Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

AMH
loka 31, 2013, 17.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tietotekniikka kouluaineena
Vastaukset: 46
Luettu: 3194

Re: Tietotekniikka kouluaineena

Mietinpä tässä omaa lukioaikaani. Minulle opetettiin siellä cad-piirtämisen perusteet, html:ää sekä digitaalitekniikkaa. Mm. loogiset ehdot, valintalausekkeet ja silmukat tulivat näin tutuiksi, ja ohjelmoitiin siellä jotain yksinkertaista plc:täkin.

Lisäksi meille opetettiin mikroprosessoritekniikkaa. Ohjelmoimme siis jotain yksinkertaisia juttuja asm:lla. Esimerkiksi pyörittämään luvut 0:sta 9:ään led-segmenttinäytöllä ja sen sellaista. Tällä kurssille opimme myös binääri-, oktaali- ja hekaadesimaaliluvut sekä yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakokaskut binääriluvuilla. Varsinaista ohjelmointia meille ei opetettu.
AMH
loka 30, 2013, 18.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tietotekniikka kouluaineena
Vastaukset: 46
Luettu: 3194

Re: Tietotekniikka kouluaineena

Itsestäni tuo muiden aineiden lomassa tapahtuva tietotekniikan opettaminen kuulostaa järkevältä. Ohjelmoinnista ja tietokannoista voisi mahdollisesti opettaa samana "aineena".

Näkisin että ohjelmointi kannattaisi aloittaa aivan perusteista, eli mitä ovat tietotyypit, muuttujat jne. Eli perusteoriaa aluksi. Myöhemmässä vaiheessa voisi opettaa olio-ohjelmointia ja tässä vaiheessa tuoda myös jonkin ohjelmointikielen mukaan.

Tietokantojen suhteen samalla periaatteella. Aluksi perusteoriaa siitä kuinka relaatiokanta rakentuu ja myöhemmässä vaiheessa sql -kyselyjen kirjoittamista. Tosin tietokantojen osalta olisi varmaan hyvä käsitellä myös nosql -kantoja ainakin jollain tasolla.

Käsittääkseni yliopiston pääsykokeissa pitäisi jo osata ohjelmoida (ainakin jonkin verran) mikäli haluaa opiskelemaan tietotekniikkaa, eli tähän ainakin saisi vähän paremmat eväät, jos lukiossa opetettaisiin tietotekniikkaa.

Mitä tulee ohjelmoinnin ulkoistamiseen, se ei uskoakseni poista tarvetta ohjelmoinnin opiskelulle. Jotta ohjelmointi olisi mahdollista ulkoistaa, vaaditaan erittäin hyvä/tarkka arkkitehtuurisuunnitelma, jotta eri osa-alueet voidaan pilkkoa ja kuvata tarpeeksi tarkalla tasolla. Jotta tämä olisi mahdollista, täytyy osata ohjelmoida. Eihän esimerkiksi taskulaskimetkaan poista tarvetta laskennon osaamiselle, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.