Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

L.K.
maalis 27, 2014, 06.14
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 125
Luettu: 34146

Wanhan liiton poket

Andy kirjoitti:
L.K. kirjoitti: Toisaalta, kaikenlainen auktoriteettien vastustaminen tuntuu lisäntyyneen ja yleiset käyttäytymissäännöt olevan monalle hukassa enemmän nykyään. Vapaan kasvatuksen hedelmiä?
Häh :?: :?: Meinaatko tosissasi että ravintoloiden järjestyshäiriöistä ovat vastuussa viisikymppiset äijät? Ja miten se vapaa kasvatus on vasta nyt alkanut vaikuttaa siten että heistä on tullut auktoriteettivastaisia? Eikä silloin 70-luvulla kun he alkoivat päästä baariin. Vapaa kasvatushan meni Suomessa pois muodista jo 60-luvun lopulla eikä se siksi voi oikein vaikuttaa muihin kuin siihen aikaan lapsia olleisiin ihmisiin.
No en tiedä miksi tätä nykysuuntausta nyt sitten voi kutsua, mutta sattuneista syistä kun työskentelee noiden parikymppisten parissa lähes päivittäin niin tuo asia on vaan tullut vahvasti ilmi.

Kun ne äidin kullanmurut on tottuneet saamaan kaiken ja yleensä heti-nyt, niin kyllä se vaan aikamoisia konflikteja tuntuu nykyään herättävän kun joku onkin asettamassa niitä rajoja. Oli kyse sitten koulusta, armeijasta, ravintolasta tai yleensäkin yhteiskunnasta.
L.K.
maalis 26, 2014, 23.30
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 125
Luettu: 34146

Wanhan liiton poket

Juu, totta puhut. Ilman muuta tuossa vanhassa "pokejen pelossa" oli myös ne huonot puolensa. Se on kuitenkin varmaa, että alan palkkauksen heikennyttyä, on ammattimiesten määrä vähentynyt koko ajan. Tuolla alalla kun se kokemus on yleensä se millä sitä ammattitaitoa kehittyy (toki monessa muusskain samalla tavalla, mutta tuossa jotenkin kuitenkin eri tavalla pääroolissa) ja jos koko ajan ovella on uutta kaveria, ei tämä yleensä ole ihan ongelmatonta.

Homman luonteeseen kun kuuluu ainakin vähän pienemmissä/keskisuurissa paikoissa se asiakkaiden tunteminen puolin ja toisin. Tutun poken kanssa on helpompi asioida, asioista tullaan kertomaan helpommin ja sellaista yleistä perseilyä esiintyy ehkä vähemmän. Sekä tiettyhän ne asiakkaat tykkäävät kun jos/kun tunnet heidät nimeltä jne.
L.K.
maalis 26, 2014, 23.19
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 125
Luettu: 34146

Wanhan liiton poket

Kyllä minusta ainakian se pokejen kunnioitus on vähentynyt dramaattisesti ja esim fyysinen kiinnikäyminen niihin on varmasti lisääntynyt ajan saatossa.

Sitä en osaa toki sanoa johtuiko se aiemmin kunnioituksesta vai "pelosta", että tulee tukkaan jos käyt poken päälle tms...

Toisaalta, kaikenlainen auktoriteettien vastustaminen tuntuu lisäntyyneen ja yleiset käyttäytymissäännöt olevan monalle hukassa enemmän nykyään. Vapaan kasvatuksen hedelmiä?