Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Andy
tammi 17, 2016, 13.20
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Siis mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu ja mikä tuo ottelutapahtuma oikein on? Joku kiinalainen Turpakeikka?

Yli-ikäinen ja ylipainoinen täysin ottelutaidoton kungfu-ukko matsaa keskitason thainyrkkeilijän kanssa ilmeisesti jonkinlaisilla K1-säännöillä. Thainyrkkeilijä leikittelee kunnes kungfuka päättää lyödä häntä niskaan tuomarin ollessa välissä. Thaikku suuttuu ja sen jälkeen matsi kestää kaksi sekuntia kunnes kungfuka on tajuttomana.

Ihan älytöntä hommaa. :o
Andy
tammi 7, 2016, 00.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Kirjoitin googleen "yi quan" ja tässä on kolmen ensimmäisen suomenkielisen sivuston esittelytekstit jotka tulevat näkyviin heti kun sivun avaa. Ei varmaan kannata ihmetellä, jos lajia tulee treenaamaan hieman erilaista porukkaa kuin vaikka vapaaottelua.


http://sanbao.fi/lajit/yiquan/" onclick="window.open(this.href);return false;
Yi tarkoittaa mieltä, intentiota ja quan nyrkkeilytaitoa, joten lajia voi nimittää suomeksi mielen ja intention nyrkkeilyksi. Yi quan on nerokas kiinalainen terveysliikuntamuoto ja kamppailutaito, jonka pääasiallisena harjoitusmuotona ovat erilaiset seisontaharjoitukset. Yi quan on myös erittäin tehokas kehomeditaation muoto, jonka säännöllisellä harjoittelulla on runsaasti positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen ja olemukseen.

http://www.dynamis.fi/yiquan.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Yiquan tai Yi Quan [lausutaan suomalaisittain "ii tsyän"] on kiinalainen kamppailulaji ja terveysharjoituksen muoto. Kiinankielinen sana "Yi" tarkoittaa mieltä, intentiota tai aikomusta ja sana "Quan" tarkoittaa nyrkkeilyä tai kamppailulajia. Yiquan tunnetaan myös toisella nimellään dachengquan, "suuren saavutuksen kamppailulaji". Yiquan kuuluu kiinalaiseen sisäisten kamppailulajien perheeseen aivan kuten sen tunnetumpi serkku taiji.

Yiquan on hyvin ainutlaatuinen ja nerokas kiinalainen liikuntamuoto ja kehon sekä mielen kehittämisen menetelmä, "sisäisten lajien sisäisin muoto". Yiquan on samanaikaisesti sekä kehon että mielen harjoittelua. Sen pääasiallinen harjoitus on itse asiassa paikallaan olemista, seisomista. Mutta vaikka keho pidetäänkin liikkumattomuuden tilassa, mieli on aktiivinen ja liike on sisäistä.

Yiquan on monipuolinen terveysharjoitus, jonka avulla voidaan herkistää kehontietoisuutta ja oppia käyttämään kehoa optimaalisella ja rennolla tavalla. Yiquan on myös mielen harjoitus joka kehittää keskittymiskykyä ja jonka avulla voi tutkia syvällisemminkin itseään ja mielensä sisältöjä.

https://yiquanturku.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Yiquanin perustaja Wang Xiangzhai tiivisti lajiin kiinalaisen gong fu:n (kung fu) ytimen, sen keskeiset periaatteet. Lajin tärkein harjoitus on seisominen paikallaan tietyssä asennossa (zhan zhuang, pylvässeisonta), jossa koko kehon sisäistä voimaa kehitetään mielikuvaharjoituksella. Yiquan käännetään yleensä suomeksi mielen tai tahdon nyrkkeilyksi, englanniksi esim. ’mind boxing’.
Andy
tammi 6, 2016, 21.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Jos haluat saada aikaan kamppailullisen Yi Quan -seuran niin paras tapa siihen lienee se että ei mainitse Yi Quania missään, koska se karkottaa jo suoraan kaikki sellaiset henkilöt joilla olisi halua treenata lajia kamppailullisesti.

Perustaa vapaaotteluseuran tai Kick Ass Personal Protection -seuran ja opettaa siellä Yi Quanin metodein niin peruskurssille voi tullakin joku sellainen josta on mahdollista tehdä kelvollinen kamppailija.

Nuo videon ottelijat olivat muuten ihan kamalan huonoja.
Andy
tammi 6, 2016, 10.10
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Jos haluaa harrastaa reipashenkistä muksimista niin miksi silloin ylipäätään olisi järkevää valita lajiksi Yi Quan? Eikö olisi helpompaa vaihtaa lajia kuin yrittää käännyttää ihmisiä joilla on erilaiset tavoitteet treeneilleen. Ala harrastaa vaikka vapaaottelua tai defendoa niin pääset muksimaan.
Andy
loka 5, 2015, 00.49
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Jonkid kirjoitti:
Taijin harjoittaja kirjoitti:Ne tyypit, jotka käyttivät Kungfua taisteluun, olisivat käyttäneet tuota tanssijaa jousiammunnan harjoitusmaalina.
Aika moni noista tanssijoista anto niille jousiampujoille tukkaan. Fakta on se, että Jianwuta ei voi ymmärtää ellei ole henkilökohtaista kokemusta Yiquanin harjoittelusta. Homma ei aukee pelkästään katselemalla sitä miltä se näyttää.
Ketkä nimenomaiset tanssijat ovat "antaneet tukkaan" ja keille jousiampujille? Milloin tämä tapahtui ja miten se on dokumentoitu?
Andy
elo 27, 2014, 21.58
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Jonkid kirjoitti: Ei salillakaan tarvi kaveria joka laitteella vaan treenaan painojen kanssa. Käyn yksin lenkilläkin. Get my point?
Itse en ole pitänyt punttien nostoa tai lenkkeilyä kamppailulajeina.
Andy
elo 27, 2014, 21.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Ihan tiedoksi että ei kannata edes kuvitella että oppisit kamppailemaan harjoittelemalla ilman treeniparia. Se ei valitettavasti ole mahdollista.
Andy
elo 27, 2014, 17.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 76130

Yi Quan

Jonkid kirjoitti: Lueskelin tuon oman tekstin äsken ja lisään vielä, että yksin harjoittelemalla voi siis tietenkin saavuttaa aivan mitä tahansa. Edellytyksenä on vain se, että tietää mitä on tekemässä ja ennen kaikkea että MITÄja MIKSI tekee seuraavaksi.
Näetkö siis Yi quanin kamppailulajina?