Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 29 tulosta

tohtorismies
maalis 5, 2015, 10.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

DeusVult kirjoitti: [video][/video]

Tässä puolustaudutaan veitsellä isoja veitsiä vastaan. Ei näy singeritikkaamista, ja viidakkoveitsihemmojen hyökkäykset ovat lähinnä sellaisia "voimalyönti askeleella" -tyyppisiä joita perinteisten lajien katoissa yleensä näkee.

Voisikohan liittyä aseen tyyppiin?

Jokatapauksessa täällä on runsaasti valvontakamera materiaalia.

https://www.youtube.com/user/JariPeuhkurinen/videos" onclick="window.open(this.href);return false;
tohtorismies
helmi 6, 2015, 17.53
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Lasse Candé kirjoitti: Tässä on sellainen näkökulma mikä ei sovi kaikkien retoriikkamalliin kun se on liian monimutkainen selittää. Se silti vastaa kvalitatiivisesti totuutta (prosentit taas on tietenkin täysin keksittyjä ja viisaus on suhteellista). On aina helpompaa puhua siitä miten tilanteet yleensä alkavat (=mukana on arpominen egon kanssa) ja miten jengiä videoilla tapetaan tai lyödään. Järkevämpihän ei lähde uhoiluihin ja pienentää todennäköisyyden turpakeikkaan viiteen prosenttiin tyhmemmän todennäköisyydestä. Se mitä jää jäljelle onkin täysin toinen uhkakuva-asetelma kuin se tyhmän oma joka noudattaa kaavaa "miten tilanteet yleensä menevät". Koska tyhmät tappelevat ja tappelevat ottavat turpaan.

Nämä uhoilut etc on sitä sosiaalista väkivaltaa. "Valtataisteluja".

Nämä tilanteet välttää yleensä melko hyvin jos haluaa ihan sillä havainnonnilla,välttelyllä ja de-eskalaatiolla. Voipihan se häneksi männä mutta jos supliikki mies on niin aika hyvin niistä tilanteista pääsee pois jos sitä miestanssia ei jää suorittamaan. Vaatii vaan jonkin verran itsevarmuutta ettei jää oman egonsa kanssa painimaan.
Tämä on yleensä sellainen juttu mikä ei sovi oikeastaan kenenkään pirtaan.
Kaikki "ip" tilanteethan on oikeitettuja.

Eipä silti lie tuota itsekkin joskus muinoin ollut "pakotettu puolustamaan itseään" jossain taksijonossa.

Kognitiivinen dissonanssi on kova juttu :smt003



Asosiaalinen väkivalta on taasen sitä kun sinut/sinun omaisuus nähdään hyödykkeinä ja siinä ollaan valmiita käyttämään keinoja mitä hyvänsä. Silloin se hyökkäys/tappelu tapakin tahtoo olla hyökkääjällä hiukan ronskimpi kuten tuossa video kavalkaadissa jonka postasin.

Yhdessähän näistä esiintyy jututtamista ja uhrin kääntäessä selän pistetään suoraan kyselemättä niskaan.

Mitä tulee tuohon onko se ja se tapa yleisin hyökätä keskusteluun niin kuten aiemmin sanottu "terminaattorin" kanssa treenaaminen on vaan nii hemmetin paljon kivempaa ja puolihuolimattomattomia känni tökkimisiä vastaan treenioloissa on huomattavasti helpompi puolustautua kun on tottunut katuhyökkäysten toiseen ääripäähän.

Tämä nyt on vain minun näkemykseni, eikä tällä ole tarkoitus todistaa kenenkään olevan oikeassa tai väärässä.
tohtorismies
helmi 6, 2015, 11.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

DeusVult kirjoitti: Siinähän oli ei vähempää kuin KAIKKI hyökkäykset juuri sellaisia joita vastaan perinteisemmissä lajeissa pääasiassa harjoitellaan toimimaan... :D

Jotakuinkin.

Sitten on tuo toinen pää asiasta kun ihminen yritetään tappaa ja mennään ihan täysiä päälle.

Tuossa Ukuntan matsivideossa näkyy myöskin hyvin se tappamisen meininki vaikkakin ollaan kehässä, varmasti vastustaja on treenannut huomattavasti enemmän ja on teknisesti parempi kuin Ukunta tuossa vaiheessa mutta homma menee miten menee kun vedetään raivolla päälle.

Energia ja dynamiikka.

Tämän takia siellä urheilupuolella on niin pirun tärkeää saada erilaista sparrivastusta että tottuu hyökkäyksien variointiiin, loppujen lopuksi sen kummemmasta ei ole kyse.

Jos ei ole tottunut tietyntyyppiseen hyökkäykseen niin ei ole.

Jokainen tehköön omat jothtopäätökset millaiset seuraamukset terän kanssa asialla voi olla.
tohtorismies
helmi 6, 2015, 10.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

[video][/video]

Tässä on taasen hyvä esimerkki tästä sosaamastani sosiaalista väkivallasta ja puukosta. Jari Peuhkurisen kanavalta.

Eli tarkoituksena ei ole selvästikkään tappaa vaan alistaa ja näyttää että kuka se "pomo" on.

Hyökkäys on hyvinkin erilainen, hyökkääjä ei sitoudu hyökkäykseen vaan pysyttelee omalla etäisyydellään niinkuin sparrissa ja ottaa osumia silloin tällöin.
tohtorismies
helmi 6, 2015, 10.34
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Andy kirjoitti: Onnistutteko te käytännössä puolustautumaan tuollaista "palokärki" -hyökkäystä vastaan treeneissä miten tehokkaasti?
Riippuu ihan tilanteen dynamiikasta.

Otetaan nyt esimerkkinä se että jos kaveri tulee selkeästi terä kädessä monen metrin päästä niin silloin toki mahdollisuudet ihan hyväänkin onnistumiseen on hyvät päästä ilman pahempia osumia hommassa "voitolle".

Alleviivaan seuraavan lauseen ihan omasta perspektiivistäni katsoen siksi koska tämä on mielestäni tärkeää ymmärtää. Palokärki tikkauksen torjuminenhan ei sinällään ole mitään ydinfysiikkaa jos sitä treenaa mutta se terä tekee torjumisesta vaikeaa

Mutta, jos siinä hommassa on v1t-- perkeleen huuto lisänä ja kaveri nykäisee sen terän kuolleesta kulmasta peliin niin tietenkään ei selviä ilman suurta määrää osumia. Mutta sitäkin pitää treenata että osumien jälkeen voi toimia eikä lamaannu.
Andy kirjoitti: Ajan tällä sitä että onko järkevintä treenata tilannetta josta voi selviytyä sanotaan nyt vaikka 50% todennäköisyydellä ja nostaa mahdollisuuksia 75%:iin vai tilannetta josta selviytyy 2% todennäköisyydellä ja nostaa mahdollisuuksi 3%:iin. Jos siis ajatellaan että tietty treenimäärä puolitoistakertaistaisi mahdollisuudet. Toki homma ei ole näin suoraviivaista mutta ymmärtänette pointin.


Jotakuinkin tällä tavallahan se käytännössä menee.

Ei siinä treenin kannalta ole kovinkaan paljoa mieltä jos aina epäonnistuu. Tärkeämpää on kuten Rojola kirjoitti paineistaa harjoittelija ja pakottaa toimimaan tehokkaasti.

Onnistumisiahan tulee luonnollisesti drilleissä ja kyllä se sinne kovalevylle ennemmin tai myöhemmin tallentuu mikä toimii ja mikä ei kun palautetta annetaan/saadaan.
Andy kirjoitti: En ole veitsipuolustuksen asiantuntija mutta muistaakseni nimenomaan senshidon harrastajien taholta esitettiin takavuosina että ainakaan perinteisin tavoin veitsipuolustusta treenanneet eivät onnistuneet koskaan tuorjumaan tuollaista hyökkäystä.


Takavuosien sanomisista en tiedä mutta käsittääkseni tuonkaltaisen ajattelun pointti on se jos ei totuttele "ryskäämään" niin todennäköisesti ei se ryskääminen juurikaan onnistu kun sille on tarve.

Noin urheilun kannalta ajatellen jos aina ottaa kevyttä teknistä sparria niin voi joku kaveri vaikuttaa todella taitavalta mutta kun se oikea lyöminen alkaa niin heppu on ihan kusessa. Suojaaminen muuttuu ja kaikki muuttuu silloin. Ymmärtänet mitä tarkoitan.
Mjölnir kirjoitti: Mielenkiintoista, että miksi nimenomaan veitsipuolustusta pitäisi harjoitella pahinta mahdollista uhkaa vastaan, kun samaan aikaan treenataan taas osaamatonta nyrkkitappelijaa vastaan, joka tekee huonoja hyökkäyksiä?


No tätäkin voi varioida. Itse minä tykkään "ukunta" mallin toiminnasta, vaikka ne hyökkäykset olisivatkin huonoja teknisesti niin kyllähän kovalla syötteellä vedetty tuulimylly shou osaa olla pirullinen vastaan laitettava.



Kuten tämän herran ottelu-uran alku [video][/video]
Ainakin minusta se on vaikeampi laittaa vastaan kuin puolivillaisesti heitelty jabi.

Mutta kuten varmasti ymmärrät niin tässäkin voidaan varioida ja kaikki menee aika pitkälti noin senshidon kantilta katsottuna hyökkäyksen energian piikkiin.

On niitä nyrkkeilijää vastaankin skenaarioita tehty.
Mjölnir kirjoitti: edit:

täydennystä vielä

Ymmärrän logiikan siinä, että treenataan oikeasti hyvää ja taitavaa vastaan, näinhän tehdään esim kamppailu-urheiluissa. Ymmärrän myös sen, että treenataan todennäköisintä hyökkäystä vastaan, mutta se taas ei ole tuo ensimmäinen vaihtoehto. Tai tästä on tietysti eri mielipiteitä, riippuen siitä, minkä lasien läpi katsoo.


On joo, tuskin kukaan omistaa totuutta.

Kuten kirjoitin aiemmin niin random huitomista varmastikkin esiintyy enemmän silloin kun terä on sosiaalista väkivaltaa harrastavan iloisen veikkosen käsissä.

Nuo postaamani videot olivat esimerkki siitä kun se ihminen yritetään oikeasti kylmätä.

Minusta overkillin treenaaminen mitä puukkoon tulee on vaan niin pirun paljon hauskempaakin :D

Jarno Heikkinen
tohtorismies
helmi 5, 2015, 22.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Rojola kirjoitti: Kannattanee harjoitella monipuolisesti. Jos kykenee selviytymään siltä raivotautiselta palokärkitikkaajalta, uskoisin että mahdollisuudet saada se rauhallisempikin voimapistelijä ojennukseen paranevat siinä samalla. Yleisesti ottaen voisi kuvitella, että harjoittelu vaikeaa maalimiestä vastaan saattaisi olla hyödyllisempää, kuin helpompaa ja alistuvampaa vastaan.
Näin sen minäkin valitsen ennemmin. Paljon mieluummin valitsen sen että puukkotreenissä
vastassa on keskimäärin "palokärki" koska palokärkiä vastaan treenaatessa muut hyökkäykset tuntuvat helpoilta.
Rojola kirjoitti: Yleisesti ottaen elävä harjoittelu, jossa hyökkääjä pyrkii jatkamaan mahdollisuuksien mukaan toimintaansa puolustautujan vastusteluista huolimatta lienee ihan fiksu lähtökohta. Se kuinka palokärkimäisesti hyökkääjä tulee päälle on mielestäni sinällään sivuseikka ja tärkeämpää puolustautujan paineistaminen harjoittelussa. Tällaisen harjoittelun hyödyt ovat enemmänkin mentaalipuolella kuin fyysisten toimintamallien harjoittelussa.
Näin, ja hyökkäyksiähän luonnollisesti varioidaan eikä oleteta mitään. Kaikkea vastaan pitää treenata.


Tässä pitää muistaa myöskin se, että terä voi olla käden jatkeena ihan sosiaalisessa väkivallassa ja perinteisissä "ryynikänneissä" moni kantaa terää mukanaan. Paljonhan näistä sohimisista on juuri sitä "sekopäissään" painu v!tt--n vetojen huitomista joilla ei välttämättä ole tarkoitus tappaa mutta sitä vahinkoa tulee helposti siltikin.


[video][/video]

[video][/video]

[video][/video]

[video][/video]

Näissä löytyy sitten puukolla suoritetun väkivallan asosiaalista päätä. Henkilökohtaisesti koen paremmaksi että treeni keskittyy tähän päähän.
tohtorismies
tammi 22, 2015, 09.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

luupää kirjoitti: Edit: miten noissa nykyaikaisissa lajeissa...opetetaanko tai kehoitetaanko missään jakamaan pääpuskuja ja puremaan kasvoja/kaulaa samalla kun roikkuu kaksin käsin puukkokädessä?
Ka ainahin senshidossa, saattaa olla muuten melkoinen väsytystaistelu ja onnistumisen mahdollisuudet pienenee hetki hetkeltä jos sen teräkäden saa kahmaloitua haltuunsa ja jää pelkästään painimaan puukosta..
tohtorismies
tammi 22, 2015, 09.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Tuo on kyllä paha paha asia nyrkkeilijän käsissä :)
tohtorismies
tammi 22, 2015, 09.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

STR kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: Käytännön tasolla erittäin pienessä pähkinänkuoressa.

-Teräkädestä kiinni
-Pois aseen linjalta
-Satuta sitä hyökkääjää riittävästi mahdollisimman nopeasti

Kuis Mjölnir teillä? Ja STR?
No vähän mahdollisuuksien mukaanhan tuo homma menee. Ei voida sanoa, että aina mentäisiin kiinni teräkäteen, vaan jos torjunta ja etäisyyden otto riittää, niin sitten se on niin. Pääasia ettei siihen omaan nahkaan tule reikiä. Karkuunkin voi juosta jos tilaisuus tulee. Kättäpidempää käytetään jos saatavilla on. Teräkäden kontrollointiin mennään jos on pakko ja missä tahansa välissä hyökkääjää satutetaan mahdollisimman paljon. Simppeliä, eikö :D Oikeassa elämässä homma menee niin kuin Paanari mainitsi, eli siinä on aika paljon muuttujia. Veitsipuolustusharjoittelun salaisuus piilee minusta harjoitteissa, mitä meillä on monia erilaisia. On hyvä tajuta (ja osata) kontrolloida veitsikättä ja tajuta myös milloin siirtyä johonkin muuhun tai olla kokonaan tarttumatta.

Veitsipuolustus on yksi vaikeimmista itsepuolustuksen osa-alueista, siksi siitä on 1001 eri versiota ja mielipidettä interwebbi pullollaan. Nykyään tuntuu olevan muotia roikkua kädessä, mikä on joskus ihan ok ja pakkokin. Mutta kummasti se käden kontrolloinnin into loppuu kun otetaan vähän terävämpi veitsi hyökkääjälle. Silloin mielellään torjutaan aja pidetään etäisyyttä esim. potkuilla (jos pystytään). Se tuosta Burtonin videosta tuli vaan mieleen, että hän ei varmasti oikeaa puukkoa vastaan alkaisi tulemaan kohti veistä ja kähmimään ranneotetta.

En tiedä miksi joku sanoo, että ei sillä ja tällä pelkällä torjunnalla tee mitään. Kyllä tekee, se on parempi kuin ei mitään. Aika paljon on yhden lyönnin/viillon hyökkäyksiä. Minäkin tiedän tuttavapiiristä jo monta. Silloin pelastaa vaikka se käsivarsi minkä saa siihen väliin ja nopeat jalat.

Tulikohan vastattua kysymykseen. Sori jos tuli toistoa, mutta en jaksanut lukea koko ketjua läpi.
Hyvä vastaus. Noinhan se menee, muuttujia on enemmän kuin kotitarpeiksi.

Tuo nyt oli sellainen äärimmäinen yksinkertaistus senshidon puukkoa vastaan toimimisesta, onhan se aihe monimutkainen.

Aihki kyseli noista väliaikaisaseista niin rullattu sanomalehti on yllättävän hyvä. Ei sillä knockout blowta anneta mutta sattuu yllättävän paljon osuessaan ja aika hyvä kädenjatke.

Ja joskus on testattu ohutta kuormaliinan pätkää kun sattui käteen, se nyt ei varmasti tiputa tai aiheuta ihmeellisiä reaktioita mutta saa sillä edes jotain räpellettyä ja räpättyä sen verraan silmille että on sekin parempi kuin ei mitään.
tohtorismies
tammi 21, 2015, 19.25
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Ile kirjoitti: Kumipuukkohipoissa olen "avoimissa uhkatilanteissa" saanut hyviä tuloksia sillä, että en keskity veitseen vaan omaan suoraan hyökkäykseen. Jos on jonkin verran tasoeroa (siis puolustautujan hyväksi) niin se hyökkääjä itse keskittyy helposti siihen veitseen eikä ihan helposti vaihda mihinkään vaparimoodiin. Mutta tämä edellyttää aloitteen saamista ja on tietysti pienen aikaikkunan toimintamalli. Ja toki tämäkin usein seuraavana askeleena edellyttää jotain kontrollointia.
Hyvä huomio, tuossa Burton Richardsonin videossahan käy juuri niin.

Siinähän hän saa langat omiin käsiinsä ja homma menee melko mallikkaasti.
tohtorismies
tammi 21, 2015, 19.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Mjölnir kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: -Teräkädestä kiinni
-Pois aseen linjalta
-Satuta sitä hyökkääjää riittävästi mahdollisimman nopeasti
Tää on näin. Turha siitä on sen enempää vääntää. Kakkosestakin voidaan tinkiä, jos ykkönen on riittävän hyvä. Ja kolmonen, ei välttämättä nopeasti, jos tekee riittävän kovaa.

Mutta ei toi väärin ole.

Juu, noin mulle on opetettu ja ihan järkeenkäyvältä toimintamallilta se treenin perusteella vaikuttaa.

Mitä yksinkertaisempi sen parempi.

Jos jonkinlaisia "defangin the snake" juttuja on aiemmin tullut jumpattua ja teräaseen iskeminen pois aktiivisesti hyökkäävän ihmisen kädestä toimii joskus, mutta ihan liian harvoin ollakseen varteenotettava tekniikka.

Toki joskus on vahingossa osunut niin kohdilleen että terä lentää kaaressa pois mutta aika äärimmäisen harvinaista.

Jarno Heikkinen

Edit. JAnne M ei tuon videon tarkoitus ollut olla mikään absoluuttinen todiste. Ainoastaan näyttää esimerkki siitä että kyllähän sitä sattuu ja tapahtuu vaikka minkälaista.
tohtorismies
tammi 21, 2015, 15.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Mjölnir kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: Eikä molari käyttänyt vapaata kättä sekä jalkojaan juuri ollenkaan koska jäi painimaan liiaksi terästä.
Tämä on muuten tositilanteissa(kin) huomattavasti yleisempää kuin se, että hyökkääjä vaihtaisi hyökkäyskulmaa, käyttäisi jalkoja tai vapaata kättä.

sitä vaan ei yleensä tapahdu

Kyllä mää tiedän.

Mutta minä olenkin overkill miehiä. :D

Mutta en minä ihan lämpimikseni siihen luottaisi että se kulma pysyy stanuna. " onclick="window.open(this.href);return false;


Lähinnä tällä hetkellä sain itselleni kyselyiän ja lähdin jututtamaan Oar nimimerkkiä koska hänellä on jokaikiseen kysymykseen mielipide sekä oikeus kirjoittaa melko alentavaan sävyyn minua kohtaan.

Mutta en epäile Oarin tieto/taitoa koska hänhän jumppaa kuulemma sun kanssa.

Kummastuttaa vaan tuo reaktioiden näyttely.

Ja tämä "keskustelu" ei etene taasen mihinkään koska viimeiset 3sivua on keskitytty siihen miten ärsyttävä tuo Rojolan postaama video on.

Sitä aiemmin jauhettiin siitä että tuo Burtonin videon kaltainen harjoitttelu ei ole riittävän realistista.

Eli. Senshidon puukkoa vastaan kaava on jotakuinkin muutamassa elävässä harjoitteessa joita varioidaan.

Käytännön tasolla erittäin pienessä pähkinänkuoressa.

-Teräkädestä kiinni
-Pois aseen linjalta
-Satuta sitä hyökkääjää riittävästi mahdollisimman nopeasti

Kuis Mjölnir teillä? Ja STR?

Jarno Heikkinen
tohtorismies
tammi 21, 2015, 14.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Anteeksi Oar kun ymmärrykseni ei riitä. Olen pahoillani etten kykene ymmärtämään sinua. Muutam sivu sitten kommentoit näin.
Oar kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että reaktioiden näytteleminen on hengenvaarallista puuhaa ja luo illuusioita tekniikan suorittajalle normaalia enemmän.
Omasta mielestäni taas reaktioiden ei-näytteleminen on hengenvaarallista puuhaa, koska silloin joutuu välttämättä rajaamaan käyttämiään tekniikoita, ja joutuu näissä "hei hyökkää singerillä ja katotaan mitä tapahtuu" tekemään vain sellaisia asioita mitkä eivät ole vaarallisia, ts. eri tekniikoita joita todennäköisesti haluat käyttää jos joku hyökkää hulluna päälle puukon kanssa.

Filipinolta hyvä viesti.
Ymmärrykseni ei riitä siihen mitä olet kertomassa.

Katsottiin me sama video, tuohan oli paras mahdollinen tilanne torjua puukko. Maalimies ei ollut päässyt "vauhtiin" ja Richardson pääsi hyökkäämään vastaan pienestä liikkeestä ja sai edun.

Eikä molari käyttänyt vapaata kättä sekä jalkojaan juuri ollenkaan koska jäi painimaan liiaksi terästä.

Siltikin se homma menee mattoon ja painiksi sekä hittiä tulee vaikka herra on varmasti enemmän kuin tarpeeksi kalistellut puukkoja ja keppejä.
tohtorismies
tammi 21, 2015, 12.16
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Andy kirjoitti: Ihan huomiona että olen näin vähän ulkopuolisenakin pannut merkille että yllättävän monissa veitsivideoissa kerrotaan nimenomaan siitä mikä ei toimi. Se onkin varmaan helpompaa kuin kertoa mikä toimii edes suhteellisen varmasti jos ollaan aseettomina veistä vastassa.

Sitä samaa myyttien purkamistahan noissa moni harrastaa kuin esimerkiksi sinä "touch of death" tekniikoita vastaan.

Tuossa Alexmachinen postaamassa videossahan on ihan jotakuinniin samat prinsiipit kuin monessa muussakin jutussa.
Siinä mielessä hyvä video että Burton Richardson on pitkän linjan kali miehiä ja ihan yhtä toivottomalta se näyttää kuin meikäläisen puukkoa vastaan telmiminen.

Richardsonista näkee kylläkin sen että varmasti hubudien ym drillaaminen on parantanut varmasti reaktioita mutta hittiähän mies saa jokatapauksessa.


Sormet/valtimot pois tieltä teräkäsi kontrolliin(ja sitä on vaikea kontrolloida pitkiä aikoja jos fyysiset voimat ovat jotakuinkin samanlaiset) ja hyökätään/tehdään mitä voidaan tarvitaan.

Se toimii ainakin jollakin todennäköisyydellä.

Toki joku eksoottisempi toimintamalli voi toimia ja "tsägällä" vihulaisen saa tainnutettua helpomminkin.

Puukko nyt vaan on sellainen taikasauva että mitään kauhean eksoottista en mielelläni lähtisi soveltamaan ainakaan puolustautumisen saralla.

Edit. En tiedä mitä mieltä Oar on tuosta Richardsonin videosta koska siinä ei näytelty reaktioita, koska muutama sivu sittenhän hän tuumaili että reaktioiden näyttelemättä jättäminen on hengenvaarallista puuhaa.
tohtorismies
tammi 20, 2015, 23.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta
Vastaukset: 225
Luettu: 24968

Veitsikamppailu itsepuolustuksen näkökulmasta

Oar kirjoitti: Sovitaan vaikka niin.

No sun näkemyksesihän on sitten hyvin samankaltainen kuin minunkin.

Elävästi, elävästi kumi/alu/puutreenipuukot vaan heilumaan.