Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

obmijoy
tammi 31, 2019, 03.03
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Naisten itsepuolustuskurssit
Vastaukset: 77
Luettu: 12360

Naisten itsepuolustuskurssit

Jos itsepuolustus kurssi näyttää missä kohtaa osallistuja on heikoilla ja avuton. Ja sen jälkeen opastaa, kuinka tuota heikoutta ja avuttomuutta voi vähentää muutaman vuoden treenillä, niin tuskimpa kurssi voi olla haitallinen.

Jos yksilö luulee tämän jälkeen olevansa tuhokone on vika yksilön päässä.
Naisten itsepuolustuskursilla olisi hyvä ehkä olla myös vetäjänä naisiakin, jotta osallistujat pääsevät tarvittaessa luovuttamaan tosipainissa ja heräisi ajattelu minkä kaliberisia tällaiset treenavat naiset ovat.

Jos itsepuolustuskurssi ei saa suurinta osaa osallistujista jatkotreenaamaan fyysistäkontaktia on kurssi mielestäni epäonnistunut.

Poliisikoulutus on hyvä esimerkki. Olen saanut sellaisen käsityksen, että suurinosa poliiseita treenaa uransa aikana hetken kampailulajeja.

Toivottavasti myös jokainen itsepuolustuskursille tuleva jatkaa kampailulajien parissa, JOS kokevat tarvitsevansa itsepuolustuskykyä.

Peruskoulu kestää 9 vuotta ja silti kaikille ei kasva tiedonhankinnan nälkä. Luulottelut ja huhut uskotaan, koska tietojen tarkistus on haastavaa tai ainakin vie aikaa.
Miksei itsepuolustus kursiltakin voi tulla kokemuksena sellainen tunne, että "olipa inhottavaa ja typerää kun noin lähelle ja iholle tultiin. Tätä en halua tehdä enään ikinä".

TUOKIN on hyvä havainto,jos siitä seuraa se, että tarkailee jatkossa ympäristöä ja suunnittelee kulkemisensa niin,että todenäköisyys katuväkivallan kohteeksi joutumiselle vähenee.

Jos ei seuraa ajatelun muutosta
ja tämän kursin jälkeen yksilö raiskataan ei kai se kurssin vika ole.

ps
ihmiset matkustavat elämysten perässä ympäri maailmaa yksi avuttomuuden kokemus "elämyksenä" esim painissa (ip kursin aikana) ei luulisi olevan haitaksi.

vastaavia esimerkkejä: hyvä ampuja simuloi taistelutilannetta nostamalla sykeen yli 150 ja siitä välittömästi kolmeen tauluun osumat jne.... kisatreenarille kokoajan uutta vastustaja kimpuun ilman taukoa kunnes 1 minuutilla pidenetty erä päättyy...

hmmm
olisiko se sitten liian lannistava jos lyhyen kursin aikana jokainen osallistuja jäisi häviölle ja päällekävijän alle ja vain tämä naisvetäjä, joka on siirtänyt suojalasit hyökääjältä saisi kamettua tämän suojatun"sian" päältään painamalla silmästä ja vetäen hiuksista eräänlaisella niskalukolla. Nuita silmään kohdistuvia kun ei voi treenata yhtään osaamattoman kanssa. Oma poikani lopetta painin yleensä aina kohdistamalla silmääni riitävän wittumaista painetta saaden pääni kontroliinsa. Ja tuo toimii kun hänellä ei ole mitään harrastus pohjaa enään moneen vuoteen ollut.
obmijoy
tammi 30, 2019, 01.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Naisten itsepuolustuskurssit
Vastaukset: 77
Luettu: 12360

Naisten itsepuolustuskurssit

Jos kurssilla joutuu tilanteeseen, jossa huomaa olevansa avuton ja tämä kokemus antaa ymmärryksen lähteä harrastamaan joksikin aikaa "vartalon kyvykyyden" kehittämistä on kurssi maksanut itsensä osallistujalle.

Esim se, että suojavarusteissa oleva henkilö raahaa käytävällä sinut katveeseen ja kaatuu päällesi röhnöttämään antaa jo jonkinlaisen kuvan miltä päällekarkaus voisi tuntua ja miten kykenee reagoimaan.

Samalla paikkakunnan kamppailuharrastuksiin saisi kutsun. Ja jonkinlaiset tiedot, millä lajeilla on hyvä esitreenata, jotta itsepuollustuslajeista voisi saada tehoja irti.

Mjölnirkin on maininnut siitä, kuinka helppoa on defendoa ohjata kickboxinkia treenanneille.