Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Point
tammi 11, 2016, 13.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Keskustelua itsepuolustuksesta
Vastaukset: 354
Luettu: 19372

Keskustelua itsepuolustuksesta

Väärin ymmärretyllä bloggaajalla on itsepuolustusvinkkejä blogissaan. Varmaan ihan hyvä ajatus taustalla, mutta jotenkin tuntuu, että nämä vinkit eivät välttämättä olisi parhaimpia niissä tapauksissa, joista on ollut esim viimeaikoina puhetta mediassa. Minkäset yksinkertaisetetut vinkit te antaisitte naisille omassa Blogikirjoituksessanne?

(itse blogikirjoitus käsitteli ohi mennen tiettyä aihetta. Ei keskustella siitä)

http://blogbook.fi/helenaeronen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Väkivalta on ratkaisu

Saksassa miesjoukot ahdistelivat naisia vuoden vaihtuessa. On hieman epäselvää, oliko kyseessä ihan tarkoituksenmukainen naisiin kohdistettu hyökkäys vai erikoinen tapa peitellä taskuvarkauksia. Sekin taitaa olla vielä jopa epäselvää, keitä nämä hyökkääjät olivat ja oliko kyseessä laajempi, jopa Suomeen heijastunut suunniteltu tempaus.

Myönnän, että seuraan nykyään varsin vähän uutisia, mikä on toki parantanut elämänlaatuani, mutta myöskin hieman häirinnyt osallistumistani yhteiskunnalliseen keskusteluun, kun ei aina ihan kartalla ole siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Onnekseni Facebookin kaverilistani koostuu hyvin erilaisista ihmisistä ja erilaisten mielipiteiden ja kannanottojen lukeminen tuottaa jonkinlaisen kokonaiskuvan tapahtumista ja eri näkökulmista.

On selvää, että ihmiset ovat huolissaan ja jopa peloissaan, ja varsinkin väitettyjen ahdistelujen todenperäisyyden epävarmuus vaivaa ihmisiä, ihan luonnollisestikin. Viranomaiset puhuvat yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista. Poliitikoilla ei taida olla mitään järkevää sanottavaa taaskaan ja some-aktiivit pönkittelevät itsetuntoaan olemalla absoluuttisesti oikeassa. Keskustellaan katupartioista ja utopia pohjoismaisen hyvinvointivaltion pumpuliin tuudittautuneesta hyvyydestä on rapistunut.

Muutaman huikean huomion olen keskusteluista tehnyt:

1) Ne, jotka aikaisemmin ruikuttivat, että suomalaisiin miehiin on suhtauduttu potentiaalisina vaimonhakkaajina ja raiskaajina, koska feministien miesviha, suhtautuvat nyt kaikkiin afrikkalaisiin ja lähi-itäläisiin maahanmuuttajamiehiin potentiaalisina ahdistelijoina ja raiskaajina sekä isis-terroristeina ja elintasopakolaisina.
2) Vankkumatonta ihailua uusia kulttuuripiirteitä kohtaan tuntevat ja maahanmuuton ihanuutta korostavat eivät näe mitään ongelmaa, tai jos ongelma nähdään, on se rasisteissa. Ja rasistiksi lasketaan jokainen, joka erehtyy hieman kyseenalaistamaan nyt tätä touhua.
3) MV-lehden mainostajien painostaminen on tehonnut ja monet mainostajat ovat lakanneet mainostamasta MV-lehden sivuilla. Nyt kun tilanne maahanmuuttokeskustelussa on kiihtynyt, on huojentavaa, ettei siitä ainakaan tuollaiset tahot pääse taloudellisesti hyötymään.
4) Ihan järkevätkin ihmiset jakautuvat rasisteihin ja antirasisteihin ja ryhmittymien todellisuudet ovat monesti yhtä kaukana oikeasta todellisuudesta, olipa kyse kummasta joukkiosta tahansa. Tilanne nähdään täydellisenä katastrofina, josta ei seuraa mitään muuta kuin vähintäänkin toisen maailmansodan tasoa oleva pienehkö maailmanloppu.
5) Laajempi konteksti unohdetaan täysin. Esim. ihmiskunnan historian näkökulmasta tässä tilanteessa ei ole mitään poikkeuksellista saatikka uutta, vaikka ihmisten reaktiot ovat juuri nyt primitiivisimmillään ja ehkäpä lähimpänä ihmisen luonnollisia käyttäymismalleja varmaan sataan vuoteen. Huojentavaa onkin se, että (varsinkin jos eläisimme elokuvassa) hysteeriset ihmiset kuolevat aina ekana, paitsi jos se hysteerinen henkilö on isolla rahalla elokuvaan kiinnitetty pullukka komediatähti.

Noh, paljastus. Teini-ikäinen tyttäreni asuu tämän talvea opiskelupaikkansa asuntolassa, jossa on paljon nuoria Lähi-idästä tulleita miehiä. Mitään sen suurempia ongelmia ei ole ollut, koska olen kertonut tyttärelleni siitä, että kulttuurieroista johtuen ei kannata olla yhtään liian kiva niille nuorukaisille, vaan viileän kohtelias ja ennemmin näyttää vaikeasta närästyksestä kärsivältä kuin iloiselta. Ihan olisi toki mielenkiintoista tietää sekin, kuinka tämä vallitseva hysteria on vaikuttanut niihin nuorukaisiin, mutta kyllähän se on totta, että äitinä nuo ahdistelujutut hirvittävät, jos niitä alkaa liikaa pohtia. Ja silti, muistaessani sen, kuinka paljon arvostan yksilöä massojen sijaan, haluan uskoa siihen, että nuo kyseiset pojat ovat fiksuja ja kunnioittavat omalta osaltaan toisia ihmisiä, ja niin he ovatkin ihan kiitettävästi osanneet olla ja elää. Toisaalta luotan siihen, että jos tyttäreni kimppuun käydään, olipa hyökkääjä kuka tahansa, hän osaa kikittää tårta på tårta pihalle hyökkääjästä. Ja tästä päästäänkin varsinaiseen aiheeseen, josta olin kirjoittamassa:

Miksi tytöille ei opeteta kouluissa itsepuolustusta? Nykyään ei kai sentään enää opeteta sitä, mitä itse teininä kuulin, että jos joku tulee raiskaamaan eikä pääse pakoon, ei saa puolustautua, jottei raiskaaja käytä tarvittua suurempaa väkivaltaa. Vaan kuitenkaan ei edelleekään vissiin tytöille opeteta itsepuolustusta, mikä on minun mielestäni ihan oikeastikin naisvihamielisyyttä.

Muutamia oppimiani ja tytöille antamiani vinkkejä tässä nyt jakaakseni: kantakaa käsilaukussa matkakokoista hiuslakkapurkkia tai nikotiinisuihketta tai vaikka hajuvesipulloa. Suihkasu kasvoille antaa edes vähän pelivaraa.
Jos päällekarkaaja pääsee lähikontaktiin, työnnä eli upota sormesi hyökkääjän silmiin ja sano “nyt nouset rauhallisesti päältäni ja sitten minä vedän nämä sormet silmistäsi pois.”
Tuskin siinä on enää päällekävijällä penetraatiot mielessä, kun naisella on valta tuhota hyökkääjältä näkö (kuulemani mukaan silmät eivät välttämättä vaurioidu, jos sormet vetää hitaasti silmistä pois).
Jos mahdollista, kannataa pyrkiä napauttamaan nyrkillä hyökkääjää henkitorveen. Se sattuu. Ja vanha kunnon sormilukko toimii ja sitä voi harjoitella kotona itsekseenkin. Sellaiset isot kynttilänsytytinsytkärit ovat myöskin käteviä. Sellaisella voi uhkailla hyökkääjää tai tarvittaessa esim. polttaa hyökkääjän ihoa tai sytyttää hyökkääjältä hiukset tuleen. Avainnippu kaulanauhassa on myöskin ihan pätevä. Ei tarvitse olle montaakaan avainta nipussa, kun ottaa kaulanauhasta tukevan otteen ja huitaisee kohti ahdistelijaa, niin kyllä se jo päähän osuessa sattuu.
Nuoretkin tytöt kuljettavat nykyään mukanaan kookkaita olkalaukkuja, joihin mahtuu itsepuolustukseen soveltuvia välineitä ja siksikin vain mielikuvitus on rajana, kun miettii, kuinka mahdolliselle hyökkääjälle voi aiheuttaa äärimmäistä kipua.

Ahdistelutapauksissa kannattaa vaan coolisti ottaa käteen puhelin ja soittaa jollekin, mieluiten omalle iskälle tai poikakaverille ja kertoa rauhallisesti, että nyt täällä joku runkkari lähentelee ja sitten kertoa lähentelijälle, että “mun iskä/puoliso/poikakaveri/äiti/veli sanoi just, että jos et nyt häivy, se tulee ja tappaa sinut hitaasti kiduttaen.” Puhelimesta voi myöskin laittaa kaiuttimen päälle, jolloin niitä uhkailuja voi suoraan esittää langan toisessa päässä oleva henkilö.
Itse en ole mikään suuri väkivaltafani, mutta tilanteessa, jossa ihmisen kippuun käydään, on hyökkäyksen kohteella täysi moraalinen oikeus puolustautua jopa julmastikin. Vastuu on sitäpaitsi siinä mielessä meillä naisillakin, että kyllä me voidaan osoittaa omalla käytöksellämme, ettemme suostu olemaan uhreja. Ja vasta sitten, kun me naiset tiedämme, että voimme tarvittaessa pistää hyökkääjän pelkäämään ja itkemään kivusta, meillä on todellisia perusteita sanoa näille katupartioiville oman elämänsä sankareille, ettei me tarvita teitä. Kun lopultahan tässä nyt on oikeasti ongelma miehissä: niissä, jotka ahdistelevat ja niissä, jotka käyttävät tätä tilannetta omaa surkeaa maailmankuvaansa pönkittääkseen.

Vaan jotainhan se kertoo ehkä meidän suomalaistenkin todellisuudesta vieraantumisesta, kun näiden ahdistelu- ja puskaraiskaustapausten saattelemina me vaan keskustellaan siitä, miten suomalaisetkin miehet ovat meitä ahdistelleet ja miten joku on rasisti ja joku ei oo, vaikka pitäisi ihan oikeasti tehdä stoppi kaikenlaiselle ahdistelulle ja raiskailuille, ja se tapahtuu vain ja ainoastaan siten, että jokainen tyttö kasvatetaan kykeneväksi puolustaa itseään. Siksi olenkin vähän sitä mieltä, että tämä on yksi niistä harvoista asioista, jonka yhteydessä voi sanoa väkivallan olevan ratkaisu.