Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Andy
touko 11, 2020, 11.01
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Tegumi - Okinawalainen paini
Vastaukset: 0
Luettu: 4783

Tegumi - Okinawalainen paini

Tegumista on jo yksi noin 10 vuotta vanha ketju, jossa ei kuitenkaan puhuta ollenkaan tegumista vaan karaten painitekniikoista. Avaan siksi uuden ketjun, joka toivottavasti ei mene kokonaan off-topiciksi.

Tegumista tuntuu olevan netissä todella vähän materiaalia. Tässä on video jostain karatepuvut päällä tapahtuvasta painimisesta, jota nimitetään Shimaksi. Video on ilmeisesti Okinawan turismiviraston tms. kanavalla.



Tuo lienee samaa hommaa kuin tegumi, vaikka shima-nimellä en löytänyt oikein mitään muuta tietoa painihommista. Asut eivät kai väitteistä huolimatta ole erityisen perinteiset, kun ko. puku tuli karateenkin judon kautta vasta 1900-luvulla.

Suurin osa löytyvästä "tegumi"-materiaalista on Koryu Uchinadia tai muuta itsepuolustuspainotteista karatea. Wikipedia kertoo lajista todella lyhyesti: https://en.wikipedia.org/wiki/Tegumi