Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

Jarppa
touko 24, 2022, 08.40
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Painilajien uutisia

JanneM kirjoitti: touko 24, 2022, 05.17 Demiankin pääsi UFChen vasta ADCC mestaruuden jälkeen. Samana vuonna toki.

Sitten on tietenkin esim. Fabricio Werdum ja Gilbert Burns ketkä ovat sekä MMA että jiujitsu/lukkopaini huipulla yhtäaikaisesti.
Näissäkin tosin huomaa, että esim. Gilbert Burns, joka otteli pronssia ADCC:ssä 2015, kärsi ensimmäisen tappionsa vapaaottelussa samana vuonna. Toki se voi olla yhteensattumaa, mutta oon mielestäni huomannut, että lajin kuin lajin terävin huippu on saavutettavissa vain kisaamalla yhtä lajia samaan aikaan. Ei siis tarkoita etteikö olisi silti hyvin lähellä sitä huippua. Siitä tuossa Tonon vs Ryotolo-matsissa olisi kyse. Tonon on todella kova luu, mutta keskittyminen kahteen lajiin vie ainakin toisen lajin ehdottoman huipun kädenmitan päähän. Toki Tonon silti veisi 95% mustavöisistä kuin litran mittaa kummilla tahansa säännöistä.

Esimerkkejä päinvastaiseen suuntaan löytyy, esim. Gordon Ryan kisaa vain nogi-kisoissa eikä juuri muussa: ihan ykkönen siinä. Erikoistuminen on erinomaisuutta.
Jarppa
touko 23, 2022, 01.27
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Painilajien uutisia

Andy kirjoitti: touko 21, 2022, 21.31 Kovin paljon en painimisesta ymmärrä, mutta eikö pitkä ulottuvuus ole todella suuri etu painissa? Alexander Karelin oli esimerkiksi tunnettu suuresta sylivälistään.
Joo, ja tässä tietysti vaikuttaa muutkin seikat, kuten se, että Tonon on otellut viime aikoina paljon vapaaottelussa ja otteli OneFC mestaruudesta hiljattain. Kun kilpailee yhdessä lajissa korkealla tasolla niin tekniikka on vähemmän optimaalista toisessa lajissa. Ei taida olla ketään joka ottelisi useammassa lajissa eliitin tasolla samaan aikaan?
Jarppa
marras 19, 2019, 14.00
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Painilajien uutisia

Mika kirjoitti: marras 18, 2019, 23.22 Viikonloppuna kaiketi selvitettiin BJJ:n hierarkia. @JanneM taisi tuomaroida. Janne ja muut, mitä kisoista jäi käteen?

:naka:
En ollut kisoja seuraamassa, mutta osallistujalistan perusteella ehkä kovatasoisimmat BJJ SM-kisat ikinä? 485 kilpailijaa yhteensä, ja melkein 50 ruskea/mustavöistä kisaamassa, ja kovimmassa avoimessa 18 osallistujaa. :o

http://bjjliitto.fi/tapahtumat.php?tap= ... =en&sivu=5
Jarppa
heinä 28, 2019, 22.22
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Grappling-uutisia ja -juttusia

BJJ-liiton uutinen asiasta:

http://bjjliitto.fi/index.php?uutis_id=265

BJJ edistyy Suomessa hyvää vauhtia, jokohan on kohta 200 mustavöistä Suomessa yhteensä? Onnittelut ylennetyille!
Jarppa
maalis 20, 2018, 22.01
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Grappling-uutisia ja -juttusia

Oho, katsoin väärin, luulin että kyse oli turnaus noilla säännöillä. Ei siinä tapauksessa siis tietenkään kannata treenata lyönneillä.
Jarppa
maalis 20, 2018, 16.25
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Grappling-uutisia ja -juttusia

Andy kirjoitti: maalis 20, 2018, 14.35 Miksi se vapaaottelu vaikuttaa Elviiran pärjäämiseen?
Oletan siis, että Elviira treenaa vaparijamppojen kanssa. Mattokamppailu toimii paljon samoilla elementeillä lyötiin sitten nyrkein tai avokämmenin. Jos esimerkiksi Demian Maia ottaisi läpsyttelymatsia, ei hänen mattokamppailunsa vaihtuisi käytännössä miltää muulta osin kuin siinä, että käsi ei olisi nyrkissä niin paljoa.
Andy kirjoitti: maalis 20, 2018, 15.24 Jotenkin näen outona tuon ajattelun, että läpsiminen vie lajia lähemmäs vapaaottelua ja on siksi hyvä juttu.

Ensinnäkin BJJ:n suosio perustuu nimenomaan siihen, että sen treenaaminen ja kilpaileminen on mukavuusalueella enemmän kuin esim. vapaaottelu tai vale tudo. CJJ-sparrien lisääminen treeniohjelmaan nähdäkseni vain karkottaa harrastajia. Jos haluaa lähestyä vapaaottelua, niin ratkaisu on treenata vapaaottelua, mikä yleensä on aika helppoa paikoissa joissa voi BJJ:tä treenata.

En jaksa uskoa, että CJJ:stä voisi tulla muuta kuin kuriositeetti. Vähän kuin joku perustaisi oman nyrkkeilyn, jossa saa lyömisen lisäksi potkia sääriin, koska se vie nyrkkeilyä lähemmäs vapaaottelua tai "todellista kamppailua".
BJJ:n suosio perustuu mainitsemasi lisäksi siihen, että kyseessä on edelleen hyvin merkityksellinen laji vapaaottelussa, jossa monella mestarilla on vyöarvo myös BJJ:ssä. Se nostattaa myös BJJ:n suosiota, kun linkki vapaaottelun ja BJJ:n välillä pysyy vahvana. Eikä lajin monipuolisuus minusta toimi mitenkään heikentävänä tekijänä harrastajamassan keräämisessä.

Siinäkin voit olla oikeassa, että CJJ voi pysyä lähinnä kuriositeettina, mutta samalla se ylläpitää linkkiä vaparin ja BJJ:n välillä. Mahdollisesti myös aiheuttaa jatkossakin siirtymää sport-BJJ:stä läpsyilyyn ja sitä kautta myös oikeaan vapaaotteluun. Nyrkkeilyssä taas ei ole samanlaista ajattelua kuin BJJ:ssä, missä vapaaottelun harjoittelun katsotaan tyypillisesti edelleen olevan osa BJJ:tä. Ihan täältäkin tulee useampi BJJ mustavyö mieleen, joiden mielestä BJJ:n ja vapaaottelun katsotaan olevan lähellä toisiaan. Mut se on matopurkki mitä ei kannattane tässä ketjussa avata.

Tässä ois ehkä ainesta omaan ketjuunsa?
Jarppa
maalis 20, 2018, 13.43
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Painilajien uutisia
Vastaukset: 272
Luettu: 101554

Grappling-uutisia ja -juttusia

Musta toi läpsyttely-BJJ on ihan ok juttu, koska se laskee kynnystä harjoitella BJJ:tä lyöntien kanssa ja vie sitä askeleen lähemmäs oikeaa vapaaottelua.

Läpsyttelypaini ei ole mielikuvatasolla läheskään niin pelottavaa kuin vapaaottelu, vaikka molemmat on järkevällä treenikaverilla ja oikeassa valmennuksessa yhtä turvallista touhua. Toki nyrkillä voi satuttaa helpommin. Kuitenkin esimerkiksi pään sijoittaminen, käsien kontrollointi ja position hallinta on samanlaista, löi toinen nyrkillä tai avokämmenellä, eroten kuitenkin selkeesti tilanteesta jossa ei lyödä lainkaan.

Elvira on teknisesti lukkopainissa euroopan kärkeä ja treenaa salilla missä vapaaottelu on vahvasti mukana, joten ilman parempaa tietoa ihan hyvää tulosta voi tuolla saada aikaiseksi. En oo tainnut nähdä painimistaan, joten varmaan joku muu osaa sanoa paremmin?