Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

kenttiensankari
tammi 12, 2017, 08.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 69806

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Painitreenissä on se kiva puoli, että ajallisesti tosi kevyellä treenillä saa aiva tolkuttoman edun treenaamattomiin. Sitten vaikka lopettaisi treenamisenkin, niin edelleenkin aika pitkän ajan jälkeen pärjää niille jotka eivät ole koskaan treenanneet.
kenttiensankari
maalis 2, 2016, 10.01
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 69806

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

YJT kirjoitti: Pystypaini: Aika vähän. Tavoitteena tulisi olla ennemminkin tilanteesta irrottautuminen, erityisesti kun huomioidaan useamman hyökkääjän mahdollisuus.

Mattopaini: Enemmän kuin pystypainia, mutta ei kovin suurta painotusta. Maahan joutumisen estämistä, maassa puolustautumista erityisesti pystyssä olevaa hyökkääjää vastaan, ja maasta ylös nousemista. Jossain tutkimuksessa todettiin, että lähes kaikissa tutkimusaineiston materiaalissa jossa tilanne meni maahan, ensimmäisenä maahan joutunut hävisi melkein aina, tai tilanne päättyi ratkaisemattomaan (saattoi olla Jyrki Talosen tutkimus, jonka esiraportti on julkaistu kirjassa Renkaita vedessä).
Tähän voisin tarttua. Kamppailu-urheilun näkökulmasta pystypaini on aika tärkeä osa-alue, mitä tulee maahanvientien estämiseen. Sen pari kertaa mitä olen nähnyt "tositilanteita", niin maahan joutuminen on alkanut jonkinlaisesta huonosta pystypainista, josta on kaaduttu maahan. Siksi kommentti, että pystypainia tulisi treenata aika vähän kuulostaa hiukan hassulta. Olen ymmärtänyt, että esim. Defendossa pystypainin osuus on aika suuri.
kenttiensankari
helmi 26, 2016, 10.47
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 69806

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Andy kirjoitti: Mitä itsepuolustuslajin tulisi sisältää ja millaisella painotuksella? Treenin osa-alueita voisi jakaa vaikka näin:

lyöminen
potkiminen
pystypaini
mattopaini
likaiset temput
veitsipuolustus
lyömäasepuolustus
ampuma-asepuolustus
taktiikka
psykologia

Treenejä voisi jakaa tietysti monella muullakin tavalla eikä tässä oteta kantaa treenitapaan vaan lähinnä treenin sisältöön. Kuinka iso osuus milläkin tulisi olla?
Sellainen kommentti, että "likaisten temppujen" mielestäni ei pitäisi olla oma osa-alueensa vaan yhdessä muiden kanssa. Tietty jos ne on vaarallisia treenata niin se vaatii vähän etukäteisvalmisteluja. Muuten siitä voi tulla helposti erillinen osa harjoittelua, joka jää heikommalle tasolle. Esim. jos treenattaisiin paljon lyömistä ja lyöntisparria ja sitten joskus välillä jotain "likaista" lyöntijuttua erillisenä. Tämä likainen temppu jäisi kokonaan ajamatta sisään omaan repertuaariin vapaassa kamppailussa.