Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 86 tulosta

Sardaukar
heinä 8, 2009, 22.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

tiikerinsilmä kirjoitti:
Sardaukar kirjoitti: Jimbo on varmasti pätevä tappelija ja pätevä kamppailulajeissa.
Kari Aittomäki kirjoitti: Mitä Paroniin tulee, tajuan tottakai närkästykset.
Siitä ei kahta sanaa.
Olik tää sota ny si tässä?? :D
Ehkä ollaan ns. liennytysvaiheessa Karin kanssa. :D

Ja muutenkin, on liian kuuma tapella, +37C täällä. :lol:

Närkästyksen tiettyyn ymmärtämiseen brittien puolella ehkä auttaa esim. pieni esimerkki siitä, miten jotkut heistä suhtautuvat armeijauraansa. Juttelin tuossa taannoin ex-sotilaan kanssa, joka oli aikoinaan Regimental Sergeant Major, eli siis sotilasmestari lisäkuvioin, arvoaste on todella arvostettu brittien puolella.

Kaveri sanoi, että kahdelle vaimolle joutui uransa aikana sanomaan hyvästit, molemmat esittivät jossain vaiheessa uhkavaatimuksen, että "armeija tai minä". Ja armeija voitti. Monilla oli menossa useampikin vaimo.

Tälläiset jutut ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, ja ehkä auttavat ymmärtämään sitä, miksi tuo porukka saattaa hieman pillastua. Kyse joillekin ihmisille on perhettä, sukulaisia ja omaa henkeä suuremmista asioista, joita ei kannata ihan heti lähteä Jimbon tyyliin pilkkaamaan.

Itse valitsin vastaavassa tilanteessa vaimon, enkä vielä ole katunut. Paitsi joka päivä. 8-)
Sardaukar
heinä 4, 2009, 11.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Kari Aittomäki kirjoitti: No steelduck, kerropa mikä on tiukkaa kenttäkokemusta.
Mä pääsin edmen Häppärissä kerran miltei iskujenvaihtoon asti parin pikku U.S.mariinin kanssa, hekun oli olleet DS-operaatiossa ja, tietenkin, semper fidelis gung ho. Mariineja.

Rohkenin näet kyseenalaistaa herrojen varsinaisen kokemustason lisäksi yksilöllisen suoritustasonsa.
Eli sen, että vaikka he osana Mighty Merijalkaväkeä ovat osana pelottavaa sotamasiinaa, se ei tee heistä yksilöinä haponkestäviä.
Koska mariinitkaan ei siinä kapinassa niin suuresti toimimaan päässeet.
Näitä jätkiä se ei tosin estänyt leijumasta sillä että "olivat olleet".
Sotaretkellä jossa suurin hätätila kohdallaan taisi olla se, että kerran pääsi kylmä cokis loppuun ja sielä oli kuuma, kuten aavikolla usein on.

No tää tarina ei liity mihinkään.
Pitipä vaan kertoa tostakin riidanhaastosta.
Juttu lähti siitä että mulla roikku kaulaketjussa osumaa ottanu ysimillisen täysvaippa, from Russia with love.
Josta niitten piti alkaa naamaileen.
Aloin siinä olla sitämieltä että minäpäs kohtapäin vuolen nuo naamat irki ja pyyhin niillä pärseeni.
Elin semmosta vaihetta, nimittäin..

Tarinan tarkotus on kertoa miten jotkut sekopallot saattaa goverment babydollit hahmottaa.
Vaikka ne oliskin huimia ammattilaisia, mariineja. First to fight.
Vain tuhovoimalla on merkitystä, kaikki muu on kuohukermaa.
Lips lips.

Pitäsin jätkää outona.
Niinkuin pidin outona tätä yhtä eerikkiä, jonka ainut anti oli tuhahtelu mun kirjottelulle.
Hän kun nääs oli ammattilainen.
Ammattilainen on putkimieskin ja varsin hyödyllinen sellanen.
Yliopistotason jätkä, kovakuntoinen sellanen joka haikailee veritöitten perään on outopää, roolinottajana vielä oudompi.

Mä näen aika selvänä motiivina rahan silloin, kun tekeydytään koulutusta saaneeksi ammattilaiseksi ja tarjotaan koulutuksia.
Se antaa mielikuvaa teho-opetus-jatkumosta, ei niinkään tuhovoimasta. Joka on pelottava asia.
Turvallisempi mielikuva on olla kurinalainen ja jämpti soldat.
"Kokenut turpaanvetäjä opettaa kuinka kilautetaan hampaat posken läpi katukiville pomppimaan kätevästi ja nopeasti, takana satoja tuomioita" kun ei ole kovinkaan päheä mainoslause.
Vielä ainakaan, tosin sitä liikettä on nähtävissä.
Eli esimerkki ei ihan pelitä, minusta.

Ave, eiku Kuuno kertoili jostain eurooppalaisesta jutsumaikasta, jonka hermot oli sotahommissa menny ja jonka tekniikat oli aivan kipeita, vaikkakin toimivia.
Stiletti saatto tulla esiin millon vaan.
Sen oppilaat oli lähinnä säpsähteleviä hermoraunioita.
Mä en näe solttupuolen hehkuttelussa muuta gloriaa kuin sen kurinalaisen täsmällisyyden, mihin intohimonsa voi kanavoida. Ja rutiineista huolimatta elossapitää.
Niinku tekee Mjölnir.

näin tällä helteellä.
Jep. Olen moisia mariineja tavannut itsekin. :lol: DS maasotavaihe kun varsinaisesti kesti 90 tuntia. Tosin osa mariineista oli hetken hieman kusessa Al Khafjissa ennen tätä.

Nykyisin nekin, jota eivät sitä suuremmin kaipaisi, pääsevät siinäkin jenkkifirmassa näkemään tositoimia silmästä silmään aika hyvällä prosentilla. Jenkkien HURRAH-hehkutusta olen aina pitänyt hieman huvittavana.

Briteillä on muutenkin jokin pikkusota ollut menossa aina. :lol:

Yleisenä sääntönä on aina, että ne jotka ovat tositoimia nähneet, eivät niistä paljon julkisesti hehkuttele.

Jimbo on varmasti pätevä tappelija ja pätevä kamppailulajeissa. Olisi vain ymmärtänyt olla ärsyttämättä touhuillaan porukkaa, joiden kavereita tulee kotiin ns. "sinkkiarkussa" jatkuvasti.
Mutta siinä asiassa voimme vapaasti olla eri mieltä, kuten on joku joskus sanonut, Itä on Itä ja Länsi on Länsi, eivätkä ne koskaan kohtaa.
Sardaukar
kesä 29, 2009, 18.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

DeusVult kirjoitti:
tiikerinsilmä kirjoitti: Off-topic keskusteluna. Meitsii hieman starba toi et sas (ja jokunen muu sotilas yksikkö) on ominu ton "who dares wins" sanonnan. Koska onhan se helvetin hyvin sanottu.
starba [hels. slangi] = tähti...? :)

Kaikki hyvät iskulauseet tai sanonnat tai sotahuudot on jo jonkun käytössä... :( Koitappa löytää joku hyvä jota ei vielä ole kukaan ominut.
Meikästä iskulause "Who cares who wins - Final Cash In - foreword by Sir Peter de la Billionaire" on aina ollut yksi parhaista ironisista jutuista SAS:n suuntaan. Tässä tietysti viitataan Sir Peter de la Billierehen, "Andy McNabiin" ja Chris Ryaniin. Ironiseksi asian tietysti tekee se, että Sir Peter sai luvan kirjoittaa kirjan kokemuksistaan, kun on kenraalitason mies, kersanttitason kaverit taas eivät. :p
Sardaukar
kesä 28, 2009, 23.24
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Lehe kirjoitti: Käsitykseni mukaan combatin ja Aittomäen linkki on aika lyhyt. Mies kun on ollut lajin syntymän perusmuokkaaja, ymmärtääkseni Mäkysen kanssa. Mitä Shorttiin tullee, niin Aittomäki lienee yksi niistä persoonista, joka on aika paljoltikin aikaansa kuluttanut miehen kanssa. Myös muuten kuin parilla leirillä. Jos se homma olisi ollut huonoa, niin uskoisin julkisen avautumisenkin olevan sitä tasoa.

Kysymys Sardaukarille: Tunnetko sinä Jimbon ja oletko ollut hänen kanssaan enemmänkin tekemisissä, kuten Combatin porukka? Minulla ei ole mitään linkkiä mieheen, mutta keskustelu on mielenkiintoinen.
Olen tavannut ja muutaman kerran nähnyt. En tasan halua olla enempää tekemisissä.

Kamppailulajiopettajana olen nähnyt ja mies on siinä ihan asiallinen. Olen sattunut myös näkemään, että mies on erehtynyt pahasti esittelemään "SAS-taustaansa" väärille ihmisille ja "kovasta maineestaan" huolimatta ottanut takapakkia siitä paikasta helvetin lujaa.
Sardaukar
kesä 28, 2009, 21.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Kari Aittomäki kirjoitti: Tuotanuan..
Sardaukar veisi asiaansa paremmin eteenpäin jos osallistuisi muuhunkin keskusteluun, eikä vaan puhuisi alaspäin; "ikävän nyt kerron teille.."
Tuollainen nooraaminen antaa kuvaa itsensä ylentäjästä.
Joka ei kaikenlaisten moukkien ja roskaväen kanssa suostu kuin käskyttämään, kaskun on tullut pelattua krikettia kuninkaallisten kans.

Eihän se tietenkään niin ole mutta siltä alkaa vaikuttaa.
Schade schade. Mielenkiintosen olonen ihminen.

Muuten, taustan värittämisestä..
Mikäli Yokio Tani ja ne muut jutsupioneerit ois kivitetty ulos taustojensa värittämisestä, meillä ei olis judoja ja jutsuja sellassena kuin on eikä kai vapaaotteluakaan.
Tää cv-markkinointi on aikalailla uusi ilmiö, netti-aikaa eli nykypäivää.

Jos jotain hyvää asiasta siilaantuu on se ainaki se, että militääritaustalta markkinoiville on aikamoiset saappaat täytettävänä.
Jimbon tossunmitassa kunniakirjat on huonohkot jalkarätit.

Jos et ole sattunut huomaamaan, olen osallistunut muuhunkin keskusteluun. Ihan kaikki asiat eivät vain jaksa kiinnostaa. Jos esim. 69% postauksistani koskee Jimboa, mitähän ne loput 31% ovat?

Miksikähän se on niin vaikea käsittää, että en pidä valehtelijoista ja p-puhuminenkin on parempi jättää baariin, jos on kyse vakavista asioista. En ehken myöskään ottaisi opetusta liikennesäännöistä kaverilta, jolla ei ole ajokorttia, oli mies kuinka hyvä kuski tahansa.

Sotilasala on varsin sisäänpäinlämpiävä juttu ja sen tiettyä "epäpyhää veljeskuntaa" on hieman vaikea ymmärtää, jos siihen ei kuulu. Mutta jos yrittää kuulua joukkoon vaikka ei kuulu, kumma juttu, siitä voi tulla sanomista.

Jimbo on varmasti hyvä kamppailulajiopettaja. Mies on varmasti myös imenyt itseensä paljon tietoutta ilmeisen kiinnostuksensa takia myös sotilasalalta. Erikoiseksihan asian nimenomaan tekee se, että mies olisi pystynyt tekemään hienon uran ilman kaikkea tuota ihmetouhua.

Tuosta "silmistä näkyvästä kuolemasta" ja muista samanlaisista jutuista vielä, en tiedä oletko lukenut tältä samalta sivustolta löytyvän artikkelin:

http://www.potku.net/artikkeli_tappamis ... ologia.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Tilanne on samankaltainen, kuin neitsyt tutkisi seksiä: elokuvien perusteella saattaa saada hyvinkin käsityksen siitä, millaista seksi on, mutta se intiimiys ja intensiteetti jäävät kokematta.


Tiedoksi vain, että Jimbon tositilanteet verrattuna brittiarmeijan normaaliin jalkaväkimieheen ovat ehken tuossa ensimmäisessä lauseessa, vaiika mies samaa lausetta mielellään käyttääkin koulutuksessaan.

Lisäksi Dyerin mukaan niin sanotut "luontaiset sotilaat", jotka ovat äärimmäisen harvassa, tapaavat kasaantua tällaisiin kommando-tyyppisiin erikoisyksiköihin, joille yleensä määrätään tuhoamisoperaatioita vihollisen selustassa (Swan & Marchandin mukaan 2 % väestöstä, joilla on aggressiivisia psykopaattisia taipumuksia, jotka eivät kärsi tappamiseen liittyvistä psykiatrisista ongelmista).

Jimbo tuskin kuuluu tuohon 2% joukkoon omien miehestä saamieni kokemusten perusteella, vaikka varmasti kaverin päässä saattaakin viirata aika paljon.


Ylipotkija: Viestiä muokattu.
Sardaukar
kesä 26, 2009, 23.41
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Eli porukka, joiden taustat ovat enemmän tai vähemmän hämäriä, myöntävät toisilleen diplomeja, suosituskirjeitä ja sertifikaatteja. Vaikuttaako tutulta myös tuossa turvallisuus- ja sotilaspuolessa kyseisen henkilön kohdalla? :p

Jimbo oli esim. Eye Spy-turvallisuusalan lehden "konsulttina" jonkin aikaa, kunnes tapahtui tämä:

http://eyespymag.blogspot.com/2009/02/j ... py_13.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dear ---
Jim Shortt is not a consultant to Eye Spy, nor has he written anything for this magazine since 2005. Like yourself I too have heard of the allegations concerning Jim Shortt - many from former Special Forces troops (serving and retired). I often work with folks like Peter Jenkins and his trainers - several of whom have great experience in our military. Questions about Jim Shortt¹s Special Forces background and training have arisen on several occasions. These allegations were put to me by former SAS and 14 Int personnel two [should have read four] years ago - primarily because I had him down as a consultant (he wrote to me when I started Eye Spy and asked to submit features - his background looked very good, of course). When faced with questions from SAS soldiers and the unit¹s reserve and support staff, I thought it wise to probe - what I found out was that his ³assumed² peers were not happy. Because I heard nothing from Mr Short in respect of these allegations (I wrote for a response) I removed Jim Shortt from our consultanty directorate in both the magazine and our media pack on the website - do check this out. If there is further reference to him in one of our pdf files on the site - I will get our folks to look at this quickly.


Jimbo on saanut aika hemmetisti vihamiehiä, jostain kumman syystä. Ikäviä ihmisiä.

Olisi kannattanut miettiä tätä:

ARSSE is a big community and has tentacles reaching all over the military establishment.

Eli kyse ei välttämättä ole mistään varusmiesten ja eläkeläisten keskustelukerhosta.
Sardaukar
kesä 26, 2009, 23.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

DeusVult kirjoitti:
Sardaukar kirjoitti: The only certification that comes from Japan there is the Bujinkan 3rd dan menjo with Hatsumi Masaaki's name on it (I'm sure some members of the Bujinkan can authenticate that by simply looking at it.)
Ai mitä tässä virkkeessä yritetään sanoa? Noi japanintermit ei oikein taivu... siis onko Shorttilla kuitenkin ihan oikea 3.dan Bujinkanissa?
Ainakin Masaaki Hatsumin myöntämä diplomi...mistä pääsemme taas tähän, Bruce Mitchell E-Budossa:

I am not trying to be contentious here, but it is no secret that Masaaki Hatsumi has not been able to have the lineage of his system recognized in Japan, despite several attempts. I don't want to sidetrack this thread into a discussion of Hatsumi or what he teaches, but I think that anyone trying to research the history of Ryoi Shinto Ryu would be best to avoid citing the records of a school that has not been independently authenticated. I see no problem with using the records from the Bujinkan as a starting point in an investigation, but they cannot stand as evidence in this case. This is important because I think that what we are all looking for here is evidence that meets a scholastic or academic standard.

As far as this thread goes, to date no one has been able to provide any information that meets an academic standard. In examining the claims made on the Ryoi Shinto Ryu website, they are clearly based on theories as oppossed to evidence. To quote the great, if fictional, detective Sherlock Holmes, "It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts. "

While I am still open to seeing more evidence to support Shortt's claim, for now I think I have to rely once again on the wisdom of S. Holmes' when he said, "We must look for consistency. Where there is want of it we must suspect deception."
Sardaukar
kesä 26, 2009, 22.21
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Ja vielä hieman lisää kommentteja:

Ryoi Shinto-ryu is a dead ryuha. It died out sometime after the Meiji-Jidai.

Mr.Shortt Originally trained with one of the U.K. Pioneers of Karatedo, Vernon Bell.

I was asked to look into Ryoi Shinto-ryu one of my regular training and research trips to Japan ( I go to Japan twice a year.) After three trips, numerous e-mails and telephone calls, I could find absolutely nothing to indicate that Ryoi Shinto-ryu is around any more. One of my budo sempai specializes in researching Kuroda-han bujutsu and their histories. With his assistance and added findings, the conclusion appeared rather obvious - The ryuha has expired.

The last remnants of the ryuha are preserved in a handful of techniques at a koryu kenjutsu dojo in Fukuoka. They practice a line of a rather famous koryu kenjutsu ryuha.

Other than that, you have the koryu jujutsu system, Ise Jitoku Tenshin-ryu (伊勢自得天真流 ) based in Hakata-shi, Fukuoka-Ken under Mifune Toichiro Soke. Ise Jitoku Tenshin-ryu is an amalgamation of Yoshin-ryu, Kasahara-ryu and Ryoi Shinto-ryu.

Hope this helps.

As for his credentials, some of the menjo have some rather dodgy kanji used on there. Also there is a menjo there that shows Mr. Shortt has some dan ranking in "Tenshin Shinyo-ryu" under Vernon Bell. The thing is, Tenjin Shinyo-ryu doesn't use gendai dan-i grades.


Ottakaa itse asioista selvää myös, en ole Daito Ruyn tai Hontai Yoshin ruyn ulkopuolelta oikein tietoinen näistä perinteisistä lajeista. Sacharnowski muuten paljastettiin jo vuosia sitten huijariksi melkein joka osa-alueella, kannattaa vaikka Googlettaa. :lol:
Sardaukar
kesä 26, 2009, 22.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

E-Budon forumilla oli Jimbon japaninkielisistä todistuksista mainittu seuraavaa:

Just a series of menjo, mainly from British, American and European budo associations, including the Juko-kai with Rod Sacharnowski's signature. (That surely raises a red-flag.) A lot of menjo from Roy Jerry Hobbs Dentokan organisation. Interesting to see one for Tenjin Shinyo-ryu with Vernon Bell's name there.

Lots of dodgy kanji used there too.
The only certification that comes from Japan there is the Bujinkan 3rd dan menjo with Hatsumi Masaaki's name on it (I'm sure some members of the Bujinkan can authenticate that by simply looking at it.)


Joten tässä on ongelmana se, että Jimbon omien sanojensa mukaan opettaman satoja vuosia vanhan perinteisen tyylisuunnan jutuista on vain miehen oma sana... Ja se on havaittu aika suuressa määrin todistuskelvottomaksi.

Itse kyllä sanon, että mies on varmasti pätevä jujutsuka. Mutta kyseessä on ehken taas ns. "bigging it", eli ansioiden liioittelu. Tämähän kalahti kaverin nilkkaan myös, kun mies väitti taannoin olevansa myös Brittiläisen savaten guru ja perustaja. Ja mies on myös pätevä "savateur", mutta kun aina pitää puhua p-aa, että ihailu kasvaisi.

Ehken moni havaitsee tietyn kaavan miehen touhuissa.
Sardaukar
kesä 26, 2009, 20.58
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

villem kirjoitti: Tuota noin. Mitä kamppailulajia Jim Shortt opettaa?
Kysymys oli lähinnä sardaukarille.
On muuten helvetin hyvä kysymys!

Jimbo kutsuu sitä Ryoi Shinto Ruy Jujutsuksi.

Kamppailulajien saitilla http://www.e-budo.com" onclick="window.open(this.href);return false; asiasta on keskusteltu vuodesta 2004 alkaen...

http://www.e-budo.com/forum/showthread. ... yoi+Shinto" onclick="window.open(this.href);return false;

(sivusto vaatii rekisteröitymisen, mutta saatatte havaita keskustelun mielenkiintoiseksi)
Sardaukar
kesä 26, 2009, 17.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Tuskinpa kyseessä on nyt sentään ristiretki, en tietääkseni kuulu edes kirkkoon... :smt003

Nettikirjoittelu miehestä tuskin on suhteetonta, jokaisella on sen verran aikaa, että pystyy oman mielipiteensä forumeilla ilmaisemaan silloin tällöin. ;)

Minusta tapaus on varsin mielenkiintoinen, röyhkeydessään varsin erikoinen tapaus ja kyseessä on Suomessa varsin tunnettu henkilö. Enkä yleisesti pidä siitä, että roistoilla menee hyvin. Jos sinä et ota asiaa vakavasti, jotkut muut saattavat...ei näitä tarvitse lukea, jos ei halua.

Meikäläisen kirjoittelut ja muut toimenpiteet nyt ovat pieni pisara siinä myrskyssä, minkä Jimbo itse on onnistunut synnyttämään. Annan mielelläni hieman sivustatukea ARRSEn porukalle, he eivät aio asiasta vaieta ja ovat tehneet sen Jimbolle hyvin selväksi. Ainakin itse tuntemani ja tapaamani ARRSEn asianosaiset ovat hieman eri kaliberia kuin Jimbo, positiivisessa mielessä. Se myöson vähän kuin kunnia-asia antaa toisille ex-ammattisotilaille hieman taustatukea ongelmatilanteissa. Lisäksi en myöskään satu pitämään miehestä, sen sijaan tulen hyvin toimeen monien ex-brittisolttujen kanssa ihan netin ulkopuolisessa elämässäkin.

Joten miksi en silloin tälläin asiasta kirjoittelisi? :p
Sardaukar
kesä 26, 2009, 14.01
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Motiiveista vielä, kannattaa lukea esim. tämä artikkeli:

http://www.cambridge-news.co.uk/cn_news ... ?ID=428154" onclick="window.open(this.href);return false;

A BENEFIT fraudster who falsely claimed to be a Falklands War hero and a military adviser to director Stephen Spielberg has been criticised by veterans.

Jack Livesey, of Springfield Road, Sawston has built a long career as a "military historian" based on his "Army record."

He even used his "years of service" in mitigation when he was found guilty of fraudulently claiming almost £30,000 of disability benefits.

Livesey claimed to have served in the 1982 Falklands War winning the Military Medal for gallantry and to have completed five tours of Northern Ireland while serving in the army from 1972 to 1994.

But a News investigation, prompted by letters from outraged former Paras, has discovered he only served three years in the catering corps during the early 1970s.

The Ministry of Defence (MOD) has no record of Livesey being in the army in the 1990s.

An MOD spokesman said: "Our records indicate Jack Livesey (DOB 15/05/54) only served in the British Army in the Army Catering Corps from December 1971 to April 1974."


Lainaan artikkelista haastateltujen kertomia motiiveja:

Malcolm Simpson, regimental sergeant major of the 2nd parachute battalion during the Falklands said: "There were nine men in the regiment who were given the Military Medal and Livesey is not on the list. I knew every man in the regiment and I cannot remember him.

"I am amazed he has gotten away with it for so long. That he was a serving soldier and has done this shows his esprit de corps.

"I think it is appalling that he should have done this and disgraced the memory of the fallen and those who did receive the medals who do not go around pontificating about it."


Falkland's War veteran Simon Weston, who suffered horrific burns during the conflict, was appalled by Livesey's actions.

He said: "I just find this incredibly sad. I can't understand how he got away with it for so long.

"To trade himself on those genuine heroes and those who have fallen is appalling.

"I feel sad for those people who won it deservedly to find out this man claimed it falsely. It's reprehensible."


Ehkäpä tämä selventää hieman, miksi tietyissä piirissä kyseisenlaisia ihmisiä, joihin Jimbo myös kuuluu, inhotaan niin syvästi.
Sardaukar
kesä 26, 2009, 12.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Mika Luostarinen kirjoitti: Sardaukar, osaatko sanoa millainen on Shorttin tunnettuus Britanniassa? Esim. kamppailupiireissä tai sotilaiden joukossa? Minulla ei ole oikein mittakaavaa tähän tapaukseen, miksi ei vaan ole todettu että taas yksi koijari?
Tällä hetkellä tunnettavuus miehellä on sekä sotilaspiireissä, että kamppailulajipiireissä varsin hyvä.... Ei tosin varmasti hänen haluamallaan tavalla.

Jimbo oli jo aikaisemmin "tunnettu" näistä erikoisista touhuistaan, mutta viime aikoina asia nousi erityisesti esille, kun Jimbo lähti haastamaan taustojansa epäileviä. Ei pitäisi heitellä kiviä, jos asuu lasitalossa.

Briteissä asiaa pitää esillä se, että toisin kuin tällä foorumilla monet, sielläpäin moinen asia otetaan vakavasti, vaikka "Walt"-touhu ei olekaan rikoslain alainen asia, sillä ei saa kunniaa..mainetta kylläkin. Lisäksi, kuten Brittien, niin myös Suomenkin rikoslaissa on ainakin ennen ollut tämäkin:

1 § (24.8.1990/769) Petos. Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

ja

2 § (24.8.1990/769) Törkeä petos. Jos petoksessa

tavoitellaan huomattavaa hyötyä,
aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa,
rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta tai
rikos tehdään käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa


Esiintyminen erään Brittiarmeijan arvostetuimman yksikön jäsenenä taloudellista hyötyä saadakseen täyttää nähdäkseni jollain tavoin nuo kriteerit. Asia on kyllä enemmän moraalinen, mutta jos joku haluaisi vetää Jimbon oikeuteen moisesta, todennäköisesti voittaisi.

Mutta kun se on niin mukava kaveri, huutavat kannattajat.

Niin oli Frank Abagnalekin: http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Abagnale" onclick="window.open(this.href);return false;

Olen Jimbon tavannut ja aivan samanlainen karismaattinen valehtelija. Mies tuli heti mieleen aikoinaan "Ota kiinni jos saat"-elokuvaa katsoessa.

Briteissä asia on erityisen ajankohtainen myös sen vuoksi, että ihan oikeita sotilaita tuodaan Afganistanista sinkkiarkussa tai ilman raajoja harva se viikko. Jimbon sotilaita kohtaan osoittama halveksunta, miestä suoraan lainatakseni "glorious military careers (NOT)", ei oikein miehen oman taustan valossa uponnut hyvin tuossa tilanteessa.

Jimbolla on aika hauskoja papereita, aika moni niistä on esillä ARRSEn asiaa koskevissa ketjussa. Ruotsin Hemvärnetiltä annettu todistus hänen pitämästään kurssista tai Eestin Kaitseliitin samanmoinen ei todellakaan todista miehen sotilastaustaa. Ei myöskään SAS Associationin laminoitu "pääsylippu" Harrodsin tavaratalon takana olevalle klubille (tätä Jimbo mielellään esittelee) ei todista miehen olevan SAS:n jäsen. Kyseiselle klubille tarvitsevat moiset ainoastaan kirjailijat ja lehtimiehet, jotka eivät ole yleisesti tervetulleita. Sattumakohan on, että Jimbo julkaisi Ospreyn kautta kirjan SAS:n uniformuista siihen aikaan, kun väitti olleensa niin kova jätkä että oksat pois.

Olen ensimmäinen pyytämään anteeksi, jos Jimbo pystyy todistamaan olleensa ihan oikea sotilas... Ei kyllä taida se päivä koittaa. Olen itsekin miehen taustoja selvitellyt viranomaisilta ja mielestäni paras kommentti on ollut "Int nuisance". :lol: Termin selitykset ovat varsin kuvaavia ja Jimboon sopivia: http://www.arrse.co.uk/wiki/Int_Nuisance" onclick="window.open(this.href);return false;

Olen tavannut muutamia IBA:n jäseniä, ihan päteviäkin kavereita jotka ovat tuolle alalle työllistyneet. Ei minulla ole mitään IBA:ta vastaan, Jim Shortt vaan nyt sattuu olemaan kävelevä loukkaus Brittiarmeijaa ja kaikkia muitakin ammattisotilaita kohtaan ja henkilökohtaisesti tunnen suurta vastenmielisyyttä miehen valehtelua ja yleistä pelletouhua kohtaan. Jokainen, joka on Jimbon touhuja näkö- ja kuuloetäisyydeltä seurannut, tietää mitä tarkoitan. Ehkä järjestön kannattaisi vaihtaa DG:tä, täyspäisiä kavereita varmasti organisaatiosta löytyisi hommaan.

Muuten vielä, asia jonka olen jo ehkä aikaisemminkin sanonut. Varokaa kaikkia, jotka sanovat olevansa "SAS-trained bodyguards". SAS ei kouluta henkilönsuojausta ja se yksikön henkilöstö, jonka katsotaan ko. koulutusta tarvitsevan, lähetetään Royal Military Policen n. 3kk kestoiselle kurssille. Noin kuluttajansuojan kannalta ehkä maininnan arvoinen tieto.
Sardaukar
kesä 25, 2009, 09.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Kamppailulajiopettajan taustat

Kuten eräät aikaisemmin ketjussa sanoivat, että Jimbolla on "dokumenttipläjäys" taustojensa todistamiseen. Varmaan sama "plajäys", jolla koetti meikäläistä haastaa oikeuteen. :badgrin: Siitä ajatuksesta Jimbo luopui hemmetin nopeasti, silloin kun joutuisi esittämään ihan oikeita virallisia dokumentteja. Ne taas kaverilta puuttuu aika lailla täysin. Jimbon kavereiden kirjoittamia suosittelukirjeitä kyllä on, kuten tämä, jonka perusteella Brian Ware sai kenkää työstään:Kuva


Asiasta voi lukea The Sun-lehden artikkelista:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 183915.ece" onclick="window.open(this.href);return false;Minua ei tietysti tarvitse uskoa, mutta luulisi Cabinet Officella olevan enemmän painoarvoa.

Jimbolta puuttuu esimerkiksi "Red Book" eli British Army discharge papers. Sen esim. sivuilla 2 ja 5 luetellaan palveluspaikat ja palveluksessa ansaitut kunniamerkit jne. Joten ilman sitä Jimbon on ihan turha väittää olevansa ex-sotilas. Jos se on sattunut hukkumaan, sen voi tilata brittien MoDsta lähettämällä sinne vaikkapa kopion passistaan pyyntökirjeen mukana. Joten Jimbo ei voi väittää, että se olisi hankala saada...ja jokainen Brittiarmeijan sotilas saa nuo paperit palveluksen päättyessä.

Kunniamerkeistä puheenollen, Jimbolla pitäisi olla tämän seuraavassa kopiossa esitellyn (joka on meikäläisen dokumenttipläjäyksestä) instanssin kutsuja pilvin pimein, kunniamerkkiensä määrän perusteella. Kunniamerkit kun Briteissö myöntää kuningatar. Tietysti itselle myönnetyt ja eBayn kautta ostetut mitalit saattavat olla toinen juttu... Mutta tämä pienenä vihjeenä, että saatan tietää edes jotain mistä puhun:


Kuva

Kumma juttu, että noinkin kovaa kaveria ei ole enemmän kutsuttu tapaamisiin. Jopa minut on, tosin tietysti taustojen täytyy olla kunnossa ja asiaan täytyy olla jotain perusteita...

Jos porukka haluaa jatkaa valon ja varojen kantamista säkillä Jimbon pimeään tupaan, se ei ole meikäläiseltä mitenkään pois. Mutta tuskin kukaan voi enää sanoa, ettei ole varoitettu.
Sardaukar
kesä 13, 2009, 22.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajiopettajan taustat
Vastaukset: 594
Luettu: 39588

Jim Shortt

DeusVult kirjoitti: Minun mielestäni se on kyllä ihan ymmärrettävää, että asian tiimoilta on nämä oikeat sotilaat käyneet vähän kierroksilla... he kumminkin pistävät duunissaan henkensä likoon "for king and country", toisin kuin herra "paroni", joka ratsastaa erikoisjoukkojen maineella vaikka omaa vähemmän sotilaskoulutusta kuin suomalainen varusmieskoulutuksen käynyt reservin jääkäri. Ja ymmärrän hyvin senkin, että joku joka pitää hallussaan suvussaan todistettavasti 800 vuotta kulkenutta arvonimeä saattaa hieman katsoa kieroon kun joku myöntää itse itselleen vastaavan tittelin. Eikä kyse ole siitä että heppu olisi vähän kavereilleen puhunut ohi suunsa, vaan mies on systemaattisesti ja tietoisesti vedättänyt koko maailmaa (siltä osin kuin maailma hänet tuntee) jo vuosien ajan.

Sillä, onko Shortt kova myllyttäjä vai ei, ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Tappeluteho ei ole ainoa ihmisen arvoa määrittävä asia maailmassa. Kyseessä on lähinnä törkeä petos, jonka uhreja on lukuisia, ihan viranomaistahoja myöden. Asian kuittaaminen hekottelulla tyyliin "no onhan näitä sen juttuja aina näissä piireissä vähän naureskeltu...", on mielestäni merkki hieman erikoisesta arvopriorisoinnista.

En itse olisi voinut asiaa paremmin ilmaista, siksi lainasin. Jos joku ei tuosta ymmärä, ei tietoisesti halua ymmärtää.

Jimbo on säälittävä roisto...ja motiivi asian esille tuomiseksi täälläkin (joidenkin lujasta vastustuksesta huolimatta) oli Jimbon esittämä uhkaus meikäläistä kohtaan. En siis asioita alkanut levittelemään pelkästä yleisestä hyvästä. Toisin kuin Jimbo, olen kuitenkin muitakin valoja (tai juhlallisia vakuutuksia) käynyt läpi, kuin sen että "vannon puhuvani tårta på tårta ja valehtelevani taustoistani". Sanasta miestä, sarvesta härkää.

Tarkemmin, ihan oikeilta ihmisiltä asiaa selvitettyäni, pikkasen jo harmittaa, että olen käyttänyt moisen pellen takia varsin paljon aikaa.

Kari varmasti hyväksyisi myös kaverin, joka kantaisi Talvi- ja Jatkosodan muistomitaleita ihan sen takia, että se on niin kova antaan turpaan. Jostain syystä Jimbo edelleen kantaa "hauskassa" mitalikokoelmassaan Belgian WW1 ja WW2 muistomitaleita.

Mitähän isänne ja ne jotka olivat kovan paikan edessä miehestä ajattelisivat?