Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

Point
marras 18, 2016, 09.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Niin. Tässä Suomen mallissa on hyvä/huono ominaisuus se, että siinä terveet maksavat samassa sairaiden hoitoa ja paremptuloiset hyvätuloisten hoitoa eikä siitä ole mahdollisuus kieltäytyä.. Eräänlaista sosialismia siis. Järkevää on tietenkin se, hallintoalamainen ei voi esim. Nuorena jolloin todennäköisyys sairastumiseen on pienempi olla maksamatta mitään ja alkaa maksamaan vasta kun todennäköisyys sairastumiseen kasvaa. No, riskinsä tuossakin.

Itseäni ei rahoitusjärjestelmä haittaa vaikka toivoisinkin, että maksoihin saisi jotain korotuksia/kompensaatioita elintapojen perusteella. Nykyinen järjestelmä ei kannusta yksilöä ottamaan hirveästi vastuuta itsestään. Tämä pätee kyllä muihinkin yhteiskunnan palveluihin ja maksuihin. Mutta enemmän minua epäilyttää se, että näitä palveluita ei tuoteta kovin tehokkaasti, kun varsinaista kilpailuja ja valinnan vapautta ei ole.

Mutta takaisin vaaleihin... Onneksi en äänestänyt Trumppia. Nyt kyllä hävettäisi.
Point
joulu 18, 2015, 15.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Terveydenhuoltopalvelut

Mika kirjoitti:
Ile kirjoitti: Kävin itse tiistaina vuosien tauon jälkeen hammaskiven poistossa ja maksoin rapiat 150€... ja pitää mennä vielä uudestaan, tosin lyhyemmälle käynnille..
:o
Kävin vuosi sitten samaisessa operaatiossa kunnallisella maksaen siitä noin 30 euroa. Ilmeisesti kävit yksityisellä.

Tuo Pointin linkittämä konsepti on kyllä mielenkiintoinen. 180 euroa vuodessa laittaa pohtimaan.

hki seudulla hoitoon pääseminen kestää, ajat voivat olla mihin aikaan tahansa, joka on voi olla hankalaa jos on toisella puolella pks töissä. Kunnallisella puolellakin selle hoidolle voi tulla nopeasti hintaa, kun hoitoja ei saa yhdellä käyntikerralla

http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosia ... to/maksut/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.megaklinikka.fi/index.php?id=prices" onclick="window.open(this.href);return false;
Point
joulu 18, 2015, 13.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Terveydenhuoltopalvelut

Ile kirjoitti: :D

Mutta siis hiddo kun olisit kertonut aikaisemmin tuosta... Kävin itse tiistaina vuosien tauon jälkeen hammaskiven poistossa ja maksoin rapiat 150€... ja pitää mennä vielä uudestaan, tosin lyhyemmälle käynnille..

Sattumalta itsekin huomasin. Olen kaksi kuukuatta maksanut tuota ja käynyt yhden tarkastuksen, jonka aikana poistettiin vähän hammaskiveä, yhden kerran paikkaamassa (lauantaina) ja huomenna sitten vietetään suuhygienistin kanssa hieman pidemmän verran aikaa ja poistetaan loput. Tähän mennessä kannattava diili.

Toivon mukaan konseptista tulee kannattava, jotta palvelua ei lopeteta..

Huomasin, että tuon palvelun voi ostaa myös lahjaksi. :) Taitaa olla joulun toivotuin aineeton lahja :=)
Point
joulu 18, 2015, 12.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Terveydenhuoltopalvelut

Ile kirjoitti: Fiksun oloinen juttu.

Tuleeko usein varattua esim. juurihoitoja tai vastaavia ihan itsensä hemmottelemiseksi, kun kerran samalla hinnalla pääsee? :)

Pitäisköhän muuten perustaa suuhygienian uber... nykyäänhän apteekissa myydään ties mitä hampaiden puhdistus ja jopa paikkaustarvikkeita, maallikot vois tarjota toisilleen palveluita...

Itse ajattelin hemmotella itseäni nyt huomenna lauantaina oikein kunnolla. Ensin hammaskiven poistoon ja sitten jouluostoksille. Voiko ihminen paremmin aikansa viettää?

Itselle tuo konsepti sopii hyvin, koska olen helkkarin huono tilaaman tarkastukseen aikoja.. Ja sitten kun tarpeeksi aikaa on kuluut niin sitä operoitavaa riittää ja se maksaa sitten kerralla useamman satasen.

Tuo uber olisi hyvä... Hinnan perusteella voisi tietenkin arvella mitä palvelu sisältää, mutta jokainen hoito voisi olla yllätys. Tilaamasi suuhygienistin palvelu olisikin palvelu jossa joku karvakäsi harjaa hampaasi perus-oralilla maatessasi olohuoneen sohvalla... Mutta Kelaa hei... Se maksaa vaan kympin...
Point
joulu 18, 2015, 11.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Terveydenhuoltopalvelut

Hammashoidossa on tullut mielestäni hyvä konsepti. Säästää parhaassa tapauksessa ennaltaehkäväisyyden vuoksi niin kuluttajan rahoja kuin yhteyskunnankin, koska ei olle tällöin rasittamassa julkista terveydenhuoltoa. Tästä ei mene myöskään mitään Kelamaksuja.

Itse olen ottanut ko. palvelun käyttöön. Ei olisi pahitteeksi, että vastaava käytäntö tulisi johonkin muuhunkin terveyden huoltoon, jossa sitoutumisen myötä henkilö vastaisi enemmän terveydestään itse ja hoito olisi näin enemmän ennaltaehkäisevää.


http://www.kauppalehti.fi/#/uutiset/meg ... a/yi8r75ic" onclick="window.open(this.href);return false;


Point
elo 31, 2014, 17.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Re: Terveydenhuoltopalvelut

nassesetä kirjoitti:
luupää kirjoitti: Jos asiakkaalla/potilaalla olisi oikeus valita julkisen ja yksityisen välillä ja raha ns. seuraisi potilasta niin julkisellakin puolellakin olisi pari pykälää enemmän nsentiiviä olla evottamatta...
Mitä tuo "rahan seuraus" käytännösä tarkoittaisi?
Hmmm. Veikkaan, että koska yhteiskunta tukee jokaista kansalaista terveydenhuoltokustannuksissa rahoilla, jotka on kerätty verotuksella, niin Luupää ehdottaa, että hallintoalamaiselle annettaisiin oikeus valita kenen palveluntarjoajan luona hän voisi tarpeen vaatiessa "käyttää nämä rahat" eikä hän olisi pakoitettua valitsemaan palveluntarjoajaa osoitteensa perusteella.

Mallin haittoja/hyötyjä voisi olla mm.

Palveluntarjoajat joutuisivat kilpailun myötä panostamaan palveluun laatuun.

Palveluntarjoajat joutuisivat kiinnittämään edelliseen tapaan kokonaiskustannuksiin mutta kenties kehittämään prosesseja, jottei kustannuksia karsiessa palvelunlaatu kärsisi = vähemmän asiakkaita.

Hallintoalamainen saattaisi tuntea kenties saavansa verorahoilleen vastinetta, kun häntä kohdeltaisiin kustannusyksikön sijasta asiakkaana, joka tuo tuloja eikö kustannuksia.

Palveluntarjoajat, olivat sitten yksityisiä tai julkisia, jotka eivät pystyisi tarjoamaan palveluita asiakkaille hinnalla, jonka yhteiskunta ja markkinat ovat valmiita maksamaan, todennäköisesti karsiutuisivat pois kilpailusta.

Joku palveluntarjoja saattaisi pärjätä muita paremmin kilpailussa jolloin sen omistajat saattaisivat jopa saada enemmän rahaa kuin toiset. Pahimmassa tapauksessa omistajat käyttäisivät verosuunnittelua eivätkä maksaisi niin paljon veroja joita Teh Kansa haluaa rikkaiden maksavan.

Iltapäivälehtien ja Seiskan myynti kasvaisi kun löytyisi taas uusia Öky-juttuja kansan ihmeteltäväksi.

Virolaiset ambulanssikuskit veisivät meidän työt.

Pihtiputaan mummo kuolisi huonoon hoitoon, kun hän ei osaisi valita parempaa palveluntarjoajaa.

Vasemmisto riemuitsisi salaa.

Kansa olisi edelleen tyytymätön hallitukseen..
Point
elo 31, 2014, 13.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Re: Terveydenhuoltopalvelut

Hyvää pohdintaa julkisen terveydenhuollon ongelmista.

Taptalkilla ei saanut oikein lainailtua kirjoitus, joten siksi vaan tylsä linkkihttp://www.hs.fi/m/kotimaa/Virolainen+a ... 9367932355" onclick="window.open(this.href);return false;
Point
elo 31, 2014, 13.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Re: Terveydenhuoltopalvelut

Njor kirjoitti:
nassesetä kirjoitti: Aika suuri osa tk-lääkärien työstä taitaa kuitenkin olla sellaista, missä potilaan käpälöinti ei ole tarpeen.
Niin tässä kohtaa voi kysyä että pitäisikö sen olla näin? :)

Terveyskeskuslääkäriä käytetään kumileimasimena liikaa jolloin ei jää aikaa niiden potilaiden hoitamiselle.

On esimerkiksi aivan älytöntä että työnantaja edellyttää lääkärintodistusta yhden päivän poissaolosta vaikkapa migreenin tai ripulin vuoksi.

Niin. Lisäksi aika usein pieneen flunssaan annettaan autonaattisesti se kolme päivää sairauslomaa, kun kerta ollaan tultu paikan päälle. Usein voisi päiväkin tehokastan lepäämistä riittää. Kuitenkin aika monilla isommilla työnantajilla on työterveydenhuolto ja kustannukset tästä menevät työnantajalle.

Työnantajalle voisi olla edullisempaa, jos ilmoitus riittäisi lyhkäiseen poissaoloon. Esimies voi tietenkin soittaa työntekijälle ja tehdä sen mukaan arvion, että pitääkö mennä lääkäriin vai ei... Luottamus hyvä kontrolli paras. :)
Point
elo 28, 2014, 19.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Terveydenhuoltopalvelut
Vastaukset: 231
Luettu: 14060

Re: Verotus

luupää kirjoitti: On lottovoitto saada elättää byrokraatteja ja vapaamatkustajia...

Haimasyöpään sairastunut Rabbe Grönblom kertoo avoimessa haastattelussaan, että häntä ei suostuttu leikkaamaan Suomessa.

Lääkäriperheessä varttunut vaasalainen yrittäjä Rabbe Grönblom sanoo sairastuneensa pahimpaan mahdolliseen syöpään, haimasyöpään. Siihen sairastuu 1 000 suomalaista vuosittain.

– Täällä Vaasassa kerrottiin, ettei voida tehdään mitään, mutta voidaan laittaa lausunnolle Hyksiin. Sieltä tuli kirje, etteivät he leikkaa, muistelee Grönblom parin vuoden takaisia tapahtumia.

Sattuma puuttui asiaan ja Grönblomit kuulivat tuttavaltaan, että Heidelbergissä on maailman johtava haimakirurgi. Viikon kuluttua siitä Grönblom oli Saksassa leikattavana.

– Hoito piti ensin maksaa ja vasta sitten pääsin sisään sairaalaan. Olin siellä viisi viikkoa. Voi sanoa, että kaikki meni niin hyvin kuin voi mennä, toteaa Grönblom.

Grönblom kertoo, että hän sai jälkikäteen normaalin kelakorvauksen, noin 4 000 euroa, kun leikkaus maksoi kaikkinensa 90 000 euroa.

– Miksi Suomessa systeemi on sellainen, että pitää lähteä pois maasta ja kustantaa itse, että pääset takaisin maksamaan veroja, kummastelee Grönblom.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ni/4280244" onclick="window.open(this.href);return false;
Valitettavasti sairasvakuutuksenne ei kata tätä leikkausta....