Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Lelu
elo 10, 2008, 01.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Daido Juku / Kudo
Vastaukset: 89
Luettu: 8949

MarkkuT kirjoitti: Kun kerran Daido Juku -ottelijan highlightista oli kyse, niin luulisin, että klipin avaruuskypärämatsit olivat Daido Jukua...

Noitten tuubivideoitten perusteella laji vaikuttaa muutenkin aika pystyottelupainotteiselta. Epäilisin, että treenauksen painopiste on sillä suunnalla, toisin kuin esim. vaparissa (ainakin keskimäärin), jos olen oikein ymmärtänyt.

Tuo munillepotkimissääntö on aika jännä:
säännöt kirjoitti: -If the difference in Physical Index (height in cm plus weight in kg) is 20 or more, both competitors may kick to the groin.
-If the difference is 30 or more, attacks to the groin with a fist or open hand are allowed.
-Regardless, a groin protector must be worn. (See Article 36 note 1.)
Säännöt:
http://www.daidojuku.com/eng/home/hokutoki/whatis.htm

Historiaosuutta lukemalla selviää, että aika mukavan ennakkoluulottomasti lajiin on käyty hakemassa vaikutteita mm. thainyrkkeilystä. Ottelijat ovat myös ottaneet potkunyrkkeilymatseja ym.

Historia:
http://www.daidojuku.com/eng/history.html
Mitenhän mahtaa olla otteluissa, käytetäänköhän niissä fyysisen indeksin määrittämiä sarjajakoja vai ei?

Niiden utube-pätkien perusteella, jotka taas ite katoin, niin se ei vaikuttanut läheskään niin pystypainotteiselta, mitä se linkkisi tarjoilema ensimmäinen matsi.

edit: en nähnyt missään matsissa potkuja munille tai kovinkaan erikokoisia vaststajia, siitä tuo kysymys.
Lelu
elo 2, 2008, 14.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Daido Juku / Kudo
Vastaukset: 89
Luettu: 8949

MarkkuT kirjoitti: Tämän hailaitin Jukuka (heh) on käynyt Ruotsissa vetämässä leiriä meidän ashiharaporukalle. Harmikseni en ollut mukana. Yksi meidän senseistä on syksyllä menossa Japaniin miestä tapaamaan, toivottavasti uusintoja seuraa. Siinäkin mielessä mielenkiintoinen kaveri, että treenaa myös goju ryu karatea Morio Higaonnan alaisuudessa.
Onks toi tos alus jotain (ashihara...) karatee? Samat avaruuskypärät niil on päässä, mut ei mee mattoon etc. Lopun meininki näytti aikalailla samalta kun mitä tos mun löytämässä videossa.

Pirun kiinnostava laji! Toi munille potkiminen kyl hiukan arveluttaa. Ei sitä noissa videoissa jotka selailin näy, mut kun säännöissä niin lukee, et haaroihin saa potkia ja lyödäkin, niin lajiin lie kuuluvan.
Lelu
elo 2, 2008, 13.23
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Daido Juku / Kudo
Vastaukset: 89
Luettu: 8949

Mika kirjoitti:
Lelu kirjoitti: 2) Kysees on hiukan hybridilaji ja saunaan sen pistin siks, et aattelin sitä sillai vaparina vaatteet päällä. :roll: Ajatusvirheitä tapahtuu fiksummillekin..
Sauna on lajien yhteinen alue, ei minkään yhden lajin alue. Jos et ole varma, mille alueelle laji kuuluu, ylipotkijoilta voi aina kysyä neuvoa, sitä varten he ovat olemassa. Kenttä on alue, jossa voi keskustella lajeista, jotka eivät muualle sovi.

Sitten muistuttaisin vielä tästä.
Juu, en nyt nähnyt sen arvoseks alkaa avautumaan asiasta, kun en kokenu varsinaista vahinkoa tapahtuneen, vaan otin asian esille lähinnä siks, etten jaksanu uudelleen kirjottaa tekstiini sellaseen muotoon, ettei se näyttäs ihan oudolta, jonka johdosta sit aattelin, et vois olla fiksuu tehdä selväks, et se tulee jostain muualta.
Lelu
elo 2, 2008, 12.48
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Daido Juku / Kudo
Vastaukset: 89
Luettu: 8949

Lelu kirjoitti: Videoo matseista
" onclick="window.open(this.href);return false;

Kotisivu
http://www.daidojuku.com/eng/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Daido_Juku" onclick="window.open(this.href);return false;

Mikäli joku ottaa ja tuo Suomeen, oon salin ovella intoa täynnä samaten! Kuhan ei tuo Helsinkiin, siellä kun ei oo varaa asua, edes teltassa.

Joku varmaan viittii mainita, et meillä on jo vapaaottelu Suomessa. Kaks kovin ilmeistä eroo kuitenkin on, kuten varmaan huomaatte, rakkahat kanssaihmiset, tollanen nenuturvallinen kypärä (sopii mainiosti meille pitkänenäsille) ja mikä parasta rätit (niin ja tietty vyöt)! Muistaakseni mainittinkin ensimmäisissä kirjoituksissani tänne, et olis siistii, mikäli vaparista ols variaatio, jossa pitäs käyttää pukua ja tässä nyt sellanen on! Ei kyl kukaan muu tuntunu kaipailevan, mut mut.. ei ne vaan tajuu, kuinka pal siistimpää on matsata vaatteet päällä!

Kysees on muuten laji, joka on syntyny, ennen kun mma iski kunnolla pinnalle. Lajin perustaja on joku Kyokushin karaten mestareita (4. dan) ja 3. danin judoka. Tän voi lukee myös muualta, mut laskin sen varaan, et kaikki ei vaivaudu ja pakkosyötin.
Lelu kirjoitti: Lueskelin lisää sääntöjä, eikä se sit ollukaan niin kiintosaa kun miltä se näytti =/ Joku vois kyl perustaa tänne jotain ton tapasta, mut vähemmän oudoilla säännöillä tjn. xc)

Lajin paino/pituus -luokitussysteemi on muuten aika erikoinen!
Lisää viel itse aiheesta! Toi painosysteemisysteemi kuulosti aka veikeeltä, mut en ihan tajuu, et mitä siitä saa etua, jos indeksieron kasvaes turhan suureksi, voi alkaa potkimaan ja lyömään munille, siis kumpikin osapuoli. Varmaan ideana taustalla on joku sellanne, et tällä tekniikalla karsitaan meitin kaltaset villi-ihmiset pois lisääntyvien yksilöiden joukosta ja maailma omalta pieneltä osaltaan paranee.
Mika kirjoitti: 1) http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=7119" onclick="window.open(this.href);return false;

2) Sauna on väärä alue jollekin tietylle lajille.

3) http://www.potku.net/forum/search.php" onclick="window.open(this.href);return false;
1) Tattis ja täällä ollaan!

2) Kysees on hiukan hybridilaji ja saunaan sen pistin siks, et aattelin sitä sillai vaparina vaatteet päällä. :roll: Ajatusvirheitä tapahtuu fiksummillekin..

3) Hakeminen ei oo mun vahvoja puolia.. mut koitetaan petrata jatkossa!

Tässä muuten saattas olla vastaus siihen pleksillisen kypärän hakuun, jota joku tuolla saunassa kaipaili. Vähän on kallis ja en jaksa posatata siihen ketjuun, mut näin!

Edit:

2) "Lauteilla kaikki lajit" ja koska aattelin tän lajin eroovan aikalailla "normaaleista" karateista, judosta puhumattakaan, tulin siihen tulokseen, et saunassa saattas käydä sakkia, jotka ei judo/karate -juttuja lue, mut tällänen saattais jopa kiinnostaa. Tää on tätä tilastollisille faktoille pohjaamatonta ajattelua, jossa jonkun hataran logiikan pohjalta oletetaan asioita. Aina vaan ei oo faktaa saatavilla xc) Tietysti saatoin myös toimia täysin ajattelematta ja näin jälkikäteen keksin perusteluja toiminnalleni :roll: