Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Point
kesä 23, 2016, 11.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30572

Re: Commando Krav Maga

Juu. Tiedän. Harva sitä jumppaa kotonaan eikä sen fysiikan merkitystä tosiaan voi väheksyä. Lähinnä tuli mieleen valittujen fysiikkaharjoitusten vaikutus lajin tekniikoiden kannalta. Urheilukamppailuajeissa on yleensä ns. Lajinomaista liikkumista/lämmittelyä/liikkumisharjoittelua jne. Karata Kidissä oli oma Wax in, wax out harjoitteensa, jolla oli oma funktionsa (pahoittelen kömpelöä vertausta, mutta toivon mukaan ajatuksesta saa kiinni).






Sent from my iPhone using Tapatalk
Point
kesä 23, 2016, 08.59
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30572

Commando Krav Maga

Itselle tuli ensimmäisenä mieleen, kun katsoi esittelyn videon fyysisiä harjoitteita, että onpa hauskan näköistä jumppaa ja kiva tekemisen meininkin. Ei ihme jos kurssit ovat täynnä ja asiakkailta tulee hyvää palautetta, sillä kivaahan tuo on. Moni ei ole tehnyt pukkihyppelyitä ja karhukävelyä sitten ala-asteen.

Sitten seuraavaksi tuli mieleen, että miksi? Fyysinen kunto on tietenkin hyvä lähtökohta puolustuskyvylle, mutta voisiko sitä tehdä enemmän omalla ajalla ja ohjaajan kanssa hakea enemmän niitä toistoja tekniikoihin, jotka sitten parantavat niitä mahdollisuuksia puolustautua? Toki fyysisesti harjoitteet voivat nostaa myös yhteishenkeä ja saada aikaan hyvän fiiliksen, mutta ollaanko tuossa yhdessä lähtemässä sotaan (jos sallit hölmön vertauksen)? Miten tietty fyysinen harjoiteta vaikuttaa lajin tekniikoihin? Brassissa kyllä veivataa niitä katkarapuja ja kuperkeikkoja vaikka kuinka, mutta niillä taidoilla on oma funktionsa. Miten karhukävely parantaa veitsiuhkista selviytymistä? Tai 30 min kimppa vatsalihaksia?

Seuraavaa esittelyvideosta tehdessä kannattaa ehkä keskittyä niihin tekniikoihin esittelyyn, sillä ne voivat kiinnostaa enemmän itsepuolustusta haluavia ihmisiä. Tuosta videosta tuli mieleen, että kyseessä on kiva liikuntaharrastus jossa vähän leikitään pyssyillä.

Nämä kysymykset ja ehkä pieni kritiikki koski tuota videota, ei lajia, koska en ole sitä käynyt kokeilemassa.