Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Ikkyu
elo 10, 2008, 22.30
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi aloitit lajisi?
Vastaukset: 220
Luettu: 35474

Kendon aloitin aikoinaan koska halusin tietty oppia miekkailemaan kuten jedit silloin tuoreessa Star Warsin episodi ykkösessä (olin silloin nuorempi kuin nyt vanhempana) ja äiti sattui huomaamaan peruskurssin näytöksen ilmoituksen lehdessä. Ajan myötä kiinnostuin sitten lajista ihan omana itsenään ja sen kautta myös Japanin historiasta ja kulttuurista ylipäänsä.

Noin neljä vuotta harrastettuani aloin katselemaan saman seuran iaidokoiden treenejä että ihan mielenkiintoisen näköistä (jo kendossa pidin kataharjoittelusta huomattavasti) ja niin aloitin ZNKR seitei iaidon harjoittelun. Aikaa myöten aloin keskittyä enemmän siihen ja parin seuraavan vuoden aikana kendo jäi hiljalleen ikäänkuin sivuun, vaikka vakuutan nyt itselleni että sitäkin voisi katsella uudelleen vielä jonain päivänä.

Iaidon parissa olen vieläkin nyt nelisen vuotta myöhemmin vaikka vaihdoin paikkakuntaakin lähtiessäni opiskelemaan. Hiljalleen kiinnostus myös perinteisempiä lajeja kohtaan kasvoi ja nykyään koitankin tehdä itsestäni mahdollisimman tietäväisen koryû-lajien suhteen. Siksi myös kun hiljattain tarjottiin tilaisuutta harjoitella Suiô-ryûta ei tarvinnut kysyä kahta kertaa, ja tyyli vaikuttaa senverran juuri omalta jutulta että aion kyllä jatkaa harjoittelua jos vaan mahdollista.