Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 11 tulosta

L.K.
loka 24, 2014, 09.39
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Varmasti näin, mutta ei olisi pahitteeksi jo ihan ns. perustason tehtävissä, joissa kuitenkin on selkeästi erilaisia vaatimuksia jos asiaa mietitään maalaisjärjellä.
L.K.
loka 24, 2014, 09.25
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Presenter kirjoitti: Ammattisotilailla pelivaraa on paljon enemmän ja siellä pitäisi tarkastella sitä tehtävänkuvaa ja sen fyysisiä vaatimuksia tarkemmin ja muodostaa testit sen perusteella - varsinkin, jos testien läpäisy vaikuttaa tehtävänkuvaan tai palkkaukseen. Tietty minimitaso on hyvä pitää kuitenkin kaikilla, myös toimistotyötä tekevillä.
Tämä on juuri se mitä itse myös ajattelen ja toivoisi, että joskus tämä toteutuisi.

Tuohon henkiseen puoleen, se on erittäin totta. Tietenkin monellahan se henkinen kantti katkeaa kun fysiikka pettää. Ainakin tietyn tyylisissä harjoitteissa/tilanteissa. Toki se on vain yksi osa sitä puolta.
L.K.
loka 23, 2014, 09.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Lasselle, tuon turkkilaisen esiintuominen oli vain esimerkki kun alettiin puhua ns. toiminnallisesta liikkeestä. Tuota liikettähän käyttää monet painijatkin tuomaan voimaa ja sen voi tehdä myös hyvin nopeasti jos/kun sen osaa. Siinä saadaan aktivoitua todella monta lihasryhmää yhtaikaa ja myös monia tukilihaksia. Myös sotilaan kannalta ajateltuna lisäpainolla tehtynä siinä minusta voidaan simuloida esim sitä miten pystyy itseään nostamaan maasta lisätaakan kanssa tai yleensä hallitsemaan kehoaan kun päällä on kuormaa. Noin vähän laveasti aatelleen.

Liikehän on oikeati motorisesti todella helppo. Pidä käsi suorana (kuula/vast. suoralla kädellä) ja käy selinmakuulla ja takas ylös (tai sitten toisinpäin, toiset teettää maasta lähtien, toiset seisaalta).

Se on totta, että moni ihan hyväkuntoinenkaan ei tuota pysty tekemään puhtaasti aika pienelläkään painolla ja olen tavannut useita ketkä eivät pääse ylös edes. Toisaalta, sen voi tehdä tosiaan ilman painoakin ihan hyvin.

Suoritustavaltaan tuota olisi järkevin tehdä useampi minuutti, jossa voisi mitata toistomäärän. Jos se tehtäisin ilman painoa, olis se toki helpompi mitata mutta käytettävään painon voisi suhteuttaa kehonpainoonkin.

Toki en sano että tuo nyt olisi mikään autuaaksitekevä varusmiesten kohdalla mutta esm ammattisotilailla voisi hyvin toimia ja onhan tuo esim juuri Mjölnirin mainitsemassa Operator Ugly-ohjelmassa, jota monet ammattisotilaiden osastot jo käyttääkin sellaisenaan tai modattuna testeinä jos olen oikein ymmärtänyt.

Leuanvedosta luopumisen syy on varmaankin juuri se, että tulokset on olleet keskimäärin aika heikkoja plus juuri se toistojen puhtauden valvonta ehkä?

En kuitenkaan näkisi, että loppupeleissä kyse on siitä, etteikö aikaa ja mahdollisuutta olisi muka testata varusmiehiäkin kattavammin ja monipuolisemmilla testeillä. Kyllhään edelleen siellä asepalveluksen aikana sitä luppoaikaakin on joten kyse ei ole siitä. Eikä varmasti edes resursseista. Kyse on varmaankin enemmän siitä, että onko se tarkoituksenmukaista.
L.K.
loka 22, 2014, 21.10
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Niin, edelleen MUN mielestä jos sitä toiminnallista liikettä hakisi keskikehon voimaa miettimään sekä eri tukilihaksia niin juuri mainitsemani Turkkilainen ylösnousu olisi tosi hyvä ja helppo liike.

Luulen, että tuo tapa tehdä "vatsoja" on valittu testiin juuri sen helppouden takia. Mainitsemani sit-up tekniikka taas ei ole mikään supereristetty liike sekään, mutta huomattavasti vaativampi kuitenkin.

Lankun testaus etunojissa ei kyllä minusta juurikaan toteudu koska aika on lyhyt plus punnerrusten osalta ei valvota sitä miten hyvin lantio/perse-akseli esim. pysyy formissaan (vrt lankku).
L.K.
loka 22, 2014, 18.51
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Lasse Candé kirjoitti: Voisiko joku muuten sanoa miksi juuri vatsalihaksia pitäisi testata verrattuna perustavanlaatuisen liikkeen testaamista jossa mm vatsalihaksia käytetään? Tuleeko tuo ajatus pohjimmiltaan jostain sixpäkeistä jne pinnallisuuksista vai miksi asia olisi niin tärkeä?
Niin, en osaa sanoa. Mutta kuitekin testin ensisijainen tavoite tuon liikkeen osalta on testata vatsalihaksia ja niiden testaamiseen tuo ei varmasti ole oikeasti paras liike. Yksi ihan hyvä liike omasta mielestä voisi olla ton kaveriksi lankku tai sitten joku haastavampi vatsaliike. Näistä sitten vaikka yhteistulos.

Toisaalta esim. sit-up kuten vaikka hra Rooney sen opettaa (jotkut puhuu knee-grabista) on jo paljon tehokkaampi ja paremmin oikeasti vatsoja testaava liike. Tosin, AIKA yllättävää onkin, että sitä ei kovinkaan moni enää teekkään 50-60 toistoa minuutissa, harva edes putkeen ilman aikarajaa..

Siitä voidaan toki olla montaa mieltä taas onko koko vatsalihasten testaaminen kuinka oleellista toimintakyvyn kannalta vai olisiko joku x määrä toistoja vaikka Turkkilaisia ylösnousuja painoon suhteutetulla hiekkasäkillä tai kahvakuualla paljon parempi?
L.K.
loka 22, 2014, 08.21
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Lasse Candé kirjoitti: En pitäisi etunojapunnerrustenkaan ongelmia kovinkaan vakavina. Hyvä tekniikka tyypillisesti korreloi suurempien toistomäärien kanssa suht hyvin. Ja jos on jokin karkea poikkeus varmaan alkaa jo löytyä sääntöjäkin. Ja jos ei, niin on muitakin lajeja jotka paljastavat jotakin yleisestä tasosta. PV:n hyvät ja erinomaiset tulokset ovat niin matalia mutta surkeille mahdottoman korkeita että tuossa ei voi päästä juuri millään kovin suuria vääryyksiä tapahtumaan. Paitsi tietenkin ns periaatteessa.
Just. Niin, ne ovat ehkä "matalia" kun ne tehdään vajailla toistoilla. Kunnollisena punnerruksena esim 55 punnerrusta minuutissa ei kyllä minusta ole enää mikään matala tulos. Joku teoreettiinen 90 toistoa minuutissa kun on sitten jo sellaista nylkytysä ettei mitään rajaa.

Itse en ole ainakaan tähän päivään mennessä nähnyt kuin kouralliisen kavereita ketkä punnertaa esim 50-60 toistoa minuutissa oikeasti puhtaasti. Kyse ei ole siitä ettei kerkiä vaan ettei vaan jaksa. Enkä siis todellakaan itsekään jaksa, jos nyt joku kohta on siihen tarttumassa tms...

Se miten isoja vääryyksiä tuossa nyt käy,on sitten toinen juttu. Siltikin, penkkipunnerrus nyt ei ole yhtään sen vaikeampi laji kuin punnertaminenkaan oikein joten en näkisi sitä välttämättä mitenkään sen huonompana vaihtoehtona.
Lasse Cande kirjoitti: Olisiko yksi tarkoitus henkilökunnan ja varusmiesten samanlaisissa testeissä että laitosta ryhmäharmonisoidaan? Uskoakseni siitäkin on hyötyä varusmiesten testauksissa että testaajat itse tuntevat testit. Vaikka nyt ei mitään kovin erikoista settiä olekaan...
Niin, kaipa ne testit on yleensä hyvä tuntea jos toimii testaajana. Jota varten käydään kurssi, jossa asiat opetellaan ja harjoitellaan. Näin ollen ei olisi mitään väliä vaikka henk.kunnalla olisikin ihan omanlaisensa testit.

Se miten paljon tuolla järjestelmällä nyt sitten vaikutetaan oikeasti työtehtäviin tai vastaaviin? Ei välttämättä juurikaan yleisellä tasolla, mutta jossain työpisteissä saatetaan tuijottaa paljonkin noita kuntoindeksejä, jotka juuri kuten Mjölnir laittoi, saattavat sitten koitua sen ei-niin-sukkahousuosastoon kuuluvan osalta olla vähemmän edullisia.

Kyse on ainakin omasta mielestä ennen kaikkea siitä, että asioita voisi uudistaa ja tuoda nykyaikaan juuri kuten jo monasti sanottua kun ne taistelukentän vaatimukset ovat muuttuneet sekä myös tehtävänkuvat ammattisotilaillakin muuttuneet/muuttuvat.
L.K.
loka 21, 2014, 22.35
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Nojoo,voihan penkissä tietty huijata siinäkin. Mutta keskimäärin helpompi kuitenkin. Esim ylärajaan tikku/vast. johon tangon pitää aina osua.

Punnerrruksissa tämän hetkinen ohje antaa jopa ns. luvan tehdä epäpuhtaita,ainakin niin kuten itse ymmärtää normaalin puhtaan punnerruksen. Sen kautta sitten aika moni saa ne täydet tai liki täydet vaikka tulos ei olisi sama jos punnerrukset tehtäisin täysimittaisina.

Tietenkin testit on suunnattu massojen testaukseen, se mikä kuitenkin vähän ihmetyttää on nimenomaan se, että henkilökunnan osalta mennään käytänössä samoilla testeillä kun määrällisesti väkeä on pajon vähemmän ja olisi varmasti mahdollista tehdä erilaisia testejä tuon osalta.
L.K.
loka 21, 2014, 21.10
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Mitä tulee noihin punnerruksiin niin siinääkin on aika paljon eroja miten se tehdään ja vaikutttaa tulokseen paljonkin.

Siinä mielessä esim penkkipunnerrus olisi ehkä parepm testi koska siinä ei voi samalla tavalla tehdä vajaita toistoja tms.
L.K.
helmi 21, 2014, 21.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Re: Puolustusvoimien kuntotestit

tabitha kirjoitti:
Point kirjoitti:
Polvi kirjoitti: Itse asiassa viime aikoina olen pannut merkille, että nuoret (16-25v) naiset ovat alkaneet tekemään salilla entistä enemmän punttireeniä. Ja vielä niitä "miesten juttuja", kuten kyykkyä, mavea, penkkiä, jne.

Ehkäpä koska: crossfit, fitness-mallit --> jääkiekkoilija poikaystävä...

Ei sinäänsä. Urheilullinen ulkonäkö on ihan mukava kauneustrendi.
Ei sitten tullut mieleen ollenkaan että ehkäpä nämä ihmiset tekevät kyykkyä, mavea ja penkkiä koska ne ovat terveydelle ja kunnolle helkkarin hyödyllisiä? :roll:
Kyllä valitettavasti uskoisin kuitekin, että juuri CF:n/vast. suosio on vaikuttanut tähän enempi kuin joku yleinen knowhow siitä, että ne on parempia kuin ne hilavitkuttimet tms.
L.K.
helmi 12, 2014, 18.01
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Andy kirjoitti: http://sykesport.fi/lihaskunto/millaisi ... stestissa/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tämä on kyllä aika hämmentävä. Nimittäin naisten vaatimuksethan ovat todella kovat miesten vaatimuksiin nähden. Nuorille naisille kaikki alle 18 punnerruksen on heikko ja siitä alkaa välttävä. Miehille taas välttävään riittää 28 punnerrusta.

Eihän suuri(n?) osa normaalipainoisista naisista pysty tekemään edes yhtä punnerrusta. Miehille taas se 28 ei ole ainakaan vapaavalintaisella otteella mikään ihmeellinen suoritus.
Niinno. Jos puhutaan kunnon puhtaista punnerruksisa niin ei se ihan mikään läpihuutojuttu ole, joskaan ei mikään supersuoritus vielä ole tietenkään. Väitän kuitenkin että ei ihan jokainen aktiivisesti treenaavakaan tee puhtaita punnerruksia välttämättä 28:aa. Kun siis puhutaan keskivertojampasta.

Naisille tuo 18 punnerrusta normaalipunnerruksina olisi kyllä kova, mutta on kohtuu vaativa sekin jos se polvipunnerrus tehdään oikein eikä sellaisena puolivillaisena kumarteluna niin kuin se usein tehdään..
L.K.
helmi 4, 2014, 21.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Puolustusvoimien kuntotestit
Vastaukset: 233
Luettu: 29857

Puolustusvoimien kuntotestit

Aa,yksi lempiaiheistani :D

Minusta on ensiksi hienoa, että tuo kyykky poistettiin, koska tosiaan suorituksissa oli "pieniä" eroja. Punnerruksissakin näkee edelleen samaa, mutta siinä toki se fuskaus on jo vaikeampaa JOS valvoja yhtään haluaa noudattaa ohjeita.

Puristusvoimasta en osaa sanoa oliko se huono vai ei, itse en koskaan siinä kyllä kummoisia tuloksia saanut vaikka tietyiltä osin väitän että olin paljon paremmassa kunnossa ja/tai vahvempi kuin monet ketkä vetivät paljon kovempia tuloksia. Joskus naureskeltiinkin, että testin kurkoista tunnisti aina sen tosirunkkarin :smt003 No joo, mittariahan pystyi myös vähän säätelemään eli ei vaan ihan sopivaksi saanut jokaisen käpälään ja sitten taas toisilla sattui vähän paremmin. Itselläkin kun on tälläiset hentoiset mutta ei hirveän pitkät sormet niin oli aika huono yhtälö tohon. Tuossakin testissä näkyi aika erilaisia suoritustapoja.

Leukojen poisto on varmasti järkevää osaltaan, mutta onhan se liikkeenä kuitekin aika hyvä ja tarvittaessa helposti valvottava kun vaan kriteerit on selvät. Olisi toki ollut hauska nykyaikana nähdä miten olisi suhtauduttu kippileukoihin? :D :D

Istumaannousu on varmasti helpoin tapa testata "vatsoja" vaikka olen miettinyt, että voisko sen rinnalla olla myös esim joku lankku/hoover?Sehän ois kohtuu helppo valvoa myös eikä vaatis mitään spesiaalivälineitä.

Täydellisessä maailmassahan PV:ssäkin olisi henkilökunnalla tehtäviensä mukaiset kuntovaatimukset sekä myös testit. Niitä odotellessa.. ;)