Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Woodpeckress
elo 17, 2009, 11.49
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kombatan Tampereella
Vastaukset: 13
Luettu: 7849

Kombatan Tampereella

Vuoden reenaamisen jälkeen puhun omasta puolestani:
Aseetonta ei alkumetreillä juuri harjoitella, mitä nyt peruslyöntejä, potkuja ja sen sellaista. Alasvientejä ja vapautumistekniikoita reenaillaan myös jo aika alusta alkaen, mutta pääpaino on aseellisissa tekniikoissa nimenomaan alussa. Ikinä kun minä olen ollut reeneissä, ei ole taidettu nimenomaisesti sparrata aseettomasti ja ainoastaan kerran aseillakin. Joka reenin päätteeksi kyllä harjoitellaan palit-palitia, mutta en miellä sitä varsinaiseksi sparraamiseksi. Mahdollisuus on usein reenin loppupuolella ottaa sparria pehmokepeillä ja kypärillä, jos sellaista tahtoo.
Hien pintaantuleminen riippuu ihan itsestä, kuinka kovaa ja tosissaan tekee, mutta kyllä viimeistään palit-palitissa kun kunnolla tekee, tulee hiki. Se on aika pitkälti itsestä kiinni tuleeko esim. tekniikkaharjoittelun yhteydessä hiki.
En nyt sanoisi ihan 'street-käytettäväksi kamaksi', vaikka tietysti toimivia ovat kun vain osaa. Itse en ole harjoittelemassa siltä pohjalta, että jos nyt joku kadulla hyökkää kimppuuni, osaan soveltaa Kombatania siihen. Sitä varten hankkisin jonkun enemmän itsepuolustukseen keskittyvän lajin. Mutta, tämäkin on vain minun mielipiteeni ;)

EDIT: Ja ainiin, kannattaa käydä lukemassa, jos et ole sitä vielä tehnyt, http://www.taistelija.com" onclick="window.open(this.href);return false; ja http://www.kombatan.org" onclick="window.open(this.href);return false; .
Woodpeckress
loka 13, 2008, 14.08
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kombatan Tampereella
Vastaukset: 13
Luettu: 7849

Re: Kombatan Tampereella

Täälläpä yksi joka aloitti nyt syyskaudella alkeiskurssin Tampereella. Uusia harrastajia meitä on parisenkymmentä, jos ihan sitäkään. Pidempään reenanneitakaan ei järin hurjasti tunnu olevan, samoissa harkoissa kun ollaan kaikki. Tammi-helmikuussa alkaa kaiketi uusi alkeiskurssi, tähän syyskuussa alkaneeseen ei varmaankaan pääse enää mukaan.

Hillittömän mukava laji jo näin alkumetreillä (reilu kuukausi reenailtu, 2 kertaa per viikko). Tommi on hieno tyyppi ja hyvä opettaja, ja kun Tommi ei ole paikalla, saamme kyllä hyvää opetusta myös muiden kokeneempien harrastajien huomassa. Kombatan harjoittaa hyvin toimimaan molemmilla puolilla, sekä oikealla että vasemmalla, koska (yhden käden) harjoitteet tehdään usein kummallakin kädellä. Eikä tietysti sovi unohtaa kahden kepin harjoitteita.
Voisin kyllä omasta puolestani suositella lämpimästi Kombatania, itsekin kahlasin monia lajeja ja pähkäilin mikä niistä voisi itselle sopia ja mikä olisi tarpeeksi mielenkiintoinen. Viimeisenä löysin Kombatanin ja kyllä kolahti samantien. En tiedä mikä sen teki, mutta se vain iski. :)