajien olisi viisainta siirtyä toiseen näistä.
Meneekö samalla tavalla myös karate tyylien kanssa ja samaan kastiin myös taekwondo, yksi riittää.
Pistekaratekoiden kannattaisi kaikkien kilpailla WKF-säännöillä ja miljoonien kyokushinkai-haarojen perustaa yhteinen kilpailujärjestö. Kyokushinkaissa säännöt kai onkin jokseenkin samat kaikilla, mutta organisaatiot erillisiä, missä taas ei ole mitään järkeä - yhtä fiksua kuin jos olisi seitsemän eri liittoa pituushypylle. Ei-kilpatyylien osalta on tietysti ihan sama, miten treenaavat.

Urheilullisesti WTF taekwondoon kannattaa ilman muuta siirtyä kaikkien, jotka kilpailevat ilman lyöntejä päähän. Nämä tyylit kai ovatkin aika yhtenäisiä. Eri ITF-haarojen ja muiden päähän lyöntejä käyttävien tyylien kannattaisi laittaa yksi yhteinen kilpaliitto ja ottaa siihen mukaan vielä light contact -potkunyrkkeily.
Myös formuloiden alasarjat pitäis lopettaa, kuninkuusluokka riittää.
Tämä on taas ihan eri asia. Totta kai pitää olla eri tason kilpailuita samassa lajissa. Onhan vaikka pikajuoksussakin eri tason kilpailuita paikalliskisoista olympialaisiin. Niissä on kuitenkin kaikissa samat säännöt eikä niin että on yksi liiga, jossa on 80 metrin juoksua telinelähdöllä, toinen jossa on 100 metrin juoksua ilman telineitä ja kolmas, jossa on 113 metrin juoksua erilaisilla telineillä ja metrinen keppi kädessä.
Andy
tammi 10, 2020, 15.15
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Joo nyrkkeily on tietysti vielä oma juttunsa.
Andy
tammi 10, 2020, 14.43
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Mitä Shootboxingiin tulee, niin se on mielestäni nykyään tarpeeton historiallinen reliikki. Sääntöformaatti ei sinällään ole välttämättä huono, mutta ei saanut sellaista nostetta, joka olisi kantanut sen pois marginaalista.

Samantyylinen mutta vielä pahempi tilanne kuin Sandalla. Heti kun kiinalaiset heivasivat sandasäännöt pois ja alkoivat otella K1-säännöin, alkoi maassa todella kova lajibuumi, kun omien urheilijoiden suoritukset ovat kansainvälisesti vertailukelpoisia ja he voivat otella ulkomailla ja ulkomaalaisten kanssa.

Maailmaan riittäisi ihan hyvin kaksi pystyottelulajia: thainyrkkeily ja K1-potkunyrkkeily. Ja niissäkin on yksi liikaa...
Andy
tammi 9, 2020, 19.38
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Shoot Boxing
Vastaukset: 26
Luettu: 10789

Shoot Boxing

Eiköhän järkevin ratkaisu olisi lopettaa koko laji? Ei mitään annettavaa.