Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

HarriN
maalis 4, 2019, 12.21
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kuzuri-Kai
Vastaukset: 12
Luettu: 2118

Kuzuri-Kai

JanneM kirjoitti:
maalis 3, 2019, 13.15
Kyynikko kirjoitti:
maalis 2, 2019, 13.58
Shaolinissa Risto veti tosiaan goshin judoa missä kävi useampi tyyppi, kuten Sauli Heilimö ja Harri Niva. Kun FFG aloitti siirttyivät he kaikki sinne. En oman kokemukseni perusteella usko että sinä aikana kun FFG pyöri Jarin johdolla, voidaan puhua mistään opettaja/oppilas suhteesta Riston ja Jarin välillä, mutta mistäs sitä tietää.
@HarriN varmasti voi kertoa mikä merkitys Ristolla oli FFG:n alkutaipaleella ja mikä ettei myöhemminkin.
Olen tuota Riston osuutta tainnut avata useamman kerran eri foorumeilla, joten nyt vain lyhyesti:

Riston harjoitukset Shaolinissa ennen Shootfighting Turun (nyky-FFG:n edeltäjä) perustamista ja vielä jonkun aikaa sen kanssa rinnakkain olivat erittäin tärkeitä turkulaisen vaparin kehittymiselle. Riston pitämät judotreenit, jotka myöhemmin muuttuivat goshin judoksi, tarjosivat hyvän mahdollisuuden tuolloin uusien tekniikoiden ja harjoitustapojen kokeilulle ja oppimiselle. Riston näyttämät jutut olivat puvullista tai puvutonta judoa painista, jujutsuista ja nyrkkeilystä tullein pikkulisäyksin, joita sitten vielä täydennettiin Jarin muualta oppimilla jutuilla.

Arvostan toki suuresti tuota Riston treenien tarjoamaa mahdollisuutta fyysisen kovuuden kehitykseen ja epämuodolliseen tekniikoiden pohtimiseen, silti henkilökohtaisesti lasken Jarin tekemän tekemän valmennustyön ylivoimaisesti merkittävimmäksi osaksi alkupään ottelijoiden (esim. mä ja Sauli) kehittymistä. Jari itse tietää parhaiten Riston vaikutuksen omaan tekemiseensä noina aikoina, mutta olen kuitenkin ollut siinä uskossa, että Jari omaksui modernin vaparisuuntautuneen valmennusnäkemyksensä ja oppinsa tutkimalla omatoimisesti urheilukamppailua ja verkostoitumalla esimerkiksi ruotsalaisten kanssa. Jari toi aikoinaan vaparin lähiottelun Turkuun ja miehen mattolyömisopit ovat vielä nykypäivänäkin ajan tasalla, joten tuon tutkimustyön merkitystä FFG:lle ei voi kylliksi korostaa.

Mä en ole ollut mukana näissä Shaolinin tai Shootfightingin jälkeisissä Washi Ryu tai Kuzuri-Kai -systeemeissä mukana oikeastaan muuten kuin kyselemällä välillä kuulumisia, enkä siis niistä mitään juuri tiedä. Joitain turkulaisia kamppailunimiä (Sauli ja Tomppa ainakin) on jäseninä noissa yhdistyksissä, joten yhteistyötä ja treenejä on varmasti ollut. Sauli on aina ollut kiinnostunut ip-jutuista ja on niitä Riston ja/tai Jarin kanssa harjoitellut paljonkin.
Risto on vetänyt nyky-FFG:llä joskus pystyjudoa ja näyttänyt pyydettäessä ip-juttuja. Ristolla on oikeutettu ja arvostettu paikka FFG:n Hall of Famessa ja hän käy omatoimisesti treenaamassa kuntoa lähes viikottain aamuvuoroilla FFG:llä. Kuzuri-Kaissa vaikuttavat Sami Koivumäki (Finnfightien puuhamiehiä ykkösestä lähtien) ja Jari, mutta en tiedä mikä on sen nykyinen yhteys Ristoon.