Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jarppa
huhti 26, 2009, 21.58
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43150

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

taikuri kirjoitti: Katselin nuo Hokutoryun näytösvidoet ja olin kovasti hämmästynyt. Noita videoita katsellessa tuli mieleen enemmänkin MMA tai vapaaottelu. Silloin, kun itse harjoittelin kyseistä tyylisuuntaa niin oli se vaan aikaspaljon erilaista. Aikaa mainitusta ei ole kuitenkaan enempää, kuin n. 15 vuotta. Silloin mielestäni harjoiteltiin nimenomaan JuJutsua. Ei sellaista mitä noilla nauhoilla nähtiin.
Ehkei kannata hirveitä päätelmiä vetää näytösvideoiden perusteella.
Jarppa
huhti 24, 2009, 10.56
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43150

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

Nijukun kirjoitti: A) Takaako modernismi toimivuuden?? Ihminen kuitenkaan ei ole kehittänyt ylimääräisiä raajoja tai muuten hirveämmin muuttunut sanotaan 1000 vuoteen. Kamppailulajeissa ei läheskään aina ole kyse "kumpi runnoo toisen pahemmin ja tekee isomman pas¤@!!:n". UFC on urheilua, ei kamppailulaji. Saksalainen eikä myöskään englantilainen häsläys ole jujutsua, ainakaan lähelläkään japanilaista, eli siis jujutsua. 80-luvulla "jujutsulle" tuli kova maine, koska karate oli jo nähty. ts. haluttiin olla jotain erilaista ja lisättiin muutama lukko. Lähinnä vanhan japanilaisen lajin maineella lentämistä. Silloin ilmestyi kaikki !%"&"% BBJ:t ja saksalaiset yms. muut hienot viritelmät.

Kirjoittaisin enemmän mutta pitää lähteä ohjaamaan harkat. :bow:
Älä vaan kirjoita enempää, kun tietous on tuota luokkaa. En tosin edes tiedä mihin lajiin viittaat BBJ:llä, mutta jos tarkoitat brasilialaista ju-jutsua, laji on perustettu jo joskus 70 vuotta sitten, vaikka tulikin länsimaissa tutuksi lajin edustajan voittaessa aseettomassa vapaaottelussa jotakuinkin kaikki muut. Jos taas tarkoitat bujinkan budo taijutsua, niin sehän taas ei ju-jutsu nimeä käytä lainkaan, ninjutsua käytti ennen sitä.

UFC on kamppailu-urheilua, eli näin ollen kamppailua, vaikkei laji olekaan. Kyseessä on organisaatio, ja lajihan on vapaaottelu. Ihan näin pienenä info-pläjäyksenä. Vaikeaa kirjoittaa vastausta kun niin moni asia on kirjoitettu päin, sanonko mitä.