Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Lurttinen
maalis 27, 2018, 17.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Muoviton maaliskuu
Vastaukset: 86
Luettu: 4324

Muoviton maaliskuu

Ostin tänään 10 mandariinia Prismasta.
Melkein jokaisessa muovinen "orri" -tarra.
hetelmä.jpg
Tuossakin hetelmässä on sen lisäksi ties mitä vahaa pinnassa, että näyttäis kivalta?
Mua huvita kohta enää yhtään mikään. :D
Lurttinen
maalis 14, 2018, 16.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Muoviton maaliskuu
Vastaukset: 86
Luettu: 4324

Muoviton maaliskuu

Mää olen aika pessimistinen kaikenlaista vihepipertelyä kohtaan, jos sen tarkoituksena on parantaa maailmaa jollain tavalla. Se mitä täällä Suomessa puuhastellaan luonnonsuojelun parissa on vain hyttysen kusi valtameressä, eli ei paljoa vaikutusta mihinkään.

Muovit ja muovin tuotanto ei tule häviämään maailmasta ennen, kuin valtameret ovat täynnä muovista roskaa ja kalat hävinneet. Silloin ei realiteettejä voi enää lakaista maton alle, vaan on tehtävä oikeita päätöksiä maapallon tulevaisuudesta.

Hiilidioksidin määrääkään ei saada laskettua "siedettävälle" tasolle ennen, kuin napajäätiköt ovat sulaneet ja hukuttaneet joitakin isojen teollisuusmaiden rannikkokaupunkeja alleen. Silloin ei realiteettejä voi enää lakaista maton alle, vaan on tehtävä oikeita päätöksiä maapallon tulevaisuudesta.

Sitten on vielä tämä "päästöhyvitys" ja mainospuheissa röyhistellään, että tuote on hiilineutraalia tai hyvitetty jollain tavalla.
Joo-o, maksetaan jonnekin rahastoon "hyvitystä" tai istutetaan vähän puita ja sitten ollaan mukamas niin saasteetonta ja puhdasta, että ai että.. Tuote on silti tiputtanut oravia puista valmistusprosessin aikana ja pilannut muutenkin maisemaa jossain päin maailmaa.
Hiilineutraalia mukamas? Ei varmasti ole, vaan tehdas pukkaa saasteita ilmaan ihan samalla tavalla kuin ennen.. :eviL

Maapallolla on muutenkin ihan liikaa ihmisiä kuluttamassa luonnonvaroja, mutta muoviset kauppakassit vois kieltää kokonaan. Ihan sama vaikka niitä on kätevä käyttää roskapusseina. Kannetaan roskat sit kangaskasseissa roskikseen? :rok:

Reppu on kätevä ostoskassi, jos sielä ei ole muuta rojua tiellä. (Tai muistaa ottaa mukaansa kotoa lähtiessä)
Paperiset kassit toimii hyvin analogisen roskapostin toimittamisessa kierrätykseen, eli avaamattomana lehtiroskikseen.