Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Jorge
heinä 23, 2017, 16.05
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Mille tasolle on 32v:n mahdollista kehittyä kickboxingissa?
Vastaukset: 77
Luettu: 15448

Mille tasolle on 32v:n mahdollista kehittyä kickboxingissa?

Lumpini kirjoitti:Tässä tuli jo aiemmin todettua ikäfaktori sekä se oman motivaation merkitys. Itse toisin esille myös sen, että on sillä jonkin verran merkitystä, missä painoluokassa mennään. Reilut satakiloiset hiipuvat vähän aikaisemmin kuin kevään ensihöhkäisyt. Kevyt miehen alku voi pärjätäkin, mutta riskillä pojalla saattaa olla raskaampi tie edessä.

Tarkoitan lähinnä, että iso poika menettää kamppailuominaisuutensa ennemmin kuin kevyemmät pojat (tiedän mistä puhun, joka paikkaan sattuu eikä mihinkään niistä taivu jne...). En ole medisiinimies, mutta luulisin että isompi ruho kuormittaa enemmän elämää kuin pikku piipertäjän hento varsi.
Luulisin myös, että oma osansa on treenimetodeilla? Jos yli kolmekymppinen, yli satakiloinen kaveri treenaa 1:1 samoin metodein kuin nuori ja kevyt urheilija, nivelet ja lihakset voivat kyllä paukkua ja kun palautuminenkin on hitaampaa (niin treeneistä kuin vammoista), voi tuo hiipuminen olla tosiaan edessä. Eli varsinainen ongelma ei olisikaan pärjääminen omassa painoluokassa, vaan se, että pystyykö ylipäätään treenaamaan ehjästi ja nousujohteisesti.

Vaatinee treenien vetäjiltä/valmentajilta ymmärrystä ja motiivia räätälöidä treeniä hiukan. Näin siis itse ajattelisin.

Tässä pari lyhyehköä, kohtuullisen pintapuolista artikkelia nyrkkeilypuolelta, noin yleensä hevareiden haasteista fysiikkapuolella

http://www.boxingnewsonline.net/conditi ... ht-boxers/
http://www.boxingnewsonline.net/how-to- ... avyweight/