Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

Vlad Tepes
kesä 20, 2007, 09.30
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32070

Miklu kirjoitti: No jos joku on machoa niin tuo.
Ei minusta. Se ei nimittäin välity ulospäin vapaa-ajalla.
Miklu kirjoitti: Katsos kun YLEENSÄ kaikki reenailu on mukavaa (jos ei, niin harrastus ei seuraavaa kevättä nää (paitsi tietysti jos pelottaa)). Muuutta se taas on meikän mielipide.
Mielestäni mukava on niin suhteellinen käsite. En oikein tiedä mikä pitäisi pelottaa, mutta minua pelottaa ehkä eniten se, että lähikauppani lopettaisi parmesanin myynnin.
Miklu kirjoitti: Suosittelen välttämään viinaa ;) (ja bileitä yksityisasunnoissa, niissähän ne suurin osa puukkoväkkärivaltatapauksista tapahtuu...)
Tarkoitin tietenkin sitä, että jos sitä asetta ei pidä aina vakavana asiana, on mielestäni sellainen vaara, että se asenne heikentää todellisuudentajua.
Vlad Tepes
kesä 19, 2007, 13.19
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32070

S_L kirjoitti: Minä en ole koskaan pitänyt escrimaa mitenkään erityisen machona lajina vaikka se taistelulaji onkin. Siinä ei kuitenkaan juuri keskitytä vetäytymiseen tai taistelun välttämiseen ja on näin ollen täysin eri asia kuin varsinaiset itsepuolustuslajit.
Eli vielä tarkemmin selitettynä, jotta asia avautuisi.

Minä en harjoittele escrimaa vain huvikseni. Harjoittelen sitä myös, jotta voin tarvittaessa käyttää sitä oikeasti. Kyse kuitenkin on aseista, niitä ei voi käyttää "huvikseen", kun joku möhömahainen jenkkihuivipäinen machopelle v'ttuilee sinulle terassilla.

Tämän vuoksi en halua kehittää itselleni mentaliteettia joka voi saada minut hautaan tai vankilaan, eli en halua missään vaiheessa ajatella, että veitsi kädessä heilumisessa olisi jotain mukavaa. Kun harjoittelen esim veistä, teen sen mentaliteetilla "tapan". Henk koht olen sitä mieltä, että siitä mentaliteetista poistuminen voi johtaa esim alkoholin vaikutuksen alla tilanteeseen, johon ei halua joutua.

Yhäkin minä en missään vaiheessa ole sanonut, että escrima olisi macho laji, kuten viittaat tekstissäsi. Huomioni kiinnittyi siis lähinnä yhteen videoon aiemmin ketjussa. Varsin erikoisena pidän myös ajatustasi, jonka mukaan eettisiä kysymyksiä pohtivan escrimadorin kannattaisi lopettaa lajin treenaaminen. Oletko sitä mieltä, että tehokas mies ei turhia tuumaile?
Vlad Tepes
kesä 19, 2007, 08.32
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32070

S_L kirjoitti: Ja mitä tuohon eettiseen puoleen tulee niin, vaikea kuvitella kenenkään kokevan veitsen pyörittely oikeasti jotenkin eettisenä ongelmana. Jos näin kuitenkin joku aidosti tuntee, pysynee hän onnellisempana olemalla treenaamatta FMA-lajeja.
Otin asian puheeksi, sillä eräs ketjussa aiemmin esiintynyt linkki mielestäni edusti macho mentaliteettia. Minulle kamppailu- ja taistelulajit ovat harrastuksen, kuntoilun ja satuttamisen ilon lisäksi myös

- mietiskelyn kaltainen tapa kokea olemassaolo arkitason ylittävällä osalla

- keino suojella läheisiäni tarpeen vaatiessa

Läheisilläni tarkoitan tulevaa perhettäni ja nykyisiä rakastamiani ihmisiä. Olemme vaimon kanssa puhumassa tulevina vuosina tapahtuvasta perheen lisäyksestä. Emme välttämättä tule aina asumaan Suomessa, joten minua kiinnostaa tulevien lasteni ja vaimoni turvallisuus.

Machoilussa minua vaivaa se mentaliteetti, jotta taisteleminen tai tappeleminen voisi olla se preferoitu vaihtoehto vetäytymisen tai välttämisen sijaan. Minä en henk koht osannut tulla ajatelleeksi, että kikkailu olisi kovin hyödyllinen harjoitusmuoto. Ehkä siksi, että olen harjoitellut escrimaa vasta tovin.

Mielestäni yleensäkin kamppailulajien harrastajien on hyvä silloin tällöin miettiä omaa mentaliteettiaan ja suhdettaan kyseisiin asioihin. Stressireaktioita, tunteita yms. Jos ei muuten, niin siksi että sillä on merkitystä myös käytännön osaamisen kanssa. Minä kuitenkin harjoittelen escrimaa myös sillä silmällä, että tapan sellaisen ihmisen, joka yrittää tappaa minun perheeni. Yleensäkin se ajatus mielessä, että myös niitä vakavia uhkatilanteita voi tulla vastaan. Siis tilanteita, joissa minä en halua, mutta minun on pakko tehdä ihmiselle vakavaa fyysistä vahinkoa.

Kysyminen ja pohdiskelu ei ole tyhmää tai turhaa.

Eli jos ei muuten selväksi tullut, niin minä en harjoittele escrimaa tullakseni onnelliseksi tai näyttääkseni naapureille miten näppärästi viipaloin vihannekset grilliä varten.
Vlad Tepes
kesä 12, 2007, 15.36
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32070

Tuosta kikkailusta. Onko aseella kikkailu eettisesti kestävää? Minä näkisin, että se loukkaa ainakin minun käsitystä aseesta. Vähän samaan tapaan kuin lapsia ohjataan olemaan leikkimättä ruoalla. Näkisin, että se voi vähentää kunnioitusta.
Vlad Tepes
heinä 22, 2006, 11.37
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 32070

jussmatt kirjoitti: Rommelin työnäyte Balisong käsittelystä.

http://video.google.com/videoplay?docid" onclick="window.open(this.href);return false; ... iti+tirsia
Ei taida olla enää taistelusta kyse tuossa? Vai kuinka? Onko tuollainen näytösluontoinen meno tavallista myös filippiiniläisten lajien parissa?