Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

jkk
huhti 29, 2009, 12.20
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43352

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

flammee kirjoitti: Mutta eikös se mene niin että suurestakaan joukosta harvempi treenaa kovin pitkälle. Eli jos salille ei edes haluta suurta joukkoa niin tilanne lienee se että ne kokeneemmat vääjäämättä vähenevät (perhe, työ, muutto yms. luonnollinen poistuma) seurassa ja uusia ei oikein tule tilalle. Tyypillisesti pari aloittelijaa pyörii mukana aina vähän aikaa, mutta miksi näistä juuri sen suurempi osa jatkaisi harjoitteluaan pitemmälle, kuin lajeissa joissa on mukana enemmän porukkaa?
Riippuu tietenkin ihan poistujien ja tulijoiden suhteesta. Ja jos harjoittelijoita ei nytkään ole paljon, ei poistuviakaan ole niin paljon, eikä uusia tulijoita tarvita niin paljon, joskus ei lainkaan. Jos aloittelija tietää olevansa kiinnostunut juurikin koryu:sta, on todennäköistä että hän jatkaa pidemmälle kuin random tulija. Tällaisia tulijoita on kuitenkin todella harvassa. Itse asiassa koryu ei taida olla kovassa huudossa missään päin maailmaa. Että ei tässä paljon tulijoita valkkailla :lol: .

Tarkoitin tuolla koryu lajien kehittämis turinalla sitä, että koryu lajin kannalta esimerkiksi yksittäisen suomalaisen dojon toiminnan loppuminen ei ole mikään mahdottoman kova vahinko. Kiva juttu lajin kannalta voisi olla vaikka se, että Suomesta kehittyisi muutama kaveri joiden tekemisen taso ja ymmärrys olisi todella korkea.
flammee kirjoitti: Eikä se mun mielestä ihan niinkään mene että harjoittelijajoukon kasvaminen vähentäisi opetuksen laatua, koska sitten on enemmän kokeneempaa porukkaa mukana opastamassa aloittelijoita.
Se kokenut porukka ei lisäänny samassa suhteessa. Eikä niitä ihmisiä, joilla on opastuksen suhteen annettavaa, mitenkään liikaa ole nytkään. Kokeneemman porukan kesken harjoitellessa kaikki ehtivät harjoitella enemmän, kun opastettavia on vähemmän tai ei lainkaan.
jkk
huhti 29, 2009, 10.52
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43352

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

M. Vilenius kirjoitti: Aika harvoin esim. Potkussa nakee aloittelijan kysellessaan itselleen sopivaa lajia klassisten tyylien edustajien mainostavan omaa tyyliaan sopivana. Melkein useimmin nakee heidan suosittelevan jotain toista, modernia tyylia, silla monet klassisten tyylien harrastajista ymmartavat, etta ne eivat yksinkertaisesti sovi (noin aika rankasti yleistaen) kuin ihmisille, jotka ovat nimen omaan niista kiinnostuneita. Itse naen ainakin, etta esim. Hokutoryun ja klassisten tyylien "markkinointikohderyhma" on hyvinkin erilainen, koska kyse on niin eri asiasta.
Juuri tätä ajattelin tuossa hetki sitten. Oikeassa elämässäkin (netin ulkopuolella siis) monet tuttavat ovat olleet kiinnostuneita omista harrastuksistani ja ovat kysyneet että "pääsiskös kokeilemaan". Aina olen vastannut, "että pääsee toki, mutta jos nyt kuitenkin kävisit vaikka".. Ja tähän kohtaan sitten joku laji, minkä paremmin koen vastaavan kyseisen ihmisen kiinnostukseen. Nuorille ja urheilullisille yleensä joku kilpalaji, ja itsepuolustuksellisuudesta kiinnostuneille sitten enempi sen tyyppinen, esimerkiksi juuri Hokutoryu.

Abe Simpson kirjoitti: Ok, lähdin nimittäin olettamuksesta, että hokuto syö traditiopuolen leipää viemällä sen vähäisenkin medianäkyvyyden, mahdollisesti hyviä harrastajia ja näiden myötä museopuolen toiminta- ja kehitysmahdollisuuksia.
Itse asiassa luulen että hokuto tuo sille jujutsu sanalle paljon näkyvyyttä, ja sitä kautta lisää tuo kiinnostuneita ihmisiä myös perinnepuolelle. Harva koryu laji ilmeisesti haluaa kehittää omaa toimintaansa siihen suuntaan, että harjoittelijamäärät suuremmin kasvaisivat. Tärkeämpää siitä näkökulmasta lienee se, että ne vähät harjoittelijat kehittäisivät oman tekemisensä tasoa, ja sen kannalta näen harjoittelija määrän kasvun vain hidasteena.

Abe Simpson kirjoitti: Toinen mieltämäni epäkohta on siinä, että nykytilanteessa kai selontekovelvollisuus eroavaisuuksista on traditiopuolella ja hybridiksi koetusta versiosta on tullut vallitseva standardi. Tämä tuntuisi siltä kuin joutuisi selittelemään toisten tekemisiä, mukavampaa olisi todeta että kyseessä on eri laji eikä näitä tulisi sekoittaa keskenään.
Tämä on totta ja kyrsii sen verran, että harrastuksistani kysyttäessä "unohdan" yleensä mainita kamppailulajit kokonaan. Eräänkin kerran eräs ulkomainen vieras kotonamme bongasi treenikamojani ja kertoi itsekin omaavansa jujutsussa kolmannen danin mustan vyön. Koitin tiedustella, että mitäs tyylisuuntaa hän treenailee, niin vastaus kuului että jujutsua. Tunsin suurin piirtein samaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta kuin keskiverto Krav Maga treenaajan kanssa.
jkk
huhti 28, 2009, 14.11
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43352

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

DeusVult kirjoitti: Tai karjalanpiirakka ei ole oikea karjalanpiirakka, jos se on leivottu jossain muualla kuin Karjalassa?
Jos karjalanpiirakan pohjana on italialainen pitsapohja ja bulgaarian jugurtti, josta on sitten Ruotsissa kehitetty uusi ruokalaji moderneihin tarpeisiin, niin se ei vaan mielestäni ole karjalanpiirakka vaikka se olisikin siksi nimetty.

Sehän voi olla terveellisempi ja ravitsevampi ja sopivan paremmin nykyihmisen ravinnoksi yms..

Ja vaikka tämä jugurttipitsa sitten vastaisikin useimpien ihmisten mielikuvaan karjalanpiirakasta ja olisikin vakiintunut termi, niin silti se ei nyt vaan minulle riitä. Olisin ihan tyytyväinen jos jugurttipitsan leipurit kehittäisivät eittämättä hienolle ruokalajilleen ihan oman uuden nimen. En kuitenkaan juurikaan voi asiaan vaikuttaan joten kutsukoon sitten ihan miksi haluavat. Erikoisinta tässä on ehkä se että jugurttipitsan nauttijat eivät eroa ymmärrä vaikka olisivat karjalanpiirakkaakin maistaneet, vaan ihan tosissaan luulevat syövänsä jotain karjapiirakasta kehittynyttä ruokaa.
jkk
huhti 27, 2009, 12.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43352

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

Kari Aittomäki kirjoitti: Ja olen kyllä sitämieltä että Kuuno, Seppänen, Tenhunen ja nuoremmatkin on niin korkeatasoisia jutsuveikkoja että pystyisivät toistamaan kaikki nuo annetut traditio-esimerkit. Kertakatselulla.
Rytilästä nyt puhumattakaan, joka nyt vaan on paras ketä tiedän.

Tuon ulkoisen muodon toistaminen ei liikunnalliselle ihmiselle ole mitenkään mahdotonta. Varsinkin vanhemmat katat on rakennettu usein sillä tavalla, ettei sitä varsinaista "juttua" sieltä ulkopuolinen saa napattua. Varsinkaan kertakatselulla, videoita kun ei wanhaan aikaan tietenkään ollut.
Mä muuten olen aina ihmetelly jotta mistähän se "atemi" heiton/kaadon jälkeen on jääny elään..
Esimerkiksi näitä atemeita, tai niiden paikkoja, ei katoissa yleensä näy siinä määrin kun niitä "oikeasti" käytetään. Tässä on yksi näkyvä ero kun noita jujutsu ja jujutsu linkkejä seurailee. Se viimeinen atemi on usein vain yksi monista.