Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

NJN
touko 8, 2010, 23.52
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käsittämättömiä jumppasankareita
Vastaukset: 310
Luettu: 67049

Käsittämättömiä jumppasankareita

kollegiassessori kirjoitti:
NJN kirjoitti: Painoilla treenaaminen ei ole ainoa ja oikea vaihtoehto, mutta pirusti nopeampi ja helpompi. Esim. voimistelijoiden treenitunnit ovat aivan eri planeetalta verrattuna saliharrastajien vastaaviin, ja toki lajiharjoittelu on aloitettu useimmiten ennen kouluikää. Eiköhän vastaus voimistelun huippujen järkyttäviin käsiin löydy pitkälti geenipuolelta, perttiperuspotari ei saavuta vastaavia vaikka kuinka hinkkaisi itku kurkussa hanskaa jokaisesta mahdollisesta kulmasta. Alle 2*op kyykky ei urheilevalta nuorelta mieheltä ole kovinkaan kaksinen tulos, vaikka voimaharjoittelun osalta olisikin aloittelija.
Kaikissa lajeissa huiput kuitenkin ovat juuri niitä geenipommeja joiden treenitunnit hakkaavat kattoa, että en ihan 100% tuohon usko. Millä perustelet nopeutta?
Mihin et nyt tarkalleen usko? Keskiverto saliharrastaja treenaa alle 5h/vk, tuntemani voimistelijat harjoittelivat n. 10-vuotiaina 6-10h/vk, myöhemmin jopa 12-15h/vk. Kenestäkään näistä ei tullut menestyjää edes kansalliselle tasolle, joten mistään ylivertaisista geeneistä ei ollut kyse. Yritin aikaisemmassa postissani lähinnä sanoa, että samaan lopputulokseen pääsee vapaillapainoilla moninkertaisesti nopeammin. Mitä tarkoitat nopeudella tässä yhteydessä?
NJN
touko 4, 2010, 23.45
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käsittämättömiä jumppasankareita
Vastaukset: 310
Luettu: 67049

Käsittämättömiä jumppasankareita

kollegiassessori kirjoitti:
injunjack kirjoitti: keskivartalon hallinta kohdilaan

[youtube][/youtube]
Mua kiinnostaa kovasti miten tohon kuntoon pääsee. Painoilla tehty treeni esitetään hyvin usein ainoana ja oikeana vaihtoehtona, mutta esimerkiksi voimistelijat ja balettitanssijat ovat ihan järkytävässä kondiksessa vaikkei levytankoon olla koskettukaan.

Hyvänä esimerkkinä on myös yksi tuntemani jalkapalloilija, joka pienellä treenillä kyykkäsi reippaasti 120 kiloa, itse ollessaan 70 kiloinen. Voimailuun ei tutustunut ennen kuin kahdeksantoistavuotiaana, mutta runsas kirmailu ja spurttailu nurmikolla pienestä pitäen on antanut mahkusti voimaa koipiin. Samalla tavalla olen omassa kehossani huomannut kovaa lihastenkasvua ja massanlisäystä kuulailun myötä, 8 kiloa lisää painoa vuodessa, enkä käyttänyt kuin yhtä 20 kilon kuulaa. Jotain ihme möykkyjäkin kasvoi sinne tänne.

Aloitin toissaviikolla näiden ajatusten innoittamana lihaskuntopainoitteisemman treenin, ja esimerkiksi neljä minuutin satsia ihan peruspunnerruksia (minuutin sisällä niin monta kuin jaksaa) alkaa tuntua äkkiä aika goatselta.

Raportoin sitten miltä tuntuu, kun tuloksia alkaa joskus näkyä. Topikkiin liittyen vähän parkouria päälle. Pirunmoisia pomppuja noiltakin lähtee.

[youtube][/youtube]

Painoilla treenaaminen ei ole ainoa ja oikea vaihtoehto, mutta pirusti nopeampi ja helpompi. Esim. voimistelijoiden treenitunnit ovat aivan eri planeetalta verrattuna saliharrastajien vastaaviin, ja toki lajiharjoittelu on aloitettu useimmiten ennen kouluikää. Eiköhän vastaus voimistelun huippujen järkyttäviin käsiin löydy pitkälti geenipuolelta, perttiperuspotari ei saavuta vastaavia vaikka kuinka hinkkaisi itku kurkussa hanskaa jokaisesta mahdollisesta kulmasta. Alle 2*op kyykky ei urheilevalta nuorelta mieheltä ole kovinkaan kaksinen tulos, vaikka voimaharjoittelun osalta olisikin aloittelija.
NJN
huhti 30, 2010, 22.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käsittämättömiä jumppasankareita
Vastaukset: 310
Luettu: 67049

Käsittämättömiä jumppasankareita

[youtube][/youtube]

Huipputason kiekonheittäjä jumppailee, ehdottoman motivoivaa.