Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

tabitha
helmi 21, 2014, 17.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Voimaliikkeet
Vastaukset: 842
Luettu: 77967

Voimaliikkeet

Aha, okei. Teen kaikkia liikkeitä jotain 10-15kg maksimia pienemmillä painoilla ja jotain 3-7 toiston sarjoja. Tossa 60kg kyykyssä (painan itse about saman verran) oli se että halusin kokeilla pystynkö edes kyykkäämään sitä ja ajattelin että jos sitä yhtään väsyneempänä yrittää niin loukkaantumisriski kasvaa. Olin toki lämmitellyt eka.

Hidasta edistystä tapahtuu tässäkin, lähinnä niin että 5 toiston sarjoja tein puoli vuotta sitten 45 kilolla, nykyään 55 kilolla. Vahvasti veikkaan että tekniikassa on jotain korjattavaa. Rivessä oli joskus maksimi 30 kiloa, sit tuli osaava kaveri opettamaan ja parin treenikerran jälkeen pystyin tekemään 50 kilolla.

Mut kokeilen kyllä ens kerralla tota obmijoyn ohjelmaa.
tabitha
helmi 20, 2014, 23.27
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Voimaliikkeet
Vastaukset: 842
Luettu: 77967

Voimaliikkeet

Mikä suhde pitäisi jalkakyykyssä olla täyskyykyllä ja puoli- tai neljänneskyykyillä? Olen aina mennyt ihan alas (pohkeet reisiä vasten) ja kyykkymaksimi on pysynyt vuosia samoissa lukemissa. Kannattaisiko treenata isommilla painoilla vajaalla liikeradalla, tai treenata muita kuin perus kyykkyä?
tabitha
helmi 20, 2014, 19.18
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Voimaliikkeet
Vastaukset: 842
Luettu: 77967

Voimaliikkeet

PDC kirjoitti: Paljon kuulee, että hauiksia ei "tarvitse" treenata. Mutta eiköhän maalaisjärjellä ainakin ajateltuna, vahvemman ja isomman hauiksen luulisi olevan hyödyllisempi kuin pienen hauiksen, mitä tulee puntteihin, tai kamppailuun. Onko näin ja miksi?
Ainakin painilajeissa tarvitsee hauiksia monissa liikkeissä missä vedetään kaveria itseä kohti, ja se auttaa myös joidenkin käsilukkojen puolustamisessa. Lyöntilajien harrastajat haluaa usein treenata ojentajia, mutta käsittääkseni yläkehon räjähtävyyden parantaminen punttitreenillä vaatii tasapainoa eli kaikkien lihasten, myös hauisten treenaamista.

Tosi paljon näkee punttisaleilla jätkiä joilla on aika suhteettoman isot hauikset muuhun kroppaan verrattuna... Ei se ole tärkeämpi lihas kuin muut mutta ei vähemmän tärkeäkään.
tabitha
helmi 15, 2014, 18.37
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Voimaliikkeet
Vastaukset: 842
Luettu: 77967

Voimaliikkeet

:lol:

Minä lähinnä ihmettelen sitä miten Mjölnir voi treenata noin paljon. (Punttia, uppopalloa ja kamppailulajeja yhteensä.)
tabitha
helmi 11, 2014, 23.46
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Voimaliikkeet
Vastaukset: 842
Luettu: 77967

Voimaliikkeet

Mieteinpä nyt, että mikä tlle olisi paras ketju mutta tämä kyseinen näyttää olevan punttihommien osalta aktiivisin ja 5/3/1 mainittu aika monta kertaa niin pistetäänpä tänne... Tällä hetkellä teen siis em. ohjelmaa 2-jakoisena ts; päivä 1. penkki/kyykky + apuliikkeet, päivä 2. pystypunnerrus/mave + apuliikkeet. Osaisiko kukaan suositella miten moiseen treeniin kannattaisi ottaa rinnalleveto mukaan? Tarkoitus olisi jaksaa vielä kuntojudoilla/samboilla sen verran kertoja viikossa kun ei-mikään-maailman-paras yleiskunto tällä hetkellä sallii eli sellanen 2-3. Mutta pääpointtina se, että joku räjähtävä liike tekisi mieli ottaa tuohon voimailupuoleen mukaan ja rinnalleveto nyt on kohtuullisen helppo + auttanee esim. pystypainia yleensäkin aika hyvin.
Mä teen yleensä samana päivänä riven(/työnnön), kyykyn ja penkin tässä järjestyksessä. Itse tykkään tehdä räjähtävimmän liikkeen ekana. En pysty tekemään isoja painonnostoliikkeitä oikealla tekniikalla jos olen väsynyt, joten teen eristävimmät ja turvallisimmat liikkeet (hauiskääntö jne.) viimeisenä. En itsekään pistäisi mavea ja riveä välttämättä samalle päivälle koska liikkeet alkavat samalla tavalla, toisaalta tätä voisi myös hyödyntää Presenterin ehdottamalla tavalla. Olen joskus tehnyt näin mutta silloin mave ei ole mennyt kovin hyvin. Toisaalta rive ja kyykky vie samoja resursseja myös, voi mennä aika rankaksi jaloille.

Mulle on vähän hakusessa että tarkalleen mitä lihaksia eri liikkeet harjoittavat, mutta kun penkki ja pystypunnerrus ovat liikkeitä joissa ojennetaan käsiä, olisiko järkeä ottaa esim. pysty- ja kulmasoutu mukaan myös monipuolisuuden vuoksi? Vai kuuluuko ne noihin apuliikkeisiin?