Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Woodpeckress
elo 17, 2009, 12.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinten ruuat
Vastaukset: 19
Luettu: 1549

Eläinten ruuat

Meillä linnut syövät jokainen siemensekoituksia ja tuoretta ruokaa. Marketeista ei saa linnunsiemeniä enkä niitä sieltä edes ostaisi. Peipot ja senegalinkaijat syövät Prestigen siemensekoituksia, arasille meillä on annettu Nokian Lahja & Kennelissä irtona myytävää undulaatinsiementä ja parakiitinsiemensekoitusta yhdistettynä, sillä parakiitinsiemenseoksessa on enemmän eri siemeniä kun undunsekoituksessa on ainoastaan hirssejä.
Tuoretta ruokaa saavat tiput joka päivä, erilaisia hedelmiä ja kasviksia mitä nyt kulloinkin sattuu kaapista löytymään (porkkana, omena, päärynä, viinirypäleet, kurkku, salaatit, melonit...) Pesinnän aikaan saavat sitten kananmunaa, idätettyjä/liotettuja siemeniä, ötökkäruokaa ja muuta helposti mussutettavaa ja poikasille annettavaa mössöä.
Meillä eleli kaksi hieman kyseenalaisissa oloissa elänyttä kultatöyhtökakadua, jotka suureksi suruksemme kuolivat muutaman vuoden meilläolon jälkeen. Epäilen sitä kymmenvuotista ruokavaliota, kun syötetään pelkkää rasvaista auringonkukansiementä eikä lintu pääse liikkumaan mihinkään, tietysti se rasva kertyy maksaan ja muualle sisäelimiin. Toiselle oli syötetty myös ties mitä ihmisten ruokaa kahvista lähtien, joten siitäkin voi päätellä, ettei ruokavalionmuutoksella paljonkaan väliä ollut, eikä toinen kakaduista edes lentänyt, jolla olisi voinut polttaa sitä rasvaa elimistöstä.