Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Ikkyu
helmi 11, 2019, 10.37
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Okinawalainen ti
Vastaukset: 121
Luettu: 23529

Okinawalainen ti

Jos nyt vielä palataan Japanin puolelle, niin meillä se karuus ja suoraviivaisuus ei minusta tule niinkään otteista, varsinkaan treeneissä, vaan lähinnä siitä että kaikki kontrollointi tehdään siksi että päästäisiin puukottamaan ASAP (koska se yritti eka). Se vaikuttaa pikemminkin niin, että ei tarvitse runnoa vastustajaa ihan hirveästi muuten. Parempi sellainen ote tai kaato, joka toimii (riittävän pitkään) vaikka sillä kertaa ei onnistuisikaan rikkomaan mitään.

Näin siis meillä, oman mielikuvani mukaan. Mulla on kuitenkin kokemusta vain yhdestä jujutsu-tyylisiä juttuja sisältävästä systeemistä, se osio on melko pieni osa oppimäärästä ja krouvimpaa kamaa kuin erikoistuneemmissa koulukunnissa, enkä ole toteutuksessa hirveän hyvä vielä. Jarin koulukunta antaa huomattavasti laajemman ja syvemmän näkökulman aiheeseen.