Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Groat
touko 27, 2005, 02.33
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kiinalainen kumarrus
Vastaukset: 13
Luettu: 3175

Kuten KungfuMiäs sanoi, tervehtimistapoja on erilaisia, ja niiden merkitykset vaihtelevat opettajan mukaan. Tapa on hyvin vanha ja erittäin harva kiinalainen enää tietää edes noista tervehdyksistä, niiden muuntumisista ja historiasta.

Qing-hallinnon loppupuolella noita salaseuroja oli enemmän kuin laki sallii, varsinkin Guangdongin(Kanton) maakunnassa ja sen ympäristössä. He kehittelivät sitten omia tervehdyksiään, ja koska monet ottivat kamppailulajeja omakseen ja siirsivät kumarruksiaan niihin. Tämän takia Hung Garissa, Wing Chunissa ym. on omanlaisiaan tervehdyksiä.

Jotkut kiinalaiset opettajat vaativat myös ns. japanilaista kumarrusta, eli kädet reisien päälle ja nuppi puolitankoon.

Totuushan on se, etteivät shifut siitä suutu, jos vetelet vähän miten sattuu. Kunhan muistat hymyillä iloisesti. Lajeissa sitten tietenkin lajinmukaisesti.

Yhdellä kädellä ei taideta ensinkään kumarrella maallikoiden keskuudessa, sitä harrastavat lähinnä Chan-buddhalaiset munkit. Kaksi kättä kämmenet yhdessä on kunnioittava kumarrus, joka tehdään Buddhalle, sekä apoteilla ja munkeille. Thaimaassahan tätä käytetään ihan normaalina tervehdyksenä (Wai Kru).