Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Riviharrastaja
loka 22, 2018, 09.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kyokushinkai karate
Vastaukset: 2156
Luettu: 392983

Kyokushinkai karate

Vähän eri meininki Frimodigilla kun meikäläisellä; matkalla treeneihin lämpimässä autossa tupla-karamelli-mokkalattea siemaillen ja pohtien, että viittiikö sittenkään mennä kun viimeks meinas tulla oikeen pipi... :) Hieno tarina!
Riviharrastaja
maalis 1, 2012, 22.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Kyokushinkai karate
Vastaukset: 2156
Luettu: 392983

Kyokushinkai karate

Hölmö kiukkarijuttu vuodelta 87 tai 88. Olin Ruotsissa, Linköpingissä ja paikallinen tuttu kutsui karatetreeneihin. En ollut pitkään aikaan treenannnut mitään, mutta jujutsussa olin aikoinaan kunnioitettavan vihreän vyön Niinikedon poppoossa suorittanut, joten aattelin, että mikäs siinä. Pukua ei tietenkään ollut, joten komiat Adidaksen verkkarit ja t-paita saivat kelvata. Tästä huolimatta svedut ottivat ilolla vastaan.

Alotettiin jumpalla ja sitten kihonia rivissä. Vähän oli komennot vieraita, mutta ainakin jujutsun alkuaikoina vedettiin ihan karatetyyppisesti rivissä juntsukia ym. niin perusasiat oli tuttuja. Sitten otettiin parit ja matsia. Muistan vieläkin, että eka kaveri oli hintelä oranssivöinen kaveri. Siinä kevyesti liikehtiessäni ja paikkaa hakiessani kaveri vetäisi äkkiä hirveen maegerin joka tuli läpi niin että paukahti. Ohoh, muistan aatelleeni, kaveri on vähän hermona. Mutta ei menny kun hetki ja taas, Bang! Hirvee mälli! Mtvt?!?!? Kolmannen kerran osasin jo olla varuillani, vaikka hiukkaksen ihmettelin kaverin intoa. Vaihdettiin sitten paria. Seuraava kaveri oli tanakka vihreevöinen ja sama meno jatku, BANG! Hirveitä mällejä! Mitä helvettiä, nää jätkät vissiin vihaa suomalaisia! Olin toki tottunut kovaankin menoon Aven jutuissa, mutta yleensä sillon vähän niinkun sovittiin asiasta, nää kaverit veti "kevyttä sparria" täysillä. Aattelin, että tyypeillä on joku hirvee näyttämisen tarve ja kesti aikansa ennenkun pääsin mukaan juttuun. Itse asiassa yritin pitkään ottaa kevyesti ja aattelin, että kyl ne kohta tajuaa... Jätkät vaan naureskeli ja tuli päälle!

No, jälkeenpäin kuulin, että kyseessä oli tyylisuunta nimeltä Kyokushinkai.... Kyllä nauratti...