Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Kuhmu
huhti 29, 2020, 23.14
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Taijiquanin historiaa ja nykypäivää
Vastaukset: 84
Luettu: 38198

Taijiquanin historiaa ja nykypäivää

Taijin harjoittaja kirjoitti: huhti 29, 2020, 21.05
Andy kirjoitti: huhti 29, 2020, 16.01
“Tai chi maintains cardiorespiratory function, muscular fitness and joint flexibility. To promote a longer life, it is recommended to practice tai chi regularly for at least 30 minutes a day and at least five times a week, preferably every day.”
Eroavatko nämä vaikutukset jotenkin siitä, että harrastaisi saman verran jotain muuta monipuolista liikuntamuotoa?
Taiji pudottaa verenpainetta ja pulssia ja rauhoittaa mieltä. Pari ensimmäistä vuotta tarkoitus on ihan vaan rauhoittaa oppilasta. Voin sanoa kokemuksesta, että puolentoista tunnin harjoitus pudottaa verenpainetta 20 pistettä (130 -> 110) ja pulssia 5 pistettä (70 -> 65). Taijissa tehdään paljon kumartumis- ja taivutusliikkeitä ja ne tekevät hyvää sekä selälle (notkeudelle) että jaloille (tasapainolle ja nivelille). Ja Taiji pudottaa hiukan painoa - tosin kaikki muutkin liikunnat pudottavat sitä.

Sinänsä minä tiedän muutaman kaverin, jotka ovat vaihtaneet kovasta lajista (Karate, korealaiset lajit) Taijiin siksi, että yli 50 iässä hyppypotkut ovat vaarallisia polville ja lonkille.

Jos tiedät jonkun monipuolisen lajin, joka saa samat vaikutukset aikaan niin kerro - kuuntelen mielelläni.

Tosin asenteellisesti minä suosittelen myös paritanssia - se on kiva sosiaalinen liikuntalaji.
Mitä tuo tarkoittaa, että pari ensimmäistä vuotta on ihan vaan tarkoitus rauhoittaa oppilasta? Ja miten se tehdään? Miksi oppilasta pitää rauhoitta se pari ekaa vuotta?
Kuhmu
huhti 7, 2020, 00.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Taijiquanin historiaa ja nykypäivää
Vastaukset: 84
Luettu: 38198

Taijiquanin historiaa ja nykypäivää

Mao ja kulttuurivallankumous taisi tehsä omansa tai-chillekin. Terveyden vuoksi on ollut perusteltua jossain vaiheessa taas harjoitella tai- chiita. Mutta sen kamppailullisen puolen osaajat ovat voineet olla kiven takana, Taiwnilla tai tapettu, tai piilossa. Kuka tietää? Joten osaako kukaan varmuudella sanoa tai-chista yhtään mitään? Jolaosella liwnww oma trinansa. Mutta se kuulpstaa kummalliselta, että pitää harjoitella kymmenen vuotta, ennen kuin opetetaan käytännön sovellutuksia ym. Silloin kannattaa valita joku laji, joka menee uoraan asiaan. Ja kaikki lajit ovat hyvöksi terveydelle, kunhan ei treenata ylikuntoon ;)