Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

kukkis
huhti 20, 2020, 15.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 183
Luettu: 50626

Suurimmat vyöarvot Suomessa

Voi olla vähän vaikeaa hahmottaa aina näitä daniarvoja ja niiden lukumääriä. Osa daneista on graduoituja ja niitä pidän ainakin itse kaikkein tärkeimpinä. Minähän vastaan vain niistä daneista jotka olen gradunnut. Muut ovat sitten toisten ihmisten erilaisista syistä myöntämiä. Niistä osa liittyy ns. aktiivitreeniuran jälkeiseen toimintaan lajin parissa, osa taas on ns. kunniavöitä joita aika usein myönnetään vaikka kohde ei olisi varsinaisesti kyseisen lajin edustajakaan.
Daneja tulee yllättäen ja pyytämättä kuuluisaa poliitikkoa lainatakseni ja siihen on vain tyydyttävä.

Oma lukunsa on sitten vielä nämä danibongarit joille jostakin syystä on kehittynyt jonkin lainen pakkomielle saada mahdollisimman monta daniarvoa mahdollisimman monessa lajissa. Mitä sillä haetaan? Jonkinlaista kunniaa ja tunnustusta omasta kyvykkyydestään vaiko ainoastaan mainoksellista arvoa oman lajinsa tai jonkin lajiliiton markkinoimiseksi? Silloin motiivit taitavat olla aika kaupallisia. Minuakin tässä joku aika sitten kalasteltiin mukaan yhteen organisaatioon Suomen edustajaksi. Lyhyen googlailun ja pienen tiedustelukierroksen jälkeen päätin kuitenkin olla tarttumatta syöttiin. Organisaation päämiehellä kuuluu olevan peräti viisi kpl 10.dan eri lajeissa!!! Enhän minä niin kovassa seurassa pärjäisikään...

Hyvää kevään jatkoa Potkulaisille :D
kukkis
maalis 22, 2019, 17.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 183
Luettu: 50626

Suurimmat vyöarvot Suomessa

Kubotan eli oikeammin Yawara puikko (Yawara Stick) Kubotan nimi taitaa tulla Soke Kubota Takayukin nimestä. Hän kehitteli aikoinaan aseen käyttöä ja sen sovelluksia.
Myös Seuramme FaceBook sivuilla https://www.facebook.com/BudoseuraRonin/ on videota Kubotanin käytöstä...
kukkis
maalis 13, 2019, 13.34
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 183
Luettu: 50626

Suurimmat vyöarvot Suomessa

Hojo!
Vastauksena etupotkija Andyn kysymykseen: en ole väittänyt olevani 8.dan Jukoshin ryu:ssa eikä tuo leiriesitekään sellaista väitä. Mutta olen saanut 8.danin arvon ns. englantilaisessa ju-jutsussa Soke Bryan Cheekiltä (2017) joka siis on Jukoshin ryu tyylisuunnan päämies ja perustaja. Tämä siksi että oma Seurani ei ole mukana Jukoshin ryussa, mutta on mukana W.E.B.B.S:issä.
Lisäksi olen saanut 7.danin vyöarvon Atari ryu goshin jutsussa Hanshi Per Lindmarkilta (2016) joka on kyseisen tyylisuunnan päämies ja perustaja.

Syy miksi leiriesitteessä mainitaan Jukoshin ryu on että kyseinen Seura on tätä nykyä sen ainoa edustaja Suomessa. Heidän seuralleen lähden siis seminaaria pitämään. Mutta tietenkin sinne ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleita. Vaikka leiri ei varsinaisesti vaadikaan ennakkoilmoittautumista olisi kuitenkin kohteliasta Seuralle tulemisestaan ilmoittaa jotta saadaan järjestelyt paremmin toimimaan. Onhan aivan eri asia jos leirillä on 5 tai 50 osallistujaa.

Leirillä käyn läpi erilaisia asioita: heittotekniikkaa, asetekniikkaa (hanbo, tanto), lyöntien ja potkujen torjuntaa, erilaisia lyöntikomboja ja muuta mihin aika riittää. Leiri on tyylisuunta- ja lajivapaa. Ainoa vaatimus on halu oppia jotakin uutta ja/tai laajentaa vähän omaa perspektiiviään budoon. Sopii sekä vähemmän että enemmän treenanneille. Dojon lattiana on kuulemma painimolski joten heittojakaan ei tarvitse pelätä. Miten siinä potkut onnistuvat jää nähtäväksi...

Terv.:
Shihan Tero Kukkonen, 8. dan
Budoseura Ronin ry, puheenjohtaja
WEBBS FINLAND Suomen edustaja
WEBBS INT Varapresidentti
Puh:+358405333840
Os:Kirkkokuja 1 b 3 01230 VANTAA
www.budoseuraronin.com
kukkonen_tero@hotmail.com