Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Miklu
loka 25, 2018, 12.11
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ylirasitustila
Vastaukset: 54
Luettu: 59672

Re: Ylirasitustila

Äärimmäisen epätarkka toki se mitä sykemittari&palvelut tarjoaa mutta kyllä niistä jotain suuntaa saa. Tarkoitus niillä onki antaa joku mitattava suurre omien tuntemusten tueksi.
Kätevää noissa on se, että treeniloki tulee lähes itsestään ja tietojen analysointi on aika näppärää kun kattoo kuin kausi mennyt.
Jos harjoittelua jaksottaa ja kilpaileekin niin joutuu vähän flirttailemaan rasitustilojen kanssa. Siinä nuo sykeväliseurannat auttaa niin omaa itseään valmentavia kuin valmentajan ohjauksessa reenaavia.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Miklu
loka 24, 2018, 11.40
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ylirasitustila
Vastaukset: 54
Luettu: 59672

Ylirasitustila

Sykeväliseuranta on sinällään hyvä tapa opetella oman kropan tuntemuksien ja rasitustilan suhdetta. Sykeväli reagoi nopeammin kuin fiilikset. Mutta tämä on kovin monella tapaa yksilöllistä eikä harrastelijan saatavilla olevat laitteet etc. ole välttämättä kovinkaan tarkkoja mitä kehitystä seurannut.
Yhtäkaikki, älyluuri plus sykevyö sekä esmes EliteHRV ja ithlete (jälkimmäinen varsinkin pro-tilauksen kanssa) voi olla kiihkeimmän harjoittelukauden kanssa sangen hyödyllinen. Tuota jotkut valmennuksessa hyödyntää mutta toisaalta löytyy tapauksia, joissa sykeväliseurannan antama harjoittelusuosituksen osumatarkkuus ithletella on 50% luokkaa.
Tässä toki treenaajan/valmentajan pitää olla hereillä ja mennä oman kokemuksen mukaan.

Treenistä, melkeimpä ku laji ku laji (kestävyys, lihasjumppa, taitoharjoittelu...), niin aika hyvin summattu imho tässä:


Laadukkaan treenin määrä ja hauskanpito on tärkeitä asioita. Kovan ja kevyen treenin suhde on hankala määrittää. Helposti se kuitenkin menee liian kovaksi palautumiseen nähden, koska hei äi'ä kova on kuitenki KOVA :D
Kisakautta/kisaa/matsia kohden sitten nostetaan tempoa ja otetaan urheilusuorituksen intensiteettiä vastaavaa treeniä. Säädetään kisaaja oikealle taajuudelle.