Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 17 tulosta

Jorge
marras 4, 2019, 16.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

fuusetsu kirjoitti:
marras 2, 2019, 11.37

Pankkitilillä oleva raha on säilössä, sitä ei "vain syödä". Osakkeissa rahan arvo voi kadota kokonaan. Pankkitilillä ei ole Suomessa sitä vaaraa.
tietenkin 100000 euroon asti on olemassa talletussuoja (https://fi.wikipedia.org/wiki/Talletussuoja), mutta tuon piiriin kuuluville talletuksille tuskin koskaan maksetaan korkoa, joka kumoaisi inflaation vaikutuksen. Ja luonnollisestikaan talletuksien korko ei ole lainan korkoa suurempi, kun esimerkkitapauksessa haettiin tuottoa lainatulle rahalle.


2009 on hirveällä säkällä arvottu ajankohta, jolloin oskkeet ovat olleet halpoja.
Mene ja tiedä arvonnasta. Voi olla, että ajankohta ja sijoituskohteet olivat hyvinkin harkittuja, opiskeltuka ja mietittyjä ja siksi se laina haettiin juuri tuolloin.

Osakkeisiin ei pidä sijoittaa rahaa, jota ei ole valmis menettämään kokonaan. Tässä esimerkissä pitää olla siis varautunut maksamaan myös koko velka pois ilman osakkeista saatua tuottua.
Joo, en itse kutsuisi osakkeiden ostoa lainarahalla edes sijoittamiseksi (omassa mielessäni ainoastaan omistettua rahaa voi sijoittaa), vaan pelaamiseksi, jossa on tuplariski. Toki sekin riski voi olla enemmän tai vähemmän hallittua.
Jorge
marras 2, 2019, 00.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Hyvä muistutus varallisuuden kasvamisen logiikasta Taijin Harjoittajalta eli Suomessa se ei noin vain kovin rajusti kasva. En tarkistanu noita lukuja, mutta ajatus on ainakin oikean suuntainen. Osingoista, tosin, 15 % on verovapaata.

Mutta siis vaihtoehtoisesti pankkitilillä makuuttamalla inflaatio vain syö säästöjen arvoa. Lainatun rahan tuoton laskemisessa pitää laskea myös lainan kulut mukaan (siis vähentää tuotoista).

Edellinen laskelma ei ottanut kantaa siihen, että sijoitetaanko osingot uudelleen, vai nostetaanko ne kulutukseen. Suomessahan ("yllättäen ja valitettavasti) tuolla ei ole ollut verotuksellisesti eroa, mutta ymmärtääkseni asiaan on tulossa muutos? Pitää tutkia tarkemmin, kun lähteenä on Kauppalehti, jossa välillä on aivan ihmeellistä tuubaakin. Artikkelin kirjoittaja, tosin, on varsin uskottava tietolähde.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/osak ... 3d76b5fec1
Pitkäaikaisen osinkosijoittajan menestys perustuu korkoa korolle -ilmiöön. Kun osingot sijoitetaan aina uudelleen, varallisuus kasvaa. Useissa maissa sijoittajille tarjotaan automaattista osinkojen uudelleensijoittamista. Suomesta palvelu on puuttunut, koska osinkojen täysimääräinen uudelleensijoittaminen ei ole ollut verosyistä mahdollista. Osakesäästötilin sisällä osingot ovat verottomia. Sijoittaja voi joko itse päättää uudet sijoituskohteet tai osinkosumma voitaisiin sijoittaa automaattisesti takaisin samassa suhteessa osinkoja jakaneiden yhtiöiden osakkeisiin.
Jorge
marras 4, 2018, 16.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Ei niinkään kokemukseen perustuen, vaan luin jotain tutkimusta, että harva “aktiivinen” salkunhoitaja uskaltaa merkittävästi poiketa rahastollensa relevanttia indeksiä määrittelevästä salkusta, mutta hoitokulut ovat huomattavasti ihan rehellistä indeksirahastoa kalliimmat.

Eli jos rahastoihin sijoittaa, karkeasti yleistäen indeksirahastot ovat se järkivalinta. Ellei sitten ala tutkimaan tarkemmin eri salkunhoitajien suoritulsia ja valitse sen perusteella oikeasti aktiivisesti ja hyvällä näkemyksellä hoidettuja rahastoja. Näihin rahastoihin, tosin, taidetaan useimmiten vaatia kohtuu suuri minimisijoitus.

Näin ilkeästi sanoen, ei tuollaisien salkunhoitajienkaan tarvitse missään Nordealla kärvistellä...
Jorge
marras 11, 2017, 16.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Hyvinhän nuo tuottavat; oikeinkin hyvin noin passiiviselle sijoitukselle.

Jos tuo jatkuu pidemmällä aikavälillä, niin oikein on rahat sijoitettu.
Jorge
huhti 15, 2015, 08.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

nassesetä kirjoitti: Kuinka Alex säilytät noita kelloja?
Kerroppa muuten osoitteesi, niin tuun kaffille täs joku päivä. :p
:ot:

@nassesetä vierailulla @AlexMachinen luona

[video][/video]
Jorge
loka 17, 2014, 06.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Re: Sijoittaminen

Eppu kirjoitti: Itse olen sen verran hermoheikko, että annan alalla työskentelevien tehdä työn puolestani. Mielestäni esimerkiksi 0,5% merkintäkulu on mitätön, jos sillä merkataan kymmeniä/satoja osakekohteita, joiden yhteinen vuosituotto on luokkaa +5%.
Tietenkin näin, mutta tapahtuuko tuo vuosituotto jatkuvasti vaikkapa 20 vuoden ajan?
Siinä vaiheessa rahastosijoittaminen pitänee muuttaa suoriksi osakkeiksi, jotta osingoista ja kaupankäynnistä saa rahat helpommin arkikäyttöön
Kannattaa siinä vaiheessa myös vaihtaa maisemaa sellaiseen paikkaan, jossa osakkeiden myyntivoitto on hieman järkevämmin verotettua.
Jorge
helmi 26, 2014, 09.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Tuosta uutisen loppukommentista sen verran, etta bitcoinin volatiliteetti on nimenomaan kiinnostanut niita, joita Totte kutsuisi spekuloijiksi,

Tuo kasinopeli on kasittaakseni ollut paljon kiinnostavampaa kuin bitcoin maksuvalineena
Jorge
helmi 26, 2014, 08.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Totte: No joo, kulta ja bitcoin eivat siis ole - sinallaan loogisen- maaritelmasi mukaan sijoituskohteita, mutta eri syista.

Kullalla ennemminkin suojaudutaan kurssivaihteluja vastaan, vaikka viimeisen kymmenen vuoden aikana siinakin on ollut jonkinlaista vuoristorataa. Toisin kuin bitcoinissa, riski taydellisesta arvonmenetyksesta on melkoisen pieni.
Jorge
helmi 26, 2014, 03.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Re: Sijoittaminen

Totte kirjoitti: Vuokra-asunto ja osakkeet tuottvat riippimatta siitä mikä arvonkehitys on.
Miten niin? Ei kaikille osakkeille jaeta osinkoa ja vuokra-asuntokaan ei tuota välttämättä (sijoitukselle korkoa); varsinkaan, jos se on ostettu nykymarkkinaa kalliimmalla hinnalla.
Kullasta ja bitcoinista saa rahaa takaisin pelkästään jos arvonkehitys sattuu olemaan suosiollinen. Toisessa ostetaan omaisuutta joka tuottaa sinulle tulovirtaa, toisessa ostetaan omaisuutta spekuloiden sen arvonkehityksellä.
Kulta ja bitcoin, noin muuten, vertautuvat toisiinsa mahdollisimman huonosti; kulta on perinteisesti ollut "safe haven" ja jopa kansallisia valuuttoja on ennen sidottu kultakantaan ; bitcoin on pelkkää spekulaatiota.

Toki voidaan myös perustellusti sanoa, että kaikki kelluvat valuutat ovat enemmän tai vähemmän spekulatiivisia, vaikka teoriassa niiden arvolla jokin yhteys vastaava talousalueen kuntoon onkin.

Muistan, kun Suomen markkakin oli niin pieni valuutta, että yhden "traderin" kaupat heilauttivat sen arvoa. Bitcoinin houkutus "sijoituskohteena' perustuu nimenomaan sen volatiliteettiin, eli se on "korkean riskin pelikohde". En pidä edes normaalia valuuttakauppaa tai osakkeiden päiväkauppaa kovin hyvänä ideana yksilön sijoitustoimintaan - parempi olisi, että takana on jokin instituutio, joka pystyy kompensoimaan jollain toisella toiminnalla tappioita, joita väistämättä tulee jossain vaiheessa.

Vähintäänkin, volatiilien tuotteiden kaupan pitäisi olla täysipäiväistä ja sijoituksia tulisi hajauttaa.


Mutta jos bitcoin on sen takia oletettavasti jotenkin mielenkiintoinen sijoituskohde, että joku jossain on tehnyt sillä rahaa, niin kerrottakoon, että minäkin olen saanut voittajahevosen kiinni 140 kertoimella. Harmi, että siinä lapussa ei ollut kuin n. 5 euroa tuolle hepalle...

Aloinko sen jälkeen "sijoittamaan" tuhansia euroja yli 100 kertoimisiin heppoihin? En tietenkään.
Ja hevospelissä sentään pystyy helpommin päättelemään/arvaamaan lopputuloksen, kuin bitcoinin arvossa.

Oikeastaan, bitcoiniin "sijoittamista" ei voi edes verrata säädösten alaiseen vedonlyöntiin, vaan joihinkin "maanalaisiin vedonlyöntitoimistoihin" (illegal bookies) - jos et saakaan rahoja voittotikettiä vastaan, niin mihin valitat?

Caveat emptor, niin kuin seuraavassa artikkelissa todetaan.


So depending on your point of view, Bitcoin is either a wonderfully liberating new financial system, freed of the costs and poisonous history of the old banking and monetary world, or it is the dangerous and wacky Wild West, where law-abiding folk should fear to tread.

Which is it? Well we may be about to find out, following the disappearance from the internet of MtGox, one of the biggest Bitcoin exchanges - amidst rumours of all sorts of shenanigans and allegations that vast quantities of the currency have gone walkies.

The point is that Bitcoin's strength - that it has grown in an organic, slightly anarchic and devolved way, with no central oversight or control - is also its weakness.

There is no central authority to step in and give any kind of guidance to Mt Gox customers whether their money is safe or gone. And there's no compensation safety net.

Bitcoin has been set up on the basis of pure caveat emptor. If its participants take any losses in their stride, and learn the lessons, it can go from strength to strength.

If they are unable to develop any kind of governance system that provides confidence that Bitcoins are where they are supposed to be, then it will disintegrate into fringe territory for loons and wild-eyed monetary anarchists.
http://www.bbc.co.uk/news/business-26335547" onclick="window.open(this.href);return false;
Jorge
helmi 25, 2014, 17.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Ovatko arpajaiset tai Wincapita sijoitustoimintaa?
Jorge
helmi 25, 2014, 17.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

:entiia:

Miten liittyy sijoittamiseen :?:
Jorge
huhti 6, 2013, 04.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Mika kirjoitti: Mitäs tästä sanotte? :D
Osakesalkut, joiden sisältö oli valittu täysin hakuammunnalla - kuin apina olisi ne valinnut - toivat yli 40 vuoden ajalta suuremmat voitot kuin markkinoita jäljittelevä rahasto, paljastaa tutkimus.
Sanoisin, että tuon Talousseiskaan kirjoitetun referaatin tekijä ei ollut edes ymmärtänyt sitä Telegraphin artikkelin ydintä, johon juttunsa perusti.

http://www.telegraph.co.uk/finance/pers ... arket.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten million portfolios containing stocks randomly selected as if by monkeys managed to produce better profits than a tracker fund over 40 years, academic research has concluded.
Eli valtavan suurella satunnaisella hajauttamisella saadaan paremmat tulokset kuin passiivisella suuryrityksien osakkeisiin painottuvan indeksin seuraamisella.

Se ei sitten tosiaankaan tarkoita sitä, että jos ostaa nyt randomilla kymmentä eri osaketta, niin voi odottaa päihittävänsä indeksin; pikemminkin artikkeli kannustaa tutkimaan sitä, miten rahastoja hallinnoidaan, myös kulu-/tuottosuhdetta, ja tekemään sijoituspäätös sen mukaan.

Vanhakankea kirjoitti: Sitä että onnen kauppaa tuo on niillä napeilla millä itse pelaan eli alle miljoonan salkulla. :-D
Itse pidänkin termeistä "osakesäästäminen" ja "rahastosäästäminen". Kyllä siihen "oikeaan" sijoittamiseen, saati sitten ammattimaiseen pelaamiseen, pitää olla paljon paalua ja myös aikaa odottaa sopivaa tilaisuutta.
Jorge
tammi 15, 2013, 11.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Joo, ihan hauska juttu ja tottahan on, että monet rahastot pakkaavat salkun täyteen "isoja" osakkeita, joiden mukaan indeksi määräytyy, joten käytännössä ovat indeksirahastoja, mutta kalliimmilla hoitomaksuilla, kuin rehellisesti indeksirahastoina markkinoidut.

Noin muuten, rahastosijoittaminen on pitkän tähtäimen hommaa ja edes jotain suuntaa suorituksista näkee kun tsekkaa
- viime vuoden kehityksen
- 5 viime vuoden kehityksen
- (jos on ollut olemassa näin pitkään) 10 viime vuoden kehityksen
- kehityksen perustamisesta lähtien
Jorge
tammi 8, 2013, 09.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

En ole ihan varma, kuinka tosissaan niitä salkkuja vieläkään kehitetään Nordeassa.

Friends Providentin palveluja käytän noin pidemmän tähtäimen kohtuu passiivisessa eläkesäästämisessä.
Jorge
tammi 8, 2013, 08.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 428
Luettu: 24527

Sijoittaminen

Ei olla.

En koe muutenkaan syytä seurata Nordean markkinointipuheita, ennen kuin ko. lafka pystyy näyttämään sen, että siellä pystytään pyörittämään keskivertoa menestyksekkäämpiä rahastoja yms.