Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 3 tulosta

Elina
elo 29, 2016, 18.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 53
Luettu: 2463

Sienestäminen

Elina
elo 28, 2016, 16.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 53
Luettu: 2463

Sienestäminen

Vie paikallisille martoille :) Ne tunnistaa sieniä ihan palveluna. Tuli mieleen ukonhattu, mutta siis minähän en ole mikään sieniasiantuntija ollenkaan.

Itte oon tänä syksynä täällä E-Karjalassa hurahtanut sienestelemään. Aloitin heinäkuussa kantarelleilla, kun kuitenkin könyän metissä geokätköilyn tiimoilta ja aattelin yhdistää hyödyn. Lisäksi samalla tuli löydettyä mustikkapaikkojakin, ni alkoi ne sienetkin kiinnostaa. Eipä mennyt kauaakaan sitten kun olin ihan pulassa sienten kanssa, kun pieneen pakastelokeroon ei enää mahtunut. Piti hankkia pakastin. :')

Yksi työkaveri on opastanut sienten tunnistuksessa ja samoin täti. Näin ollen oon tässä syksyn mittaan tutustunut kantarellien lisäksi erilaisiin tatteihin, vaaleaorakkaaseen, lampaankääpään, suppilovahveroihin ja mustatorvisieneen.

Parastahan tässä on se, että saa hääriä mettässä ja toiseksi parasta se, että saa ilmaista ruokaa. Mutta kauheasti aikaahan siivoamiseen menee, jos esim. tulee niinkin kova satsi, kuin 1,5 viikkoa sitten, kun kerättiin kahteen naiseen 70 litraa.
Elina
syys 4, 2009, 14.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 53
Luettu: 2463

Sienestäminen

Esa Tyynismaa kirjoitti: Kakarana jouduin silti keräämään muun perheen mukana,mutta en koe silti moisesta traumaantuneeni.Puolukoiden poimiminen olikin sitten jo ihan eri asia.Niitä menee ämpärilliseen niin pirun monta,ja ovat kertakaikkisen oksettavan makuisiakin.
+ 1!!! Pentuna pakotettiin aina sienimetsään, puolukkametsään, mustikkametsään. Kaikkee on kerätty, tuntikaupalla, väkipakolla, paljon :smt003 Ei se nyt välttämättä tietenkään ole ollut vanhemmillekaan herkkua raahata 3-4 kitisevää kakaraa tuntikausia itikkaisessa metsässä, mutta perheen yhdessäoloa tietty sekin (tosin yleensä oltiin iskän perässä siellä, kun se tunsi kaikki lähitienoon metsät ja tiesi aina ilman karttaa, että missä oltiin). Ja kotipihasta on tietty kerätty kaikenlaista muuta marjaa ja mansikkatilalla käyty poimimassa itse kaikki talven mansikkavarastot (se oli ihan kivaa, kun sai syödä itsensä samalla ähkyyn mansikoista, ainoastaan ne paarmat siellä haittasi).

Nyt tässä tulee mentyä aina pyörällä sadon aikaan jollekin Tampesterin toreista ja sieltä on helppo puolessa minuutissa poimia muutama rasiallinen :smt003