Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

juha_m
helmi 27, 2012, 08.28
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Juokseminen
Vastaukset: 393
Luettu: 67194

Juokseminen

flammee kirjoitti: sitä vähän kummastelen että miksei aerobisesti vois kamppailla, eli pitäen sykealueen siellä 130-150 paikkeilla (henkilöstä riippuen). Jos voi juosta eri tehoilla niin ei kai se nyt niin mahdotonta ole kamppaillakkaan eri tehoilla,
Et ilmeisesti ole kokeillut (taisit jossain kirjoitella ettet sykemittarin käytöstäkään paljoa perusta, vai muistanko väärin)?

Onhan tuo mahdollista, mutta käytännössä kyllä oikeasti todella vaikeaa. Varsinkin jos otellaan / sparrataan ottaa se kilpailumentaliteetti helposti kiinni niin että tempo nousee liiaksi, aivan kuten slow-sparrissa tms. usein käy. Jotain liikesarjatyyppistä harjoitusta tai puhdasta tekniikkadrilliä tehdessä se kuormittavuus on helpompi pitää sopivalla tasolla, muttei välttämättä myöskään ole kovin käytännöllistä tai motivoivaakaan vääntää jotain drillisarjaa puolitoista tuntia putkeen hitaasti "junnaamalla".
juha_m
loka 19, 2010, 08.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Juokseminen
Vastaukset: 393
Luettu: 67194

Juokseminen

flammee kirjoitti: Tossa päkiäjuoksussa on sellanen ajatus että ei muuteta jalkaterän asentoa, jotta päkiä osuisi maahan, vaan lyhennetään askelta ja mahdollisesti hieman koukistetaan polvia, jolloin päkiä osuu maahan. Tälleen voi pitää sitten nilkan suht rentona eikä se ota pohkeisiin niin paljon niin voi juosta vähän enemmänkin. Tällaisessa "päkiäjuoksussa" on muuten myös ideana että kantapää tulee mahdollisimman pian päkiän jälkeen maahan..
Tällä laudalla varmaan suurin osa ihmisistä ainakin silloin tällöin hölköttelee paljain jaloin jotain salia ympäri treenien alkulämmittelyssä. Kun seuraavan kerran tuollainen osuu eteen, niin kiinnittäkääpä vähän huomiota jalkojenne toimintaan ja askellukseenne. Paljasjalkajuoksuahan siinäkin juuri tehdään (ja valtaosa ihmisistä osaa sen ihan luonnostaan).

Pelkän päkiän varassa askeltaminen saattaa pidemmän päälle aiheuttaa ongelmia akillesjänteiden kanssa.
juha_m
heinä 25, 2010, 22.38
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Juokseminen
Vastaukset: 393
Luettu: 67194

Juokseminen

nassesetä kirjoitti: Pitääkö netistä tilata, vai saako noita tavallisista urheilukaupoista?
Saa niitä tavallisista urheilukaupoistakin. Helsingissä ainakin Retkiaitasta saa molempia, lisäksi Partioaitasta ja Forumin Intersportista saa Feelmaxeja. Tai saa ja saa, melkein aina kun olen käynyt katsomassa lähes kaikki miesten koot on olleet loppu...

Feelmaxin sivuilla on myös lista jälleenmyyjistä.
juha_m
heinä 25, 2010, 00.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Juokseminen
Vastaukset: 393
Luettu: 67194

Juokseminen

Ei ollut vaihtoehtoa "en enää", joten vastasin "joskus".

Aikoinaan juoksin paljonkin, mm. vaihtarivuotena jenkeissä kuuluin koulun maastojuoksujoukkueeseen, ja takana on kolme maratonia sekä kaksi pirkan hölkkää. Nykyisellään homma on jäänyt useammastakin syystä. Mä en osaa suhtautua juoksemiseen (tai juuri mihinkään muuhunkaan fyysiseen) pelkkänä ajanvietteenä tai hauskanpitona, vaan asioita pitäisi aina tehdä ainakin puolitosissaan ja niissä pitäisi myös kehittyä. Juoksemisessa esteenä on ajan riittämättömyys, kun muitakin harjoituksia on 5 päivää / viikko, sekä huonot jalat, mokomat kun tahtovat pahasti kipeytyä paljon juostessa. Tuohon tietty voisi auttaa paljasjalkatekniikkaan siirtyminen. Lisäksi olisi kiva olla myös jotain treeniseuraa, mutta kun en vaan tunne ketään samantasoista aktiivista juoksijaa.
Elina kirjoitti: viime syksynä kävin juoksemassa (turhan minimaalisella valmistautumisella, eli kolme lenkkiä pohjille kesän ja syksyn aikana, heh) Pirkan Hölkän eli 33 km, ja se on ollut pisin juoksemani matka evö.

Jossain vaiheessa elämää olisi kiva kipaista maratonkin, mutta se vaatisi kyllä suunnitelmallisen valmistautumisen, koska vaikka peruskunto riittäisikin ihan hyvin, niin juoksusta olisi tietysti kiva vähän nauttiakin, ja miellyttävän juoksun tekeminen vaatisi ainakin jaloilta kunnon totuttautumisjakson pitkiin juoksuihin.
No. Molemmat tehneenä väittäisin että fyysisessä vaativuudessa sinällään ei ole juuri eroa. Maratonreitit ovat yleensä maastollisesti hyvin helppoja, eli suoria ja tasaisia teitä, kun taas Pirkan Hölkän maasto on todella rankka, sitä kai voisi kuvata 30 kilometrin maastojuoksuksi. Maratonit tietysti juostaan pääsääntöisesti kovalla alustalla (=asfaltilla), ja siihen jalat tosiaan kannattaa totuttaa etukäteen (nimim. kokemusta on).
Milla kirjoitti: Paljain jaloin juokseminen kuulostaa ihan hauskalta, mutta en tiedä uskallanko kokeilla, kun asfaltilla juoksemisessa hirvittää mahdolliset lasinsirut ja polvien hajoaminen ja metsässä juokseminen paljain jaloin taitaa myös olla aika hasardia.
Jos polvet kipeytyvät / hajoavat niin askeltekniikassa lienee korjattavaa, kts. tuo flammeen linkkaama video. Jalkapohjia voi sitten suojata käyttämällä niitä fivefingerssejä tai feelmaxeja. Ehkä vastaavia on jo muitakin, en tiedä.