Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Riku Ähvä
maalis 19, 2012, 11.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Terveysuutisia
Vastaukset: 657
Luettu: 102068

Re: Terveysuutisia

Katselin muuten tuossa jotain dokkaria, jossa sydänkirurgi availi tukkeutuneita suonia ja muistaakseni kertoi, että tukoksissa on kalsiumia. Tuli vaan mieleen, että rasvasta on kovasti puhuttu sydän ja verisuonisairauksien osalta mutta mitenkäs toi kalsiumi?
Yle teemalta tuli joku aikaa dokumentti Tappava kalsium, jossa käsiteltiin juuri sitä että miten kalsiumin joutuminen ja kertyminen väärin paikkoihin aiheuttaa ison osan kuolemista ja muita ongelmia.
Riku Ähvä
maalis 8, 2012, 21.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Terveysuutisia
Vastaukset: 657
Luettu: 102068

Terveysuutisia

Totte kirjoitti:
bodyguard kirjoitti: Liikuntaa harrastavat tyytyväisempiä elämään
Tutkimukseen vastasi 1700 täysi-ikäistä suomalaista tammi-helmikuussa 2012.
Ei ole kaukaa haettua että nuoret harrastavat enemmän liikuntaa kuin vanhemmat. On myöskin aika selvää että 20-vuotiaan seksielämä on parempi kuin 10-vuotta sitten. Tai että kakskymppinen on keskimäärin tyytyväisempi ulkonäköönsä kuin viiskymppinen. Eli mitkä erot vastauksissa johtuu iästä, ja mitkä liikunnasta?

Olisi siis mielenkiintoista nähdä jotkut ikäkohtaiset tulokset.
Niin olisi, mutta turhaan boldasit tuon täysi-ikäistä, koska se tarkoittaa kaikkia yli 18-vuotiaita eikä vaan juuri 18-vuotiaita. ;) Sori oli pakko viilata pilkkua. :p
Riku Ähvä
maalis 7, 2012, 19.51
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Terveysuutisia
Vastaukset: 657
Luettu: 102068

Terveysuutisia

Kuusenpihkaa on Suomessa käytetty kansanlääkkeenä vuosisatojen ajan. Pohjois-Suomessa pihkavoidetta on annettu haavapotilaille perinteisen hoidon lisäksi. Lahtelainen lääketieteen lisensiaatti Arno Sipponen tutustui pihkahoitoon työskennellessään terveyskeskuslääkärinä Kolarissa.

- Kansanperinteen mukaisesti valmistettua pihkavoidetta käytettiin siellä hankalien haavojen hoidossa. Esimerkiksi 100-vuotiaan mummon kantapään syvä painehaava parani pihkalla, vaikka amputaatiota oli jo suositeltu, Sipponen selittää.

Kolarin kokemukset innostivat Sipposen tutkimaan pihkan parantavia ominaisuuksia. Tutkimustyö johti pihkasalvan kehittämiseen. Repolar-yhtiön pihkasalva sai Lääkelaitoksen hyväksynnän ensimmäisenä luonnonhoitomenetelmänä vuonna 2008.

- Tutkimus alkoi 2001. Kaikki hoito, mitä lääkärinä määrään, tulee perustettua näyttöön ja sen saaminen kestää aina. Tutkimustyötä on tehty paljon ja se jatkuu yhä, Sipponen toteaa.

Syksyllä valmistuu Sipposen pihkahoitoa käsittelevä väitöstutkimus.
http://yle.fi/alueet/lahti/2012/03/pihk ... 09470.html
Riku Ähvä
helmi 9, 2011, 17.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Terveysuutisia
Vastaukset: 657
Luettu: 102068

Terveysuutisia

Antti Heikkilä ja lisäaineiden vaikutukset: