Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 41 tulosta

Jaawa
helmi 9, 2011, 21.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Polvi kirjoitti: Viittaankin siihen, että rokotekampanjan alkuvaiheissa oli aika laajalti epäilyksiä siitä, onko ko rokotetta tutkittu tarpeeksi. Muistaakseni tässäkin ketjussa vakuuteltiin että joojoo, kyllä on tutkittu. Nyt kävi ilmi, että ei ollut.

Muistan lukeneeni, että pohjoismaalaisilla (muistaakseni noin 30 prosentilla) on geeniperimässään jokin tekijä, joka altistaa narkolepsialle sikapiikkiin yhdistettynä. En nyt muista, missä tästä luin. Tämä selittäisi sen, miksi muualla ei vastaavaa narkolepsia-aaltoa ole nähty.
Ergo, rokotetta ois pitänyt tutkia aivan tuhottoman paljon, jolloin riski altistaa väestö madollisesti katastrofaaliselle kuolemanaallolle ois kasvanu päivä päivältä. Joskus pitää toimia "sitä nopeammin mitä nopeammin" ja tää oli esimerkkikeissi.

En koe että rokotteen ensikädessä "tarpeeksi" tutkimiselle saa rakennettua minkäänlaista argumenttia, pääasiassa siitä syystä että sikainfluenssan leviäminen oli heti aivan uskomattoman nopeaa.

Parempaan ei pystytty, ehkä siinä oli virhettä mukana mutta minä en näe miten asian oisi voinut todellisuudessa hoitaa kuin marginaalisesti paremmin, ja mitä tuhoa nyt tapahtui, mikä ihmeen "narkolepsia-aalto"? PCD linkitti jo juttua. Aallosta lähtis puhumaan, tuo oo oikein ku pisara.

Mutta sitten jos ihmiset lakkaa rokottamasta nyt kun nostatetaan hurjaa mediahässäkkää esim. tästä narkolepsiasta, niin sitten voipi tulla se aalto, ja se aalto tappaa. Ja sitä ei halua kukaan. Muut ku kaikki, näemmä, kun ei osata ajatella, tutkia ja ymmärtää.

Piikkiä kehiin, meillä ei ole muuta. Riskit on paljon suuremmat ja vakavemmat jos riittävän moni jättää piikin ottamatta.
Jaawa
helmi 9, 2011, 17.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Polvi kirjoitti: Nyt kun on todettu, että sikapiikin ottaminen ei välttämättä ollutkaan täysin riskitöntä, olisi kiva kuulla jonkinlaisia meriselityksiä tässä ketjussa rokotteen turvallisuuden (ja piikin ottamisen välttämättömyyden) puolesta kohkanneilta.
Rokotteet eivät ole riskittömiä, jos joku on joskus niin luullut, ei ole ymmärtänyt tarpeeksi aiheesta. On olemassa heitä jotka eivät voi ottaa rokotteita koska riskit on liian suuret, senkin pitäis jo soittaa kelloja.

Tää narkolepsiajuttu on vielä auki, mutta lähetään nyt ajatusleikkiin että rokotteet ei pelkästään mahdollisesti aiheuta muiden tekijöiden yhteydessä 1/600000 suhteessa narkolepsiaa, vaan tappavat yhden rokotteen ottaneen ihmisen kuudestasadastatuhannesta. Ja aika nopeeta herää kyssäri; mitä sitten? Tuo on riski jonka minä otan ihan koska tahansa, ensikädessä suojellakseni ympärilläni asuvia ihmisiä jotka kuuluvat ryhmiin jotka eivät voi ottaa rokotetta itse.

Eipä tuohon muuta tarvi mielestäni ees sanoa, nyt pitää kylmästi kohdata tilastojen faktat ja mahdollisesti uusia kantansa, noh, mun kanta ei muutu mihinkään, en näe miksi sen pitäis.

EDIT. menee fingelska ja engelska sekasi, kirjotin aluksi "riskiryhmät" ku tarkotin ihmisiä jotka eivät voi ottaa rokotetta koska riski kuolla on suuri. Samaten he eivät saa myöskään sairastua. Syöpäpotilaat jotka saa kemoterapiaa, immuunijärjestelmän sairauksia potevat jne. jne.
Jaawa
helmi 2, 2011, 16.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Ile kirjoitti: Juu, tuo muuntumisen sielunelämä vain on maallikolle vähän hepreaaa. Toisaalta vanhuksilla on sanottu olevan vastustustuskykyä jonkun 50-60 vuotta (tai jotain) sitten riehuneen epidemian vuoksi ja sitten taas toisaalta sanotaan, että virus voi jo vuodessa muuntua niin, ettei edellisen vuoden sairastelu anna suojaa....
Muuntuminen on vaan puhtaasti evoluutiota, pöpöt lisääntyy uskomatonta vauhtia joten niiden ominaisuudet muuttuu ihan uskomatonta vauhtia. Pöpöt yrittää selvitä, ei mitään sen kummempaa, ja ne pöpöt selviää paremmin joiden uudet sukupolvet sattuu olemaan meidän vasta-aineille paremmin näkymättömiä = niitä varten pitää kehittää uudet rokotteet jossain vaiheessa, koska vanhojen teho tulee jokatapauksessa laskemaan, koska virukset "oppii" ohittamaan meidän vasta-aineet.

Joillakin vanhuksilla esiintyy osittaista vastustuskykyä kyllä, muttei se ole mikään absoluuttinen immuniteetti, eikä se itekseen säily semmosena, vaan siihen on tarvittu useita sairastumisia erilaisiin influenssaviruksiin. Mitä vanhempi ihminen, sitä enempi on saanut erilaisia influenssarokotteitakin todennäkösesti. Tutkimukset on vieläkin kesken, mutta se tosiaan vaikuttaa siltä että kausirokotteet tuntuu ylläpitävän niitä nuorempana kehittyneitä vasta-aineita, jotka sai sillon ku sairasti jotain sikainfluenssan kantaan kuuluvaa virusta.

2009 artikkeli aiheesta, jenkkilästä:


Yksinkertasta loppuviimein, ja loogista 8-)
Jaawa
helmi 2, 2011, 14.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Ile kirjoitti: Tämä ei koske tuota narkolepsiaa mutta tuli mieleen, että jos nyt on uusi sikaflunnsa-aalto meneillään, niin olisi erittäin mielenkiintoista tietää, miten hyvän suojan se edellisen aallon aikana annettu ("pahamaineinen") rokotus nyt antaa. Eli onko nyt sairastuneiden joukossa (ja missä suhteessa) edellisen aallon aikana rokotettuja jne..
Oon siinä käsityksessä että kaikki h1n1-rokotteet on kausirokotteita. Muuntumismahdollisuuden takia kannattaa uusia. Eli uutta putkeen vaan. Sama juttu vaikka ois sairastanutkin.

Lainaan THL:llää
Jos sikainfluenssan on potenut jo kerran, voiko sen saada uudelleen, jos virus muuntuu toiseen muotoon?

Kyllä voi. Jos virus muuntuu, on mahdollista, että elimistö ei enää tunnista sitä, eivätkä taudin tai rokotuksen kautta elimistössä tuotetut vasta-aineet enää suojaa. Juuri viruksen jatkuvan muuntumisen vuoksi kausirokotetta on otettava vuosittain.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/rokotuksetjarokottaminen
Jaawa
elo 24, 2010, 15.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Pauli,

Oletat että muut keskustelijat suhtautuvat sinuun kuten kaikkiin muihinkin, valitettavasti olet väärässä, koska kommenttisi tulkitaan juuri siihen sävyyn mihin esiinnyt. Eli kehotan sinua jatkossa selventämään paremmin mitä haet takaa, joko lainaamalla aiempia pointtejasi tai jotenkin muutoin.

Ja kyllä, iltalehti on huonompi lähde kuin viralliset lähteet, olisit mieluummin linkannut tuon minkä MikaelF nyt linkkasi, tokikaan sillä ei tässä kyseisessä tapauksessa ole juurikaan väliä, mutta silti, ymmärrät varmasti mitä tarkoitan.

Asialinja on sitä ettei lauota mitäsattuu mielipiteitä, eikä linkitetä mediahullutuksia, koska se mahdollisesti vain lisää vettä myllyyn tälle välinpitämättömälle sakille, jota ei tosiasiat kiinnosta.
Jaawa
elo 24, 2010, 14.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Pauli kirjoitti:
PDC kirjoitti:
Pauli kirjoitti: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010082 ... 0_uu.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Kyseessä varotoimenpide, kunnes narkolepsiatapaukset on selvitetty.
Eli ei vielä ole selvillä onko yhteyttä.
Onko kukaan täällä niin väittänyt (että yhteys olisi selvillä). Vai oletko media-ammattilainen jolloin toistaminen on työtäsi? Työsi on toistamista? Toistat työksesi? Työksesi toistat?
No se on Pauli helposti tulkittavissa vaikka miten kun heität ilman mitään kommenttia tuon näiden kommenttien perään mitä tässä on juuri vaihdeltu. Ottaen huomioon kommenttiesi yleisen sävyn, niin moni tulkitsee kaiken sanomasi negatiivisesti heti jos täyden vapauden saa, etenkin jos linkkaat jotain iltalehteä vakavaan ketjuun jossa yritetään vähä niinku pitää homma asialinjalla.
Jaawa
elo 24, 2010, 00.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

AlexMachine kirjoitti: Enkä kyllä usko että se oli tässä. Odotetaan muutama vuosi... tyypillistä pandemioille on että tauti kiertää muutaman kerran, sitten muuttuu ja sitten alkaa tapahtua...
Totta puhut, mutta varsinainen ensimmäinen aalto on selvitty. Ja rokotteiden ansiosta tulevaa varten on varauduttu, että sikäli asiat meni hyvin, so far.
Jaawa
elo 23, 2010, 23.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Polvi kirjoitti: Tavallinen kausiinfluenssa tappaa 10-30 kertaa enemmän ihmisiä, kuin tämä pöpö teki. Vaarallinen pandemia.. nojoo.
Argumentissasi (jos sitä sellaiseksi voi edes kutsua) ei ole mitään järkeä.

Kai ymmärrät silti miten uusien virusten maailmanlaajuinen leviäminen on oikeasti vaarallista aina? Kausiflunssalla ei ole potentiaalia tappaa sen enempää kuin mitä se nykysellään listii, juurikin siitä syystä että sitä vastaan on ihmisten kehojen puolustusjärjestelmät harjaantuneet, kun se on vuosikymmeniä pyörinyt keskuudessamme. Uudella viruksella taas on täys potentiaali koska se on lähes tuntematon meidän kehojemme järjestelmille. Eli siksi koska on se mahollisuus että se pahimmassa skenaariossa pystyy pyyhkimään 1/3 maapallon väestöstä hengiltä (ellei enemmän), sitä pidetään vaarallisena, ja pandemialuokitus annetaan heti kun havaitaan että tauti tarttuu näin helposti ja leviää näin näppärästi kuin tämä H1N1.

Se että vaara alkaa olla ohitse (kun rokotteet saatiin kehitettyä nopeasti ja jaettua nopsaan), ei ole mikään syy alkaa kommentoimaan että hätä oli turhaa ja vaara olematon, siinä ei osoita mitään muuta kuin tietämättömyytensä ja välinpitämättömyytensä. Sen sijaan pitäisi huokaista helpotuksesta ja kiittää lääketiedettä.
Jaawa
touko 15, 2010, 16.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

nipsuli kirjoitti: Mahtoiko olla sama syy rokotusten aloittamiseen? Suomessa käytetty rokote on eri, eli täällä ei ollut tuota ruiskuissa valmiiksi annosteltua Sanofi Pasteur Monovalent 2009 (H1N1) vaan eri firman pulloina Pandemrixia.
Aivan, näinhän se onkin. Hyvä kun korjasit. Mutta tosiaan, voipi olla että vanhentumisien estämiseksi nyt rokotellaan vähän aiemmin syksyä varten.
Jaawa
touko 15, 2010, 13.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

tänäskän kirjoitti: Näin se juuri on. Olisi se järkyttävää, jos joku pääsisi kirjoittamaan otsikoita tuhansista käyttämättä jääneistä rokotteista. Eli alkaa olla kiire...
Juu siinä kävi niin että rokotteiden tehon havaittiin hyllyssä istumisen aikana katoavan huomattavasti nopsampaa kuin mitä oli arveltu. Aiempi arvio oli, että ensimmäiset 2009 tehdyt rokotteet selviävät 2011 vuoteen saakka, uusien tehotestien mukaan CDC kuitenkin veti säilymispäivämäärän 2010 helmikuuhun, ja rokotteet dumpattiin. Kunhan vain varmistavat että kaikki rokotetut saavat varmasti rokotteen jos on täyshyöty, sekä helpottavat rokotteiden valvontaa jakelun ja säilymisen suhteen; rokote mikä pistetään ihmiseen on aina uusi, vanhat on jo roskiksessa.

http://www.idsociety.org/Content.aspx?id=16121
Jaawa
tammi 22, 2010, 15.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Janne Puputti kirjoitti:
Jaawa kirjoitti: Ymmärrän täysin mitä tarkoitat.
Hyvä, sillä itse en välttämättä ymmärrä. ;)
Mutta yhteiskunnallisesta näkökulmasta, mitkä ovat perustelut sille ettei aiemmin melko tarkkaan kuvailemani tieteellisen lukutaidon tulisi olla ykkösjuttujen joukossa yksilön elämässä?
Ok, toit mukaan yhteiskunnallisen näkökulman, se tietysti muuttaa asiaa jossain määrin. Lisäksi status muuttui jo asiaksi muiden ykkösjuttujen joukossa. Tämän ilmaisun kanssa voin elää kyllä.
Jottei koko kierre mene täysin pipariksi, niin totean että elämä, tarkasteli sitä sitten yksilön tai yhteisön näkökulmasta on sen verran monitahoinen asia, että pelkällä tieteellisellä ymmärryksellä ei pitkälle pötkitä. Jos jotain taitoja pitää erikseen tähän nimetä, niin nostaisin vaikkapa sosiaaliset kyvyt ja tunneälyn tieteellistä tärkeämmäksi enemmistöä ajatellen.
Avasin ketjun aiheelle: Tieteellinen lukutaito[/linkki]

Jatketaan sielä.
Jaawa
tammi 22, 2010, 15.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Janne Puputti kirjoitti:
Ikkyu kirjoitti: Avaisitko tätä hieman? En usko tarkoituksen olevan, että looginen ja tosiasioihin pohjaava ajattelu saa sinut voimaan pahoin.
Tarkoitukseni ei todellakaan ole vähätellä tiedettä sinällään, mutta ääritapauksissa se saa ihmiset ajattelemaan, että tieteen hanskaaminen tekee ihmisestä jotenkin paremman. Vähän vaikea selittää, etenkin kun tässä kierteessä itse kiinnitin huomioni ja kommentoin suhteellisen merkityksetöntä, mutta omaan korvaani särähtävää esitystapaa, jossa tieteen metodien ja ajattelumallien ymmärtämistä pidettiin ykkösasiana elämässä. En koe asian olevan näin ainakaan henkilökohtaisesti, vaikka se työni vuoksi on tärkeää.
Ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Mutta yhteiskunnallisesta näkökulmasta, mitkä ovat perustelut sille ettei aiemmin melko tarkkaan kuvailemani tieteellisen lukutaidon tulisi olla ykkösjuttujen joukossa yksilön elämässä? Vai oletko tätä mieltä? Kysymykseen lisäpointteri:

Koska huomaa, kirjoitin melko nopsaan ja tekstistä tuli liian kulmikasta, tieteen metodien ja ajattelumallien ymmärtäminen oli huonosti sanottu, mutta korjasin tuota jo, ne summaantuvat paremmassa sanamuodossa Tieteelliseksi lukutaidoksi, joka on maailman ymmärtämistä ja katsomista eri linssien läpi, ei tieteen ymmärtämistä.
Jaawa
tammi 22, 2010, 14.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Ikkyu kirjoitti: Näissä kaikissa on yksinkertaisesti kyse siitä, että ei osata ajatella, ei tajuta mitä pitäisi ajatella eikä osata tai edes haluta hankkia tietoa mistään. Sellaiset jututhan on nörttien hommia ja kuka haluisi olla nörtti. Tällöin on helppo kuvitella ymmärtävänsä asioita ja tehdä päätöksiä sen perusteella, ymmärtämättä oikeasti mitään. Tai kuvitella maailman pyörivän oman navan ympärillä.
Kyllä, aivan näin, tieteellistä lukutaidottomuutta, maustettuna ennakkoasenteilla ja ylpeydellä.
Jaawa
tammi 22, 2010, 14.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

Janne Puputti kirjoitti: Saattaa tosiaan olla, että mennään eri raiteilla. Voisitko avata termin siten kuin itse ymmärrät sen?
Mä miellän termin ymmärryksenä siitä, mikä itseä ympäröi, eli ymmärtää ja etenkin yrittää ymmärtää miten maailma toimii. Se ei ole pelkkää tietoa erinäisistä faktoista, eikä tieteen tekemistä. Se on pikemmin maailmankatsomus joka on kiinnostunut "totuuksista" enemmän kuin miellyttävistä ja viihdyttävista asioista. Tärkeintä on se miten tieteellinen lukutaito suojaa ihmistä hyväksikäytöltä/huijauksilta, väärältä tiedolta jne. Tieteellisesti lukutaidoton ihminen on minun mielestäni irrallaan maailmasta, ja täten on pelottavaa ajatella että suurin osa todella on tieteellisesti lukutaidotonta sakkia ja silti osana tätä samaa yhteiskuntaa mun kanssa.

Vois purkittaa tieteellisen lukutaidon vaikka näin: Ymmärrys ympäröivästä maailmasta, usko todistusaineistoon, terve skeptisyys & rationaalisen, kriittisen ajattelun harjoittaminen.
Janne Puputti kirjoitti: Suurin osa ihmisistä jättää käyttämättä potentiaalinsa ihmisenä, tämä koskee sekä tieteellisen lukutaidon omaavia, että niitä joilta ei sitä kykyä löydy. En pitäisi tuota edelleenkään ykkösjuttuna, sillä kyllä se on ihan eri juttu, mikä pistää maailman pyörimään.
Toki, mutta väittäisin että itsestään ja maailmasta ja sen systeemeistä paremman käsityksen omaavat todennäköisesti tulevat tekemään osansa paremmin, ainakin yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Tai ainakin monella heistä on parempi käsitys siitä miksi he tekevät ja miksi pitäisi tehdä, eikä vain joku rahan tyyppinen leijuva porkkana naaman edessä.
Janne Puputti kirjoitti: Ympäröivän maailman ymmärtäminen on kovasti suhteellista ja riippuu yksilön luontaisista ominaisuuksista. Ihmiset ominaisuuksistaan riippuen arvostavat hyvin erilaisia asioita, eikä tieteelle kintaan viittaaminen välttämättä tarkoita älyn puutetta. Tieteeseen vetoa tuntevat saattavat ajatella, että juuri tiede on se juttu, eivätkä yksinkertaisesti pysty ymmärtämään, että muunlaisiakin näkemyksiä on. Toisaalta, joku saattaa elämästään nauttien todeta, että ainoastaan puutarhanhoito on tärkeää, jos sekään.
Ympäröivää maailmaa voi jokainen keskiverto ihminen ymmärtää hyvin, siinä ei ole mitään suhteellista sikäli. Sä joko ymmärrät vähän, paljon tai et ollenkaan, ja tieteellinen lukutaito on avain. Tieteelle kintaan viittaaminen johtuu tieteellisen lukutaidon puutteesta sekin, on helppo haksahtaa johonkin bullshidoon, kuka vaan meistä voi uskoa mitä vaan jos on haavoittuvaisessa tilassa ja hoksottimet pettää, eli joo, älyn puutetta se ei ole, se on ymmärryksen puutetta.

Tieteellinen lukutaito ei vaadi vetoa itse tieteeseen ja sen tekemiseen. Se vaatii ainoastaan halua ymmärtää maailmaa ja elämää.

Jos jonkun ihmisen halu on olla puutarhuri, että puutarhanhoito on tärkeintä elämässä, niin siitä vaan, mutta aika olennaista ois mun mielestä ymmärtää ympäristöään myös hyvin, jos meinaa olla tosissaan niiden kasviensa kanssa. Helpottaa se ainakin, kun ymmärtää miten ne kasvit kasvaa ja miten se oma puutarha toimii ekosysteeminä, ja luulisi tuon kiinnostavankin. Tieteellisesti lukutaitoiselle ihmiselle oikeastaan kaikki on siistimpää, siihen on vain erittäin vaikea ruveta jos on kasvanut aikuisikään ilman minkäänlaista vihjaustakaan moisesta maailmankatsomuksellisesta mahdollisuudesta.

Tarviiko tästä aiheesta enää jatkaa, ainakaan tässä ketjussa? OT ollut jo tovin.
Jaawa
tammi 22, 2010, 13.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sikaflunssarokote
Vastaukset: 386
Luettu: 13252

Sikaflunssa-rokote

MtJ kirjoitti: Itselläni se pointti on taas siinä, että palkkatyö on aikamoista dokumenttien selausta, esim. tuolla;
http://technet.microsoft.com/fi-fi/default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://msdn.microsoft.com/fi-fi/default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sitten kun yrittäisi löytää ajan etsiä muista tärkeistä jutuista se todellinen tieto irti, niin aika ei yksinkertaisesti riitä. Luin kyllä pikaiseen sikainfluenssasta WHO:n sivuilta, mutta en silti välttämättä luota yhteenkään lähteeseen ennenkuin saan laajemman näkökulman asiaan.

En yksinkertaisesti usko, että pystyn uhraamaan aikaan jokaiseen pandemiaan ja niiden uhkiin. Näenkin asian itse niin, että tässä pitäisi astua terveydenhuollon ammattilaisten enemmän esiin. Tarkoitan tiedotusta ja luotettavaa sellaista, sen hetkisten faktojen pohjalta.

Nyt tiedotus on tullut medialta ja media vetää mielellään asioita ääripäästä toiseen. Tässä vetelyssä tippuu kansaa kuin kirkon penkiltä saarnan aikana, loppupelissä mihinkään uutiseen tai tiedotukseen ei enää luoteta. Yhteiskunta on kyllästetty ihan liikaa median tuputtamalla uutisoinnilla, jolla pyritään saamaan lisää liksaa tilille. Tällä tavalla toimimalla on varmasti suuri houkutus aikaansaada myyviä otsikoita ja kuolemanvaara tai sen valheeksi osoittaminen on varmasti yksi tapa tehdä lisää liksaa.
Hyviä pointteja kyllä, etenkin tuo terveydenhuollon ammattilaisten lisääntynyt esiinastumisen tarve tämmösten hommien kohdalla. Niinhän sen eittämättä pitäis olla, että yhteiskunta kykenisi tehokkaasti tuomaan kissan pöydälle ilman mitään kikkailuja, oli aihe mikä hyvänsä tärkeä juttu.

Ja samaa mieltä olen tuosta yhteiskunnan kyllästämisestä, surullista se on, mutta hanskoja en tiskiin laita, oon ottanu asiakseni yrittää korjata ihmisten viallisia ajatuksia, jos siis pystyn selkeästi osoittaa että vikaan on aatos mennyt. Tämmönen tunne vastuusta mulla on, ja se on palkinto jo itsessään, heittää oma oksa kekoon.

On kait se niin ettei tässäkään asiassa moni ole niinku minä, eli valmis uhraamaan kaikesta kun on kyse jostain mahdollisesti tärkeästä jutusta, ja siis ei pelkästään itselle tärkeästä vaan kaikille tärkeästä - toki näkökulmahan tässäkin on vain omani. Eli en voi vaatia muilta samoja uhrauksia, täten tyydyn vain yrittämään auttaa yhteistä ymmärrystä, näin se on todettava.