Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Euchrid
heinä 24, 2006, 12.59
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44174

Vlad Tepes kirjoitti:
jussmatt kirjoitti:Rommelin työnäyte Balisong käsittelystä.

http://video.google.com/videoplay?docid" onclick="window.open(this.href);return false; ... iti+tirsia
Ei taida olla enää taistelusta kyse tuossa? Vai kuinka? Onko tuollainen näytösluontoinen meno tavallista myös filippiiniläisten lajien parissa?
Enpä tuota kovin taistelullisena näkisi pientä osiota lukuunottamatta. Luulen että videossa on kyse pikemminkin siitä että "hei näytäppä jotain kikkoja balisongilla". Toisaalta ne filippiineiläiset (siis lajimme piiristä, myös Rommel) joita reissussa tavattiin, sanoivat usein että balisong on heidän lempilelunsa. Tuota kikkailu oli myös usein ruokataukojen ym. vakioviihdettä.
Euchrid
kesä 25, 2006, 21.39
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44174

Filippiinien reissun aikana käväistiin juuri tuolla Batangasissa ja nähtiin millaisissa oloissa ja millaisilla välineillä näitä alkuperäisiä veitsiä tehtiin. Paikalliset kertoivat että jossain muuallakin Filippiineillä olisi samanlainen veitsi aikoinaan esiintynyt, mutta ainakin mulle jäi hieman epäselväksi että missä.

Balisong on muuten joskus tunnettu myös nimellä Batangas.