Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

SotaRonsu
syys 16, 2010, 19.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4849

Sienestäminen

Mulla se menee juuri niin päin, että mieluummin kerään käyttösieneni itse kuin maksan niistä. Juuri siksi, koska se kerääminen on kivaa. Se, joka ei niistä touhuista tykkää niin varmasti mieluiten ostaa kaiken jostakin.

Vähän off topiccina -postini ensimmäiset kaksi lausetta pätee kohdaltani myös marjoihin niin kuin myös kalastukseen ja metsästykseen. En esimerkiksi ikipäivänä maksaisi vaikka kuhafileestä kaupan/kauppahallin hintoja (eli ainakin täällä päin 25-30e/kg!! :o ). Jos joskus siinä pisteessä olen, etten enää itse pysty kalastamaan niin jäänevät sitten moiset herkut syömättä kokonaan. Ei olis hitto vie varaa enkä kyllä periaatteesta muutenkaan maksaisi niin paljon. Mutta on tosiaankin kyse siitä mistä kukakin tykkää. Harrastuksia ne on nää metsässä ja luonnossa könyämisetkin ja niistä saa yleensä aina jotain hyvältä maistuvia sivutuotteita. Silloinhan se kannattaa. :)
SotaRonsu
syys 15, 2010, 19.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4849

Sienestäminen

Jos meinaa oikein kunnolla rahoiksi pistää herkkutattien keruulla niin kannattaa sitten keskittyä lähinnä 1. ja 2.luokan sieniin. Sen verran voin sanoa kokemuksesta kun Dalla Vallelle vietiin erä tänä syksynä. Ohimennen nimittäin marjankeruun sivussa kerättiin yhtenä päivänä pari makkaralaatikollista tatteja ja saatiin niistä vähän päälle 20 euroa, kun jätettiin erästä kolmosluokan sienet kokonaan myymättä (lähes puolet koko satsista), koska niistä saa vain 0,50e/kg ja ne olisi pitänyt vielä perata paikan päällä ennen punnitusta. Ei katsottu sen vaivan arvoiseksi. Ykkösistä sai tänä kautena 5e/kg ja kakkosista 2,5e/kg, mutta ne punnittiin ihan kokonaisina sen kummemmin silpomatta. Kun otetaan huomioon, että sienten ostopiste sijaitsi suoraan matkamme varrella sienimestoille, niin ettei viennin takia tarvinnut lähteä mihinkään poikkeamaan, niin olisihan tuolla jonkun verran tehnyt aika helposti lisätiliä, jos olisi kaikki sienet olleet vähintään 2-luokkaisia. Olisi siinä 40-50 euron tienoille varmaan päästy.

Niin ja luokitushan menee siis niin, että 1-luokkaan kuuluvat valkopilliset sienet, 2-luokkaan pilleistä hiukan kellastuneet ja 3-luokkaan pilleistä vihertyneet.

Itse ainakin pidän sienestystä vielä marjankeruutakin helpompana touhuna. Ei tarvitse edes kyykkiä jatkuvasti. Vastasin äänestykseen, että lukuisia kertoja. Suppilovahverot, tatit, kantarellit, lampaankäävät, vaaleat orakkaat, mustat torvisienet ja rouskut ainakin kuuluvat jokasyksyiseen keruuvalikoimaan. Jos sattuu kohdalle osumaan ukonsieniä, niin sitten voi jo juhlia! :D