Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jussi Ekholm
loka 5, 2019, 22.44
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Koryû-videoita
Vastaukset: 52
Luettu: 28956

Koryû-videoita

Tuli katsottua tuo mielenkiinnosta. Ymmärrän että tuossa täytyi pitäytyä hyvin perusjutuissa, konferenssi kun oli yleisesti tuo kamppailukirjallisuus kokonaisuutena, ja kun aikaa oli vaan tuo 20 minuuttia kertoa ihmisille japanilaisesta kamppailukirjallisuudesta. Olisi ollut kiva, että esim. noihin kolmeen esitettyyn lähdeteokseen olisi perehdytty hiukan paremmin. Tälläiselle kirjafriikille nuo ovat kuin karkkia. :)
Jussi Ekholm
maalis 30, 2015, 14.08
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Koryû-videoita
Vastaukset: 52
Luettu: 28956

Koryû-videoita

Voin vastata vaan omalta kohdaltani tuohon uneliaisuuteen. Harjoittelin muutaman vuoden modernia iaidoa, eikä se ollut minun juttuni.

Minulla ei ollut tarpeeksi tunnetta mukana, eikä uskoa siihen omaan tekemiseeni. Siksi ainakin oma iaidoni oli vetelää ja flegmaattista. Tuollainen modernin iaidon harjoittelutapa ei vain tuntunut minulle toimivalta tavalta. Olisin kaivannut vapaata höntsäilyä ja toisen suojapanssareiden sekä miekkojen kalistelua, vaikken edes koe itseäni kamppailuluonteeksi. Koen että noilla keinoilla sitä ainakin minun mielessäni saisi jotenkin kuvaa omasta tasostaan. Vaikka sitä tiedän ettei oma kamppailullinen tasoni ole mitenkään korkealla, niin kyllähän sitä olisi ihan kivaa joskus kokeilla miten esimerkiksi pärjäisi japanilaisen miekan kanssa "tositilanteessa". Todennäköinen lopputulos olisi varmasti minun kuolemani suurimmassa osassa kokeiluista, mutta sen kokeileminen olisi kivaa.

Monet iaido-katat ainakin ZNKR-iaidossa keskittyvät nopeaan miekanvetoon. Minä tiedän itse, etten tositilanteessa todennäköisesti olisi tarpeeksi nopea vetämään miekkaa. Minä ottaisin sen useimmiten jo etukäteen esiin enkä luottaisi omaan vetonopeuteeni. Onnistumisprosenttini olisi suurempi kun miekkani olisi jo kädessäni, saati yrittäessäni olla puolustajana miekka tupessa. Hyökkääjänä voisin pitää miekkani tupessa ja iskeä toisen selkään, raukkamaista? Niinhän se on, mutta kuten mainitsin niin minulla ei olisi tarpeeksi luottoa omaan kamppailukykyyni osaavaa vastustajaa vastaan...

Kyllä minä väliin vetelen ajankuluna teräviä miekkoja iai-tyyliin. Siinä sitä on paljon huolellisempi kuin tylsän iaiton kanssa touhuillessa. En silti tykkää mistään älyttömän nopeasta vetelystä kun en ole niin nopea luonne, lisäksi kun toiminnannopeus ylittää taitotasoni niin kontrolli laskee, ja se on terävillä miekoilla vähän riskihommaa.

Tuossa ylläpä oli selitys minun uneliaisuuteeni iaidossa. Täytyy tähän laittaa yksi videonpätkä, joka on ketjun aiheeseen. Nagamakia ja odachia ei niin hirveästi näe missään.

[video][/video]