Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 12 tulosta

taikuri
joulu 20, 2014, 11.25
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Näinhän sen on sitten oltava, kun oikein ministeriö niin sanoo... brushteeth
Sisäministeriö eduskunnalle: säästöistä huolimatta poliisilla kaikki hyvin

Toteutetut säästöt ja muun muassa liikkuvan poliisin lakkautus eivät ole heikentäneet poliisin toimintakykyä, vaan melkeinpä päinvastoin. Näin sisäministeriö arvioi poliisin hallintorakenneuudistusta selvityksessään eduskunnalle.

Selvityksen mukaan vuodelle 2014 asetetut tavoitteet on lähes kauttaaltaan saavutettu. Tavoitellut säästöt on pystytty tekemään ja samanaikaisesti poliisin toiminnalliset tulokset ovat pysyneet entisellä tasolla.

Pora III -uudistuksen täytäntöönpano jatkuu vuoteen 2016 saakka. Tavoitteena on turvata operatiivisen toiminnan taso muun muassa vapauttamalla resursseja hallinnosta kenttätyöhön 28 miljoonan euron edestä. Hallinto-, tuki- ja päällikkövirkojen määrää vähennetään uudistuksessa yhteensä 246 henkilötyövuotta.

— Olen tyytyväinen ensimmäisenä vuonna saavutettuun tulokseen. Säästötavoitteet on osin saavutettu etupainotteisesti. On huomioitava, että ilman tätä uudistusta poliisimiehiä olisi huomattavasti vähemmän kuin tällä hetkellä, sisäministeri Päivi Räsänen toteaa.

Julkisuudessa eniten on puhuttanut liikkuvan poliisin yhdistäminen paikallispoliisiin. Räsäsen mukaan tällä ei ole ollut vaikutusta poliisin liikennevalvonnan tasoon, vaan se on pysynyt entisellään.
taikuri
joulu 4, 2014, 22.10
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Keskustelu siirtyi sujuvasti tekniikkaan parin aasinsillan kautta... Entäpä se alkuperäinen asia juuri tähän liittyen? Ei sillä... Tämä asiasta syntynyt keskustelu on myös yhtälailla tärkeää mielestäni.
taikuri
joulu 3, 2014, 22.30
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

DeusVult kirjoitti:
taikuri kirjoitti: - Onko seurausta sille, että "unohti" ottaa kameran mukaan?
- Entä sille, että "ei muistanut" laittaa sitä päälle?
- Tai sille, että "se on/oli varmaan jotenkin rikki"?
- Tai vaikkapa sille, että "siinä oli päällä vahingossa mun kaulahuivi/tms." ?
- Kuka käsittelee tallennetun tiedon? Ihan sillä, että eihän nykyteknologian aikana voi käydä niin, että "se tallenne epäonnistui/tuhoutui/vahingossa poistettiin/tms. -eikä sitä kyllä voida palauttaa".
Nythän on niin, että kun kyse on tietoteknisestä laitteesta, niin vaikka ne olisivat parasta laauta mitä rahalla saa, jos sellainen on jokaisella poliisilla jokaisessa työvuorossa, niin ei mene varmaan puoltakaan vuotta ennen kun jonkun nistiväännön jälkeen laite tosiaan menee tilttiin ihan omia aikojaan, ja tallenne katoaa/tuhoutuu/vahingossa poistetaan, jolloin taikuri saa taas yhden todisteen lisää siitä että poliisi on läpeensä korruptoitunut ja valtaansa väärinkäyttävä pahuuden voima.

Nykyteknologialla ei luulisi olevan ollenkaan mahdoton tehtävä kehittää laite, joka täyttää kaikki vaatimukset mutta jonka valmistushinta jostain Kiinasta tilattuna olisi jotain 47,90€/kpl. Tarvitsisi vain perustaa projektia varten yritys, ja palkata sinne pari-kolme jotain valmistumaisillaan olevaa dippa-inssiä hiomaan tekninen konsepti kuntoon ja ehkä joku kauppiksen kasvatti miettimään talouspuolta. Väitän että tällä metodilla Suomen poliisivoimien varustaminen kameroilla tulisi parikymmentä miljoonaa euroa halvemmaksi kuin vastaavien laitteiden tilaaminen joltain amerikkalaiselta (alansa ainoalta) erikoisvalmistajalta hintaan tonni/tsibale + pakolliset oheislaitteet ja konsultointi.
Niin...

Osaltani myös näihin otin kantaa. Älä lainaa vain mehukkaimpia kohtia. Jookosta.
taikuri
joulu 3, 2014, 17.16
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

T-T kirjoitti: Kokeilin joskus kameraa, mutta ei siitä tullut välillä mitään, kun en ajattelun jäädä sitä asetteleen kun oli kiire, samoin en viittinyt laittaa sitä aina päälle, kun joku känninen ihminen lähestyy.
Muutenkin tilanteet tulee niin nopeasti välillä, että mieluummin sen kamerankäsittelyajan käyttää kävellessä/juostessa vaikka hanskojen vaihtoon tai voimankäyttöön tai johonkin. Kerran se tippukin.
Mikro/minikamera vaatteen rintamuksessa ei paljoa paina nykyään. Eli laitetaan päälle yhtä simppelisti kuin vaikkapa se kuuluisa vyö.
T-T kirjoitti: Vaadin myös, että aina on päiväsaika ja kunnon näkyvyys ja vain yksi kohdehenkilö.
Lisäksi vaadin myös, että pää ja kroppa ei saa liikkua eri suuntiin.
Kuten mainitsin niin, miksi sen pitäisi olla mikään päänpäälle kiinnitettävä -80 luvun vhs kamera. Pää ja kroppa toki voi liikkua hetkittäin eri suuntiin. Oikein hyvä huomio. Ei se autuaaksitekevä ole kuten vihjaisinkin. Ja äänimaailma mukaan.
T-T kirjoitti: Vai pysyttäskö siinä vapaassa todistelussa, että jos on kameratallenne, niin silloin se on, ja jos ei ole, niin sitten todistellaan joillain muilla tavoin?
Paha sanoa. Nykyään ei ole oikeastaan mitään sille kaksi sanaa vs. yksi sana tilanteelle.

Ihqua kun Taikuri vaatii lisää kontrollia, ja yksittäiselle ihmisille velvollisuuden todistaa itseään vastaan. :smt003[/quote]

Tavallisen tallaajan(kin) näkökulmata nykytilanne ei usein näyttäydy oikeana, jos sitä puidaan eteenpäin. Eli ihan tasa-arvoisesti pyrin ottamaan asioita huomioon vaikka se ei usein näin näyttäydykään. Kontrollin lisäystä tuo ei tarvi, koska aina ailahteleva toimintatapa tekee sen muutenkin. Ei tuo mitään velvollisuutta todistaa itseään vastaan. Voihan nykyisenkin valvontakameran kuvan kiistää, jos näkee sen tarpeelliseksi/on tarve pelata aikaa pari päivää jonkun muun asian tähden.

Ja juu... Useimmiten minä voisin tiukassa paikassa kuvitella soittavani poliisille kuin piripäälle. Ei välttämättä aina mutta tilanne ratkaisee.
taikuri
joulu 3, 2014, 16.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Eli ensin juttu, ja sitten pari pohdintaa asiaan.
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaisi myös Suomen poliisille univormuihin kiinnitettävät tallentavat mikrokamerat, kertoo Turun Sanomat.

Paatero kuitenkin selvittäisi ensin niiden käytännön tekniikkaa. Hän sanoo, ettei mikrokameroita olla hankkimassa ainakaan vielä. Paateron mukaan myös poliisiautoissa olevat kamerat kehittyvät koko ajan, joten niidenkin lisähyödyntämistä pitää tarkastella.

Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtajan Yrjö Suhosen mielestä mikrokamerat lisäisivät poliisin oikeusturvaa, mutta asiassa pitäisi ottaa huomioon kaikki puolet.

– Kamerat voisivat olla stressitekijöitä lisäävä asia, vaikka Suomen poliisin toiminta kestääkin lähtökohtaisesti päivänvalon, Suhonen sanoo lehdelle.

Yhdysvalloissa mikrokamerat ovat jo poliisien käytössä joissakin kaupungeissa. Presidentti Barack Obama haluaisi lisätä niitä 50 000 poliisin univormuun.
Samaa mieltä jutussa olevista asioista:
+ Mahdollisuutta pitäisi mielestäni ehdottomasti tarkastella sillä se tuo kummallekin osapuolelle enemmän oikeusturvaa (vaikkapa kotietsintä, voimakeinojen käyttö, yms). Eli mahdollisuutta pitää tutkia.
+ Päästäisiin eroon sana vs. sana tilanteista paremmin eri oikeusasteissa.
+ Lähtökohtaisesti Suomen poliisin toiminta kestää päivänvalon.

Sitten neutraaleita havaintoja/mielipiteitä:
* Jos tuollainen järjestelmä tulisi, niin kaikkien kenttätyötä tekevien pitäisi sitä sitten säädöksen/tms. mukaan kantaa. Ihan tasapuolisuuden vuoksi.
* Jenkkipoliisia ja kotimaista vastinetta ei voi verrata. Ihan jo pelkästään koulutuksen ja toimintatapojen sekä toimintaymäristöjen erojen puolesta.
* käyttöön myös poliisivartijoille.
* Miksi tämä olisi Suhosen mielestä stressitekijöitä lisäävä asia, jos kerran asiallisesti toimitaan.

Sitten miinuspuolia (myös mielipiteitä):
- Todennäköisesti aika kallis. Pelkkä kamera/henkilö ei riitä millään vaan hankittavan määrän pitäisi olla moninkertainen. Lisäksi sitten vielä kaikki huoltoon ja elinkaareen liittvät asiat (varsinkin täällä pohjoisessa sen ei sovi jäätyä tai "jäätyä".
- Tarvinee omia asiaan perehtyneitä henkilöitään datan purkamiseen, säilyttämiseen, arkistointiin yms.
- Onko seurausta sille, että "unohti" ottaa kameran mukaan?
- Entä sille, että "ei muistanut" laittaa sitä päälle?
- Tai sille, että "se on/oli varmaan jotenkin rikki"?
- Tai vaikkapa sille, että "siinä oli päällä vahingossa mun kaulahuivi/tms." ?
- Kuka käsittelee tallennetun tiedon? Ihan sillä, että eihän nykyteknologian aikana voi käydä niin, että "se tallenne epäonnistui/tuhoutui/vahingossa poistettiin/tms. -eikä sitä kyllä voida palauttaa".

Oma mielipiteeni on se, että voisi olla hyvinkin tervetullut mutta silloin siihen pitää liittää yksiselitteisiä velvollisuuksia, ohjeita, asetuksia tai lakeja.

Mitäpäs mielipiteitä muilla potkulaisilla?
taikuri
marras 21, 2014, 19.50
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

YJT kirjoitti: Tästähän oli aikanaan Kontrollin foorumilla keskustelua, ja sen johdosta Yle teki jonkun jutunkin en nyt muista mihin ohjelmaan. Tai sellainen kymmenen minuutin juttu, yksi aihe puolen tunnin ohjelmassa. Tuolloin kovasti hyvin poliisin edustaja osasi sen selittää parhain päin.

Tosiasia kuitenkin on, että samaan aikaan LP:n lakkauttamisen kanssa vaihdettiin järjestyspoliisin työaikakirjanpitomenetelmiä siten, että jokaiselle päivälle alettiin merkata kaksi tuntia työajasta liikenteenvalvonnaksi, riippumatta siitä mitä ko. partio teki päivän aikana. Asiaa perusteltiin sillä, että kyllähän se partio tosiasiallisesti valvoo koko ajan liikennettä kentällä ollessaan, ja uusi tilastointitapa vastaa paremmin todellisuutta. Varmaan näin onkin, mutta hauska yhteensattuma, miten nämä osuivat samaan aikaan.

Vastaavia yhteensattumia on muitakin; esimerkiksi Helsingissä asemapoliisin lakkauttaminen ja samaan aikaan aloitettu projekti jossa oli varattu tietty määrä poliiseja valvomaan tehostetusti rautatieaseman seutua. Kun tarkastelujakson (oliko se nyt puoli vuotta) lopussa alueen liikkeenharjoittajilta kysyttiin, niin sanoivat että asemapoliisin lakkauttaminen ei ollut näkynyt esimerkiksi asematunnelin rauhattomuuden lisääntymisenä. Yhteensattumaa varmaan oli sekin, että kun tarkastelujakso oli päättynyt ja sopivat tulokset saatu, kyseinen projekti siirrettiin muihin hommiin. Sittemmin ei kai vastaavaa kyselyä ole tehtykään.
Liittyikö tähän?

Ainakin ylellä.
Poliisit liikennevalvonnasta: Päällystö painostaa vääristelemään tilastoja

A-studio on saanut poliiseilta yhteydenottoja, joissa esimiesten kerrotaan painostavan alaisiaan kaunistelemaan tilastoja. Poliisit kertovat, että päällystö on painostanut kirjaamaan tilastoihin lisää liikennevalvontaa, vaikka partio on tehnyt täysin muuta työtä.

Yle uutisoi keskiviikkona, että poliisin liikennevalvonta on parantunut, vaikka liikkuvan poliisin toiminta lakkautettiin noin vuosi sitten. A-studioon yhteydessä olleet poliisit kertovat tilastojen kaunistumisen johtuvan esimiesten painostuksesta. Päällystö on pistänyt heidät kirjaamaan tilastoihin lisää liikenteenvalvontaa.

– Olen kuullut kentältä samanlaista viestiä siitä, että päällystö painostaa muuttamaan tilastoja, kertoo Suomen poliisijärjestöjen liiton 1. varapuheenjohtaja Mika Nygård A-studiolle.

Kenttätyötä tekevät poliisit kertoivat A-studiolle nimettömänä kokemuksiaan liikennevalvonnasta. Heidän mukaansa esimiehet ovat käskeneet kirjaamaan työaikaerittelyyn liikennevalvontaa, vaikka sitä ei olisi ehditty tehdä. Nygårdin kanssa A-studion keskusteluun perjantaina osallistuva poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiistää painostuksen.

– Jossakin voidaan jotain tunteja herkemmin laittaa liikennevalvontaan, mutta en jaksa uskoa että sitä tehdään perusteettomasti. Se on makuasioita, että kun poliisi menee johonkin tehtävään, että onko se matka-aika sitten liikennevalvontaa. Siinä voidaan kuitenkin pysäyttää joku auto. Näitä tulkintakysymyksiä varmasti tulee, sanoo poliisiylijohtaja Paatero.

Osa esimiehistä vaatii partioita kirjaamaan myös hälytystehtävien ajomatkat liikennevalvonnaksi.

”Rikosten määrä on vähentynyt, koska ihmiset tekevät vähemmän ilmoituksia”

Poliisin tilastojen mukaan rikollisuus on vähentynyt alku vuoden aikana. Tammi-syyskuussa poliisien tilastoimien rikosten määrä on vähentynyt 8 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Poliisien ammattiliiton mukaan luvut ovat tilastoharhaa.

– Tilastoja voi lukea monella tavalla. Rikosilmoitusten määrä on vähentynyt, koska ihmiset eivät enää ilmoita rikoksista. He ajattelevat, etteivät poliisit ehdi kuitenkaan paikalle, sanoo varapuheenjohtaja Nygård.

Poliisiylijohtaja on tyytyväinen tilastojen laskuun.

– Poliisi on viime vuosien aikana osallistunut aktiivisesti ennaltaehkäisevään viranomaisyhteistyöhön ja sen kehittämiseen viranomaisten sekä eri järjestöjen kanssa, millä voi olla ainakin osaltaan merkitystä yksityisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyiden sekä poliisin tietoon tulleen lähisuhde- ja perheväkivallan vähenemiselle, sanoo ylijohtaja Paatero.

Poliisit järjestivät keskiviikkona mielenilmauksen, jolla vastustettiin poliisin toimintaan kohdistuvia säästöjä ja henkilöstön vähentämistä. Poliisijärjestöjen liiton mukaan poliisien määrä tulee laskemaan nykyisestä 7 500:sta alle 7 000:een muutamassa vuodessa.

– Poliisien määrän vähenemisestä kärsii erityisesti liikenteenvalvonta. Myös haja-asutusalueilla poliisipartioita tullaan näkemään vähemmän. Tämä vaikuttaa turvallisuuteen, arvioi Nygård.
taikuri
marras 20, 2014, 19.58
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Kertokaas Potkun porsliinisedät, että miten on oikea laita? Siis ihan mielipidetasolla.

Minusta tässä haiskahtaa tilastonviilaus. Esimerkiksi sellainen, että vapaana oleva partio merkitään automaattisesti liikenteenvalvontaan tms.
Liikkuva poliisi lakkautettiin: Valvonta parani

Liikkuva poliisi lakkautettiin viime vuoden lopussa. Kansaa peloteltiin liikennevalvonnan romahtavan. Lukujen mukaan toisin kuitenkin kävi. Vai... Voiko yhtenä tekijänä olla muuttuneet ajotavat tai vaikkapa siinä toisella puolella tietynlaisen välinpitämättömyyden lisääntyminen.

Poliisin valtakunnallinen liikennevalvonta näyttää tehostuneen liikkuvan poliisin lakkauttamisen jälkeen viime vuoden lopulla.

– Tilanne näyttää kohtuullisen valoisalta, jos ajatellaan, että samaan aikaan poliisissa on tehty historiallisen suurta organisaatiomuutosta, poliisihallituksen poliisitoiminan liikenneturvallisuusyksikön esimies poliisiylitarkastaja Risto Lammi sanoo.

Lammin mukaan, liikennevalvonnan kokonaistyöaika on noussut valtakunnallisesti 4,2 prosenttia tammi-syyskuussa verrattuna viime vuoden samaan aikaan.

Myös liikennevalvonnan tulokset ovat joltain osin parantuneet. Esimerkiksi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia paljastettiin neljä prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Liikenteessä myös kuoli 15 prosenttia vähemmän ihmisiä ja raskaan liikenteen onnettomuuksia oli 13,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Rattijuoppoja vähemmän kiinni

Rattijuoppoja saatiin kuitenkin kiinni kolme prosenttia vähemmän, vaikka puhalluksia lisättiin. Myös henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia oli 1,2 prosenttia enemmän ja liikenteessä loukkaantuneita 1,8 prosenttia enemmän.

Liikenteen määrä lisääntyi tammi-syyskuussa 0.6 prosenttia viime vuoden samaan aikaan verrattuna.
taikuri
marras 19, 2014, 20.11
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Mika kirjoitti: Tämä kuulostaa huolestuttavalta.
Nygårdin mukaan vuoteen 2018 mennessä eläkkeelle jää noin 1400 poliisia. Samaan aikaan poliisikoulusta valmistuu 840 uutta poliisia. Helsingin poliisin viestintäjohtaja ja ylikomisario Juha Hakola onkin myöntänyt aiemmin, että poliisi hoitaa nykyään ensin henkeen ja terveyteen kohdistuvat tehtävät, loput niin hyvin kuin pystytään.

– Tilanne on näin tyly. Olen itsekin ollut tehtävissä, missä on huomattu, että asunnossa myydään huumeita, mutta ylitöihin ei ole ollut varaa.

Huumausainerikosten lisäksi osa myymälävarkauksista, rattijuoppojen etsinnöistä ja kotikeikoista jätetään hoitamatta. Pyörä- ja mökkivarkaudet jäävät lähes täysin tutkimatta.
Aikas isoilta henkilöstömäärien muutoksilta kuulostaa.

Onko poliisin johdossa jotain valtavia rahareikiä? Tuli sellainen mieleen, kun törmäsin tälläiseen:
Valtiovarainministeriön verkkosivuilta käy ilmi, että poliisin rahoitus on kasvanut viime vuosina huomattavasti.

Vuonna 2015 poliisille on budjetoitu 739 miljoonaa euroa, kaksi miljoonaa enemmän kuin tänä vuonna, kun vielä vuonna 2012 poliisin määräraha oli 703 miljoonaa euroa.

Vertailun vuoksi pelastustoimen ja hätäkeskusten määräraha on 2015 kymmenen miljoonaa euroa pienempi kuin 2012.
Ja sitten tässä mainittu valtiovarainministeriön sivu:
taikuri
marras 18, 2014, 21.38
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Mjölnir kirjoitti:
taikuri kirjoitti: Hyviä marsseja vain. Muistakaa ettei saa provosoida eikä provosoitua.
..paitsi jos natsikytät tulee provosoimaan, niin sitten saa provosoitua ja se on järjestelmän vika :lol:
Niin suotana... :smt003
Huominen poliisimielenosoitus herättää huolta Helsingissä

Poliiseiksi itseään kutsuva ryhmä järjestää Helsingissä mielenosoituksen huomenna keskiviikkona.

Internetissä julkaistussa epämääräisessä mielenosoituskutsussa oikeistopoliisit sanovat haluavansa lisää jäseniä riveihinsä.

Ennakkoon huolta on herättänyt se, että paikalle saattaa tulla myös väkivaltaisuudestaan tunnetun, pahamaineisen JOUHA-äärijärjestön jäseniä.

– Viime vappuna jouhat syyllistyivät mielenosoituksen yhteydessä pahoinpitelyihin, sieppauksiin ja omaisuuden tuhoamiseen, toteaa Helsingin Anarkistifederaation tiedottaja Emma Kultanen.

Jouhat riehuivat vappuna myös Tampereella.

Vahvistuksia myös ulkomailta?

Poliisi uhoaa netissä, että tapahtumaan on tulossa poliiseja myös ulkomailta. Ulkomaiden poliisit ovat viime aikoina olleet otsikoissa useiden raakojen väkivallantekojen johdossa.

Ranskassa ääripoliisit tappoivat nuorukaisen mielenosoituksen yhteydessä. Meksikossa poliisit murhauttivat kymmeniä opiskelijoita. Murhilla arvellaan olevan yhteyttä järjestäytyneeseen taloudelliseen toimintaan.

– Suomen poliisi on perinteisesti ollut melko maltillinen. Se tunnetaan lähinnä huumekaupasta, pienistä pahoinpitelyistä ja laittomista uhkauksista, mutta viime aikoina huolta on herättänyt tällaisten kansainvälisten vaikutteiden mahdollinen rantautuminen Suomeen, sanoo Santalahden kesäyliopiston luokkaoikeuden dosentti Mikael Pakurinen.

Poliisien mielenosoitukset ovat Suomessa olleet melko harvinaisia, mutta poliiseja Suomessa on ollut jo 1800-luvulta lähtien.

– Vuoden 1917 vallankumous lakkautti poliisin, mutta omistavat luokat onnistuivat palauttamaan poliisit kaduille muutamassa kuukaudessa, Pakurinen toteaa.
Epämääräinen ideologia

Poliisilla ei ole mitään selkeää tai johdonmukaista ideologiaa. Poliisit itse sanovat olevansa "kansalaisten tasapuolisia palvelijoita". Tutkijan mukaan poliisin julkilausuttu ideologia ei kuitenkaan reaalimaailmassa ole koskaan toteutunut.

– Onhan siinä paljon kauniita sanoja, mutta käytännössä poliisin toiminta on ollut järjestelmällistä etuoikeutettujen luokkien suojelemista yhteiskunnan osattomilta luokilta, sanoo Pakurinen.

Hänen mukaansa poliisiliikehdintää on ollut niin sosialistisissa, fasistisissa kuin demokraattisissakin maissa, ja liikehdintä on yleensä kasvanut talouskriisien yhteydessä.

– Ainoa poliiseja yhdistävä tekijä näyttää olevan väkivalta, toteaa Pakurinen.

Helsingin Anarkistifederaation tiedottaja Kultanen kertoo, että anarkistit aikovat olla paikalla valvomassa poliisien mielenosoitusta, mutta ei paljasta tarkempia yksityiskohtia.
Mitäs siihen sanot? brushteeth
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.

Itselle ainakin aiheutti huutonaurukohtauksen.
taikuri
marras 18, 2014, 17.21
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Zippadai kirjoitti: Huomenna marssitaan hyvän asian puolesta. :)

Hyviä marsseja vain. Muistakaa ettei saa provosoida eikä provosoitua. Onhan Guy Fawkes naamari jo hankittuna? brushteeth
taikuri
marras 18, 2014, 16.46
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Poliisin työ

Le1kkola kirjoitti:
taikuri kirjoitti:Montakohan astaloa (=lipputanko/vast.) nyt mahdetaan takavarikoida?
Ethän Taikuri ole katkera? :smt003
En. Olen liian laiska sellaiseen :smt003
taikuri
marras 16, 2014, 09.27
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin työ
Vastaukset: 352
Luettu: 85008

Anarkismi

Laitan tähän ketjuun, koska mielenosoituksille en omaa ketjua löytänyt. Täällä ovat kuitenkin punamustat liput oletettavasti vähemmistönä. Uskon kuitenkin, että mielenosoitus ei karkaa käsistä. Montakohan astaloa (=lipputanko/vast.) nyt mahdetaan takavarikoida?

Jopa tuhat marssijaa tulossa – poliisi valvoo poliisien jättiprotestia

Poliisit marssivat jättimielenosoituksessa omissa siviilivaatteissa. Protestia valvovilla viranomaisilla on virkapuku. Johanna Erjonsalo

Ensi keskiviikkona Helsingin keskustan kadut valtaa poikkeuksellinen mielenosoitus. Poliisit, jotka mielenosoituksissa perinteisesti vastaavat turvallisuudesta, ovat tällä kertaa itse marssimassa.

Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon (SPJL) kuuluvat poliisin, oikeuslaitoksen ja hätäkeskusten työntekijät osoittavat mieltään alan resurssitilanteesta.

– Pyrimme saamaan Nato-keskustelun rinnalle keskustelua myös Suomen sisäisestä turvallisuudesta, sanoo liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen .

– Tällä vuosikymmenellä on leikattu jo 400 poliisivirkaa ja pelkona on, että 7 000 menee rikki ennen seuraavan vuosikymmenen vaihtumista.

Luvassa on banderolleja ja iskulauseita.”

Poliisien määrä Suomessa on tällä hetkellä noin 7 500.

– Vähennykset vaikuttavat poliisin toimintavalmiusaikoihin. Poliisin paikalle saamisessa kestää pidempään, keikkoja jää ajamatta ja rikoksia selvittämättä, Suhonen toteaa.

Leikkaukset näkyvät Suhosen mukaan myös hätäkeskuksen ja oikeuslaitoksen puolella.

Marssille odotetaan eri puolilta maata jopa tuhatta osallistujaa.

– Poliisit ja muut mielenosoittajat osallistuvat marssille omalla ajallaan ja omissa vaatteissaan, Suhonen kertoo.

Kuten missä tahansa mielenosoituksessa, luvassa on banderolleja ja iskulauseita. Asianmukainen ilmoitus poliisillekin jo tehty hyvissä ajoin.

Virkapukuisiakin poliiseja mielenosoituksessa toki nähdään. Normaalikäytännön mukaisesti mielenilmauksen toimeenpanopaikkakunnan, tässä tapauksessa Helsingin, poliisilaitos vastaa tapahtuman turvallisuudesta.

Mielenosoittajat kokoontuvat 19. marraskuuta musiikkitalolle kello yhdeltä. Marssikäskyn on tarkoitus tulla puoli kahdelta.

Marssin päätepisteessä Senaatintorilla kuullaan erilaisia puheenvuoroja.

– Puhumaan on ilmoittautunut muun muassa poliitikkoja, Suhonen kertoo.

– Paikalla on myös eurooppalaista veli- ja sisartukea.