Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Risto R
maalis 6, 2012, 10.28
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 15023

Miekkaseppiä

Aihki kirjoitti: Oma lukunsa on sitten lähi-idän Damaskus-terät, jotka oli tehty aivan eri menetelmällä ja joissa kuviointi muodostui karbidien järjestäytymisestä.
Jep, jotka o(li)vat siis oikeasti Intialaista wootz terästä.
Risto R
maalis 6, 2012, 08.02
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 15023

Miekkaseppiä

Kuviohitsattu teräs ei kadonnut euroopan markkinoilta sen takia että sen tekoa ei enää taidettu, vaan siksi ettei sitä enää tarvittu. Yksi kuviohitsauksen käytön suurimmista syistä oli se että sillä saatiin sekä homogenisoitua muutoin epätasalaatuista terästä, että tarvittaessa jatkettua kalliimpaa ja harvinaisempaa esim hiilipitoisempaa terästä huonompilaatuisella teräksellä. Siinä vaiheessa kun euroopassa opittiin tekemään suhteellisen homogeenista ja tasalaatuista terästä valmiiksi materiaaliksi, luovuttiin työläästä ja virheherkästä kuviohitsausmenetelmästä.

Tosin asiakkaat eivät ihan heti hyväksyneet tätä muutosta sillä tuon aikakauden loppupuolen miekoista on löydetty paljon sellaisia esimerkkejä, missä miekan lappeeseen on taottu ohuet paneelit kuviohitsatusta teräksestä ikään kuin näyttämään että seppä on tekijämiehiä. Loput miekasta sitten oli uudempaa materiaalia...
Risto R
helmi 7, 2012, 15.59
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 15023

Kaunein/hienoin ase

Ohan noita muutamia Cervenkasta lähtien, Ensifereihin ja muihin. Osalla sivuilla ei puhuta lontoota sanaakaan, mutta e-mailia lähettämällä sen englannin taso kyllä selviää. Itse hommasin aikoinaan tuollaisesta nyrkkipajasta terävän mittojen mukaan ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Tosin se lafka on jo nurin nykyään. Vaatii vähän foorumi/sivusurffailua ja uskallusta. ;)
Risto R
syys 14, 2010, 10.31
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Miekkaseppiä
Vastaukset: 40
Luettu: 15023

Miekkaseppiä

Joo, mie oon muistaakseni käsitellyt noita. Hieman liian vähän terässä auktoriteettia. Eli jos noi ois oikeita teräviä, niin ei välttämättä ihan parhaita leikkureita. Mutta makunsa kullakin. Muutenhan ne oli ihan kivan oloisia, pitäs käyttää pidempään että voisi sanoa kestävyydestä mitään. Itseäni kiinnostaisi mitä tuolta sepältä maksaisi tilata jokin muun tyyppinen miekka. Esim. jonkin asteisella häkkyräkahvalla varustettu sidesword tai vaikkapa spadone.