Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 6 tulosta

Antti
touko 22, 2020, 11.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Ihan järkevä keino oppia taitoja on rakentaa harjoitus, jossa pyritään johonkin tavoitteeseen tiettyjen rajoitteiden puitteissa "omalla luontaisella" tavalla. Tavoitteen vaatimukset ja harjoittelussa asetetut rajoitteet sitten karsivat ei-toivottavat elementit pois ja ohjaavat tekemistä oikeaan suuntaan. On tietysti huono sanavalinta puhua "luontaisesta", koska harjoittelun idea on varmaan aika lailla aina tehdä toiminnasta jotain muuta kuin mikä on ihmiselle "luontaista".
Antti
touko 21, 2020, 18.10
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Jusukin kirjoitti:
touko 21, 2020, 16.15
Yleisestiottaen ne voimaa tuottavat pyöritys-liikkeet on lyöntiä ennen tapahtuva kiihdytys. On vaikeaa ja ehkä turhaa tehdä siitä yhtä pyörähdystä pidempää, vaikkakin viimeiseen pyörähdykseen ja lyöntiin voi olla helpompi lähteä, jos esine on jo liikkeellä.
Selvä (kai). Sain ensin sen käsityksen, että pyörityksen tavoitteena olisi tuottaa voimaa lyöntiin. Videollahan kepin pyörimisliike pysähtyy, minkä jälkeen teet pyörähdyskiihdytyksen lyöntiin.
Jusukin kirjoitti:
touko 21, 2020, 16.15
Mielestäni toimintaa voi arvioida tolkullisesti vain tavotteiden kautta.
Tuskin löydät ketään, joka olisi eri mieltä tästä. ;)
Jusukin kirjoitti:
touko 21, 2020, 16.15
Martial Art näkökulmasta esittämäni pyöritystekniikat sopivat tilanteisiin, jossa arvioidaan tekniikan sulavuutta ja tyyliä, ehkä elokuvan taistelukohtaukseen
Ymmärränkö oikein, että sinulle "martial art" tarkoittaa ensisijaisesti performanssia? Kannattaa miettiä, onko tällaisella sanankäytöllä potentiaalia tulla väärinymmärretyksi.

Onko muuten Ben Spatzin kirja What a Body Can Do tuttu? Tai julkaisunsa Journal of Embodied Research, joka ilmestyy videoartikkeleiden muodossa? Saattaisi ehkä kiinnostaa.
Antti
touko 20, 2020, 21.24
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Jusukin kirjoitti:
touko 20, 2020, 20.49
Edellisessä videossa sanottuun liittyen oliko ajatus, että tämän videon alussa tapahtuva kepin pyörittely (0:01–0:10) tuottaa voimaa kohdassa 0:12 näkyvään lyöntiin? Vai että lyöntiin liittyy vain sitä ennen tapahtuva pyörähdys?
Antti
touko 17, 2020, 16.51
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Minusta keskusteluun täällä pitäisi lähtökohtaisesti osallistua kirjoittamalla viestejä eikä videoimalla itseään puhumassa. Videolla on kyllä kaksi kohtaa, joissa videomuoto on periaatteessa perusteltu. Ensimmäinen on kohta (9:50-11:20), jossa Jusukin selittää flow'ta ja näyttää ensin pari lyöntiä viemäriputkella, sitten pyörittelee sitä ja lopuksi ensin pyörittelee ja sitten lyö. Ideana viimeksi mainitussa on "kerätä momenttia", eli lyönnin on ilmeisesti tarkoitua sitä edeltävän pyörittelyn jäljiltä olla voimakkaampi. Epäselväksi ainakin minulle jää, haetaanko tässä jotain kiekonheiton pyörähdystekniikan tapaista voimantuottoa, vai onko taustalla jonkinlainen videopelimäinen ajatus lyönnin lataamisesta. Toinen kohta on lopussa (23:41-24:05), jossa ilmeisesti demotaan ketjun alussa käsiteltyä yhteyttä veitsenheiton ja lyönnin tekniikan välillä heittämällä veitsi ja lyömällä kyynärpäällä. Onko tässä tarkoitus näkyä, että kyseiset liikkeet ovat jotenkin erityisen samanlaisia?
Antti
touko 12, 2020, 11.01
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Jusukin kirjoitti:
touko 11, 2020, 21.14
Komban perus asetelma muistuttaa etäisyydeltään ja liikemuodoiltaan Thai nyrkkeilyn lähiottelua, joten ajattelen että Muay Thai olisi sopiva testiasetelma onko kombaamisesta hyötyä kamppailussa.
Onko tämä arvon raadin mielestä sopiva asetelma?

Olen harrastanut Thai nyrkkeilyä muutaman kuukauden ja varhaisen vaiheen testit vaikuttavat lupaavilta. Improvisaation kautta opitut liikemuodot toimivat mainiosti sekä puolustuksessa, että hyökkäyksessä.
Jotta vakavampaa testiä voi tehdä harjoittelen lajia hyvässä valmennuksessa ottaakseni osaa salikisoihin ja ottelut kuvataan nauhalle.
Eikö tämän "testin" ole tarkoitus testata kombaa? Eikö komban testaamiseksi thainyrkkeilyottelussa mielekkäintä olisi suoraan kombapohjalta otella thainyrkkeilijöitä vastaan? Jos harrastat thainyrkkeilyä eli otat vastaan thainyrkkeilyvalmennusta (eli oletettavasti teet treeneissä thainyrkkeilyä etkä itse keksimiäsi liikkeitä) ja ottelet saamiesi oppien mukaan, on aika kyseenalaista puhua komban "testaamisesta". Asia vaikuttaisi olevan juuri kuten aika moni on täällä jo todennut, että kombaharjoittelu ei tuota etkä edes itse ajattele sen tuottavan mitään kamppailullisesti hyödynnettävissä olevaa taitoa.
Antti
touko 11, 2020, 18.03
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 424
Luettu: 112803

Komba

Jusukin kirjoitti:
touko 11, 2020, 16.38
Pohjimmiltaan minä kehitän toiminnalliseen vuorovaikutukseen alustaa, jota käyttäjä pystyy hallinnoimaan ja soveltamaan, jotta harjoitteen toteuttaminen on sekä mielekästä, että hyödyllistä itselleen.
Jusukin kirjoitti:
touko 11, 2020, 17.27
Tarjoan vapaamuotoista sovellusympäristöä, jossa pelin/leikin-omaisin keinoin omia kykyjä voi teroittaa. Tämä toimii myös, vaikka kummoisia kykyjä ei olisi, jolloin kyse on hyvän perusliikehdinnän ja vuorovaikutuksen opettelemisesta.
Jusukin kirjoitti:
touko 11, 2020, 17.27
Komban peruslähtökohta on edelleen luoda taistelu, joka improvisaatioon pohjautuvana skenariona mekanistisesti toimii ilman, että siinä kilpaillessa tarvitsee käyttää voimaa. Tällöin liikutaan lähtökohtaisesti oman tilan ja sen menettämisen ehdoilla. Helppo sovellus on 'selkähippa', jos sinua kosketaan selkään liiku pois alta.
Yllä olevat lainaukset oletettavasti pyrkivät kuvaamaan sitä, mitä teet. Tulkitsen niin, että kehittämäsi toiminnan vuorovaikutuksen alusta on tämä "taisteluksi" kutsumasi improvisaatiopeli, ja tämän alustan soveltaminen tarkoittaa ilmeisesti jonkin tietyn säännön käyttämistä sitä ohjaamaan, kuten selkähippa tai toisen työntäminen. En epäile, etteikö tällaisesta perusliikehdinnästä olisi samanlaista hyötyä kuin kevyestä tanssista tai liikunnasta yleensä, mutta miten tarkalleen ottaen tämän on tarkoitus tuottaa harjoittajalleen kamppailussa hyödynnettäviä taitoja? Vai onko?