Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Riviharrastaja
helmi 27, 2018, 09.53
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32100

Balisong

Hankin aikoinaan 80-luvun alkupuolella muutaman balisongin ja totta kai myös Jeff Imadan Balisong Manualin ja Advanced Balison Manualin. Yksi veitsistä oli "perinteinen" malli messinki linereillä ja luu-inserteillä, kolme oli silloisen Pacific Cutleryn skeleton-kahvaisia.

Vaikka ne Pacific Cutleryn veitset olivat laadultaan parempia kuin se perinteinen veitsi, tykkäsin silti siitä perinteisestä mallista enemmän. Jotenkin kahvojen ja terän painot olivat paremmassa balanssissa keskenään. Näissä teräksissä skeleton-kahvaisissa kahvat, tai siis puolikkaat, painoivat enemmän. Yhtäältä manipulointi oli helpompaa, koska painava kahvan puolikas vauhtiin päästyään liikkui omalla painollaan, mutta toisaalta homma tuntui aika paukuttelulta. Perinteinen malli vaati enemmän ranne- ja sormityötä, mutta manipulointi oli hienovaraisempaa.

Jossakin vaiheessa menin ja hävitin veitset (onneksi kirjat on tallella), mutta nyt alkoi taas balisongin hankinta kiinnostaa. Nykyisin tuntuu, että valtaosa laadukkaista veitsistä on näitä metallisilla skeleton-kahvoilla varustettuja malleja. Ite haluaisin löytää kohtuu laadukkaita, perinteisiä veitsiä, joiden kahvat ovat ohuehkot, puolipyöreät, luu-insetillä, batangas-latchilla ja pituus suljettuna n. 4 tuumaa. Onko tietoa luotettavista hankintapaikoista? Onko joku tilannut suoraan esim. Ona's Batangas Balisongilta?