Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

Beefcake
maalis 3, 2016, 16.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

flammee kirjoitti: Mites se olikaan se konsensus ja tyydyttyneet rasvat, haiskahtas siltä että Fogge puhuu p*skaa - kohdasta 9:15 alkaen pari minuuttia. Sitä näyttöä ei nimenomaan ollut tyydyttyneen rasvan vaikutuksesta sydän- ja verisuonitauteihin, se oli sitä vanhentunutta höpöhöpöä, joka on kumottu jo. Juu, sillä on titteliä ja tietämystä ja mulla ei ole, eikä ole Kokollakaan, mutta sen sijaan että heitettäisiin taas se vanha ja väsynyt perustelu että asiantuntija tietää ja maallikko ei, niin voisi kertoa että millä ne sydän ja verisuonitaudit selittää, jos sellaista näyttöä ei ole...
Fogelholm sanoo tuossa pätkässä, että sydän- ja verisuonisairaudet lisääntyisivät, jos hyvien rasvojen käyttö vähenisi. Tämä väite on nähdäkseni aika hyvin linjassa tiedeyhteisön konsensuksen (Menet et al. 2009) kanssa. Seuraava pointti on punaisen lihan suurempaan kulutukseen liittyvät kakkostyypin diabeteksen (Pan et al. 2011) ja suolistosyöpien (Norat et al. 2005) riskit. Lopuksi Fogelholm toteaa, että nykytilanteessa väestötasolla sokerin sekä suolan saantia pitäisi vähentää ja vastaavasti lisätä öljyjä, kasviksia ja kuituja ruokavalioon. Missä se p*skapuhe oli?
Beefcake
joulu 10, 2014, 10.18
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Point kirjoitti: Jos kuitenkin on niin, että ihmiselle on sopii paremmin enemmän rasvaa ja vähemmän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio, niin mikä pakko ne rasvat on ottaa niistä kovista rasvoista? Sen takia, että pekoni ja voi on hyvää ja sitä pyritään perustella jollain ortopedin referoimilla tutkimuksilla?
Spot on. Ihmiset ovat pohjimmiltaan helvetin laiskoja ja mukavuudenhaluisia. On kiva syödä pekonia hyvällä omatunnolla kun sen on joku self-proclaimed guru julistanut terveellisemmäksi kuin oliiviöljyn.
Beefcake
joulu 7, 2014, 22.28
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

flammee kirjoitti: Tuosta komparaattorijutusta, kumpikohan on todennäköisempi korvaus... Oliiviöljy on karseata litkua, rehuja inhotaan periaatteesta ja lohi on kallista (minä tiedän, kaikki nuo kuuluvat ruokavaliooni). Suosituksissa kannattaisi varmaan ottaa tällaisia asioita huomioon, jos niillä tavoiteltaisiin kansanterveyttä eikä jotain elitistä terveysruokakonseptia. Jos vaihtoehdot ovat sellaisia että kansa ei niitä mielellään käytännössä toteuta, niin on silloin vikaa suosituksissakin.
Mä en ole ihan varma oliko sulla joku pointti vai rähjäätkö ihan varmuuden vuoksi suosituksia ja ruokaympyrää vastaan? Cheesesteak ja donitsit ovat molemmat huono vaihtoehto. Siksi kumpiakaan ei useimmissa ruokasuosituksissa näy. Lohta, kasviöljyjä ja pähkinöitä sen sijaan näkyy. Kansallisilla ravitsemussuosituksilla tavoitellaan nimenomaan kansanterveyttä, kyseessä ei edelleenkään ole mikään viljateollisuuden salaliitto.

Suosittelen lämpimästi toistamiseen sitä linkkaamaasi Fogelholmin luentoa. Jelppaa kummasti hahmottamaan ravitsemusasioita kokonaisuuksina.
Beefcake
joulu 6, 2014, 00.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Suosittelen ehdottomasti koko Fagelholmin pätkän katsomista. Selkeä koonti mitä kansalliset ravintosuositukset ovat, miten niihin kannattaa suhtautua ja miten tieteellinen menetelmä toimii. Varsin mielenkiintoinen ja sivistävä luento.

Jälkimmäiseen juttuun totean, että nähdäkseni Karppasta on arvosteltu ihan perustellusti. Julkaistu tutkimus on mielenkiintoinen, mutta uutisointi on laajalti ollut jokseenkin harhaanjohtavaa. Akateeminen keskustelu aiheen ympärillä on hyvinkin mielenkiintoista. Harvard School of Public Health tarjoaa hyvän kansantajuisen koonnin debatista:
“People don’t just remove saturated fat from their diets. They replace it with something else.” And this replacement, also called a “comparator,” can make all the difference. Exchanging a hot buttered cheesesteak for a half-dozen doughnuts does not help your heart; swapping it for grilled salmon with greens and olive oil does. That’s the full message.

http://www.hsph.harvard.edu/magazine-fe ... ally-back/
Beefcake
syys 7, 2009, 13.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Kehäkettu kirjoitti: Esim. Ufc all accessissa(ohjelma) näkyy syömistä(Arlovskilla NY steak ja munakas aamiaisella), Kennelly+ketogenic löytyy ihan googlella(penkkasi paidalla 1075 paunaa), Rupposella liittyy suolistovaivoihin mutta ei hän käsittääkseni ole väittänyt suorituskyvyn ainakaan heikentyneen, Poliquinista olen eri mieltä:kannattaa lukea T-Nationin Low Carb roundtable. Kilpaurheilijoissa on kyse myös siitä mikä laji on kyseessä, muistaakseni Poliquin suositteli eliitti-kestävyysurheilijoille hieman enemmän hiilaria. Oisko juoksijoita kertomaan kenialaisista?Näin olen kuitenkin lukenut, en muista mistä.

Ei karppaus ole mikään kylänraitti, vaan ihan yhtä hyvä systeemi joillekin ihmisille. Olen itse sanonut että joillekin toimii hiilarit ja joillekin joku muu. Olen vakuuttunut että se on kuitenkin terveellisempi tie, sekin kiinnostaa monia, myös urheilijoita.
Mainitsemasi google-haku Kennelly+ketogenic tuottaa vain yhden aiheeseen liittyvän osuman, jota et varmasti itsekään kehtaa pitää millään tasolla luotettavana lähteenä. Mainitsemassasi haastattelussa Poliquin sanoo seuraavaa:

"If you're talking about energy system sports like kayak or speed skating, then I'd say that low-carb diets don't do well for these because of the demands on their glycogen stores, but those athletes tend to be insulin sensitive anyway."

"Karppaus" voi olla kuntoilijoille ihan hyvä ja terveellinen vaihtoehto, mutta huippu-urheilijan valinta se ei tutkimustulosten valossa valitettavasti ole vaikka niin haluaisitkin itsellesi (ja muille) uskotella.
Beefcake
syys 7, 2009, 09.23
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Kehäkettu kirjoitti: No olet aika uutispimennossa jos et ole nähnyt yhtään juttua vapaaottelun ykköstykistä, Mikko Rupposesta, joka on menestynyt myös painissa.

Ulkomailta esim. UFC- heavyweight champ Andrei Arlovski, Light Heavy champ Quinton Rampage.

Voimanostajista Ryan Kennelly+monet muut.

Kenialaiset pitkänmatkan juoksijat syö perinteistä ruokaansa, eli lihaa ja kasviksia, eikä tankkaa mitään vihreitä hiilarilitkuja. Eikä taida niillä energia loppua ihan heti.

Charles Poliquin valmentaa Olympiatason urheilijoita ja voit lukea hänen ravitsemussuosituksistaan.

Mutta kuten olen sanonut, huipulle on monta tietä. Onko sitä niin vaikeaa hyväksyä?
Rupposen ruokavalio taitaa liittyä pitkälti herran suolistovaivoihin. Arlovskin jai Jacksonin ruokavalioista en äkkiseltään löytänyt mitään tolkullista, referenssiä näistä? Kennellyn syömisistä löytyi pari sivumainintaa, mutta eipä niissäkään parissa haastattelussa mitään hiilihydraattien vähyydestä puhuttu. Lähdettä Kenialaisten ruokailutottumuksiin? Poliquin ei käsittääkseni suosittele kovin vähähiilihydraattisia dieettejä urheilijoille, ymmärtääkseni korostaa hiilihydraattien oikea-aikaista nauttimista parhaan hyödyn saamiseksi.

Huipulle on monta tietä, mutta miksi valita kylänraitti jos vieressä kulkee moottoritie? Pidän hiilihydraattien laadun tarkkailua ja määrän rajoittamista hyvänä ideana, toteutan sitä itsekin ruokavaliossani. En ole kuitenkaan vakuuttunut, että vähähiilihydraattinen ruokavalio olisi maksimaalista suorituskykyä tavoittelevan kilpaurheilijan valinta.

Loppuun vielä pari aihetta sivuavaa artikkelia:
http://jap.physiology.org/cgi/content/a ... /70/4/1500
http://jap.physiology.org/cgi/content/a ... /96/4/1331
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1128655
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1698653

Edit. linkit kuntoon ja yksi artikkeli lisää.
Beefcake
syys 6, 2009, 23.00
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74659

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Kehäkettu kirjoitti: Monet huippu-urheilijat noudattavat tänä päivänä vähähiilihydraattista ruokavaliota, enkä usko että se olisi rajoittava tekijä suorituskyvyn kannalta kunhan opettaa kehon käyttämään rasvoja polttoaineena.
Olisiko tähän jotain referenssiä?