Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

PDC
marras 21, 2012, 22.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Laiton lataaminen (ns. warettaminen)
Vastaukset: 798
Luettu: 56557

Laiton lataaminen (ns. warettaminen)

Tapani kirjoitti: Voiko pitää paikkansa, että ovat itse laittaneet sen tiedoston jakoon? Onko se ollut siis toimiva vai toimimaton? Ei taida kyllä ihan mennä lainkaan mukaisesti, oli kummin päin vaan.
Facebook statuksesta
Seuraavana ehtoona sitten tyttö valitteli löytäneensä kyllä kappaleita, mutta ei saanut niitä jostain syystä toimimaan. Jotain oli kuuleman mukaan saanut "ladattuakin", mutta kappaleet eivät tuottaneet kuin virhe-ilmoituksia tietokoneen näytöllä. Ei sydän kestänyt tuota pienen ihmisen tuskaa, joten marssimme paikalliseen prismaan, ja ostin tytölle tuon Suomen ykkösartistin CD:n.
" onclick="window.open(this.href);return false;
PDC
marras 21, 2012, 11.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Laiton lataaminen (ns. warettaminen)
Vastaukset: 798
Luettu: 56557

Tekijänoikeudet nyky-yhteiskunnassa

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/l ... en/a857948" onclick="window.open(this.href);return false;
Lapsi latasi Chisun levyn "vahingossa" - 600 euron lasku ja poliisi takavarikoi koneen


Helsinkiläismies kertoo lapsensa laittomasti lataaman cd-levyn johtaneen ensin 600 euron korvausvaatimukseen ja sitten kotikoneen takavarikkoon.

Mies kertoo Facebookissa saaneensa Ttvk:lta 600 euron korvausvaatimuksen. Hän sanoo myöhemmin ostaneensa kyseisen levyn lapselleen, joka halusi esikuunnella sitä ennen ostoa. 9-vuotias oli isän kertoman mukaan päätynyt ilmeisesti ymmärtämättömyyttään lataamaan levyn vertaisverkosta, jolloin tiedostoja tulee samalla jakaneeksi muille käyttäjille.

Isä kieltäytyi maksamasta korvaussummaa. Sen seurauksena poliisin talousrikosyksikkö haki nyt tietokoneen tutkittavaksi.
Kanattaa lukea se facebook teksti. Järjettömin oli tämä kohta
Homma siis huipentui tänä aamuna kun kaksi talousrikospuolen konstaapelia soitti ovikelloa klo 08.17 kotietsintälaput käsissään ja vaativat tyttäreni tietokonetta mukaansa. Kun unenpöpperössä tuumasin että olisiko minun nyt aika soittaa asianajajani paikalle, totesivat he sen olevan lopputuloksen kannalta turhaa, kone lähtisi tutkintaan joka tapauksessa. (Siis tästä "latauksesta" on jo vuosi aikaa...???).

Vielä ennen poistumistaan asunnosta tyttäreni kone kainalossa, sanoi tuo konstaapeli minulle että "jos maksat sen korvaus summan, joka ei heidän "tietääkseen" ole "edes" nelinumeroinen, tippuvat heidän hanskansa tämän jutun suhteen välittömästi, eli eikö olisi vain kaikkien kannalta helpompaa jos maksaisin sen pikimmiten??? Siinä vaiheessa viimeistään leukani loksahti kolahtaen eteisen lattialle, enkä ollut enää varma olenko hereillä vai unessa?

Siis tämä jutun tutkija, rivien välistä suositteli, että tyhjennän lompakkoni ja pidän perhettäni nälässä seuraavat kaksi viikkoa, jotta he saisivat tämän jutun pois käsistään? Mitä Vi...a, näinkö se hoituu?
MUOKKAUS: Sekä tämä kohta, aikaisemmin tuossa tekstissä. Ei voi käsittää...
Sitten viime keväänä sain sähköpostin joltain asianajajalta, joka ilmoitti minulle vaativansa korvauksen laittomasti levittämästäni äänitallenteesta, jota olin hänen mielestään levittänyt Pirate Bay- nimisessä tiedostojenjako domainissa. Piti maksaa 600 € ( KUUSISATAAEUROA) tilille (tilinumero oli mukana?!), ja allekirjoittaa vaitiolosopimus, jonka mukaan en saa kertoa tästä mihinkään / kenellekkään koskien korvaus summaa, määrää tai syytä. Ensivaikutelma oli vahva nigerialaistyyppinen-kirje, mutta avattuani liitetiedostot ja tarkistettuani taustat tästä "asianajajasta", vastasin kuitenkin sähköpostiin kysyen noin lyhennettynä, että mistä vitusta nyt oli kysymys?

[...]

Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, joten otin taustoista selvää, ja kävi ilmi että nämä instanssit olivat ITSE LADANNEET TUON CHISUN LEVYN NETTIIN, ja kyttäsivät siellä ketkä bittinikkarit alkavat sitä laittomasti lataamaan!!!???